Kérjen tanácsot

Kérdés

A candida lehetséges tünetei közül gyakran jellemző nálam az erős fáradtságérzet, levertség, a szem-, orr-, fülviszketés, reflux, migrén. Változó gyakorisággal jelentkezik (gluténmentes diéta mellett is) puffadás, hasmenés és gluténérzékeny vagyok.
Ez valóban candida problémára utalhat-e? Mit tetszik javasolni a kezelésére?
Tisztelettel: K. T.

Válasz
2023. január 25.
Tisztelt Hölgyem!
Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével, mely azt sugallja, a Candida-érintettség csak feltételezés. Az Ön által említett panaszok önállóan és tünetegyüttes részeként is előfordulhatnak, ezért mindenek előtt javasolnánk egy komplex orvosi kivizsgálást (pl. gasztroenterológia és nem biorezonanciás felmérés), mely konkrét irányt mutathat mind az orvosi, mind a kiegészítő terápiának.
A felsorolt tünetek, panaszok megszűnését nem ígérhetjük csak a gombáktól, de alkalmazásukkal a tünetek enyhítése várható, illetve komplex holisztikus terápiával akár a gyógyulás is elérhető. Tekintve, hogy minden elváltozás, elhangolódás összetett hátterű, több komponensű készítményre van szükség, ezért a MUSHI ImmunoMix nevű termék fogyasztását javasoljuk 2×1-2 kapszula/nap adagolással (testsúlytól függően) 4 hónapon keresztül, majd egy hónap szünetet követően 2×1 kapszula/nap fenntartó adaggal folytatni a kezelést, 4 havonta egy hónap szünet közbeiktatásával, tartósan.
Szintén támogathatja a gyógyulást, a tünetek javulását egy személyre szabható, célzott táplálkozási rendszer bevezetése (makrobiotika), a bélflóra státuszának rendezése minőségi probiotikumokkal (pl. Probiotix és Alflorex váltakozó alkalmazása), a rendszeres fizikai aktivitás (lehetőleg szabad levegőn), a minőségi pihenés-alvás biztosítása, illetve a belső (lelki) egyensúly kialakítása célzott gyakorlatokkal, valamint célirányos gyógymódok alkalmazása (pl. gyógyteák ill. craniosacralis terápia, stb.).
Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, mielőbbi gyógyulást!
Dr. Darnói Tibor
Kérdés

Ízületi betegeknek melyik gyógygombát javasoljákKöszönettel.

Válasz
2023. január 17.
Tisztelt Hölgyem!
Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Mivel nem tudjuk, Ön milyen ízületi betegség miatt érdeklődik, válaszunkban röviden összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat. Az elkopott porc pótlására nem tudjuk Önnek javasolni a gyógygombákat, mert e tekintetben nem várható tőlük érdemi hatás, – ahogyan sajnos más készítmények sem tudják az előrehaladott degeneratív folyamatokat visszafordítani. A gyulladásos eredetű ízületi panaszok kiegészítő kezelésére (az orvosi kivizsgálást követően), a tünetek enyhítésére a MUSHI ImmunoMix nevű készítmény fogyasztását javasoljuk 2×1-2 kapszula/nap adagolásban, amennyiben nem zajlik célzott immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunmoduláns fogyasztása ellenjavallt! A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A gyulladásos folyamat csillapítása érdekében javasoljuk réti legyezőfű fogyasztását, a makrobiotikus táplálkozás alkalmazását, minőségi probiotikum tartós szedését (pl. Probiotix), megfelelő omega 3/6 arányú halolaj bevitelét, megfelelő vitamin és nyomelem ellátottság biztosítását,  állapottól függő fizikai aktivitást (lehetőleg szabad levegőn), esetleg craniosacralis terápia alkalmazását ill. célzott lelkigyakorlatokat a belső egyensúly megteremtése érdekében, ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak.
Tisztelettel kívánunk jobbulást!
Dr. Darnói Tibor

 

Kérdés

Jó napot! Érdeklődnék, hogy tüdő daganatra melyik a legjobb hatású gyógygomba? Köszönettel!

Válasz
2023. január 10.

Tisztelt Hölgyem!

Örülünk a megtisztelő érdeklődésének!

körültekintőbb válasz érdekében pontosabb helyzetképre lenne szükség, de általános iránymutatást mindenképpen adhatok önnek.
Pozitívumként kell megjegyeznem, hogy ha kissejtes tüdődaganatról (NSCLC) van szó, akkor a betegség a hatékony kemoterápiának és a fejlett sebészi és sugárkezelésnek köszönhetően kifejezetten eredményesen kezelhető!A szakirodalmi adatok szerint három gombaféle is hatékony segítség a tüdődaganatok visszaszorításában.

A ganoderma, a shiitake és a kínai hernyógomba kivonatok több úton is elősegítik a gyógyulást, miközben emelik az energiaszintet.
Javaslom, hogy legalább két típust kombináljon a megfelelő eredmény érdekében.
Én ajánlom a  bio ganoderma és a bio hernyógomba együttes alkalmazását a következők szerint:
Bio Ganoderma: 1. héten napi 2×1 kapszula; 2. héttől 2×3 kapszula
Bio Hernyógomba: 1. héten napi 1×1 kapszula; 2. héttől 2×1 kapszula
A gomba készítményekkel egyidőben javasolt, a hasznosulást segítő komplex Superum C  készítményt is szedni napi 2×3 tabletta dózisban.
Lényeges, hogy ha műtét előtt állna és vérhigító gyógyszert (warfarin,kumarin tartalmúak) szed, a gombák alkalmazásáról tájékoztassa kezelőorvosát, mert a gombakészítmények vérhígító hatásúak, mint ahogy több gyógynövény is.Ezeken kívül önnek is szorgalmaznám a teljes eddigi életmód megváltoztatását, mivel a kialakult daganatos kórkép legalább 70%-ban ennek következménye.

Étkezési és életmódbeli indikációk
Étrendjéből iktassa ki a gluténtartalmú, xenoösztrogén tartalmú és feldolgozott élelmiszereknek.

Legyenek túlsúlyba a keresztesvirágú növények, a káposztafélék, a gluténmentes és alacsony glikémiás indexű álgabonafélék a táplálékban. Fogyasszon sok organikus vagy bio zöldségfélét főként párolva.
A húsfélék közül fogyasza a háztáji libát, kacsát és mangalicát és ezek zsírját a vörös húsok elhagyása mellett.
Fűszerek közül használja többször a kurkumin, fahéj, fokhagyma, oregánó, majoranna, rozmaring, ánizs, zsálya kombinációkat.
Továbbá építse be napi rutinkjába a nem visszatartásos, tudatos légzési gyakorlatokat, amivel kíméletesnen erősítheti a légzésben résztvevő izmokat.
Kerülje a húsok sütésekor kipárolgó gőzök belélegzését annak, policiklusos aromás szénhidrógénből és nitrózaminokból származó karcinogenitása miatt.
Továbbá alkalmazzon illóolajokat a légutak támogatására inhalálva, mint például a tömjén, litsea és a szantál olaj.Ha az esetleges áttét a májon jelentkezett, támogassa a máját máriatövismag kivonattal, Q10 koenzimmel, Omega-3 zsírsavval és

a megfelelő zsírban oldódó vitaminokkal (DEKA vitaminok), ásványi anyagokkal (Cink, Réz, Magnézium).
A gyógygombák és az egyéb antioxidánsok alkalmazását kemoterápia napján, és azt megelőzőleg és után legalább 4-5 nappal el kell hagyni.

Sikeres felépülést kívánok önnek!

Tisztelettel, Dr. Tor János

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!

Folicularis non hodgkin lymphoma-t diagnosztizáltak a páromnál, 5. R-chop kezelésen túl van.
Szeretnék érdeklődni, hogy melyik készítménnyel tudnék hozzájárulni az állapota javításához?
53 éves, 86 kg. Jelenleg a shiitake készítményüket szedi.
Várom válaszukat.
Üdvözlettel: Á. R.

Válasz
2023. január 10.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük a bizalmát, hogy eljuttatta hozzánk a kérdését!

A kedves párjánál alkalmazott komplex, többciklusú kezelésben két olyan gyógyszer is alkalmazásra kerül, ami immunszupresszív hatású.
Mivel minden gyógygomba rendelkezik immunmoduláns vagy immunerősítő képességgel, ezek alkalmazása az R-CHOP immun-kemoterápiás kezelések alatt nem javasolt.

Lehetséges eljárásrend
Esetleg a kezelések után 2-3 ttel, kis dózisban alkalmazhatóak a Bio ganoderma vagy a Bio shiitake gomba készítmények.
Dozírozás
1-2. héten: Napi 1 kapszula reggel
3. héttől. Napi 2 kapszula reggel és este

A gomba készítményekkel egyidőben javasolt a hasznosulást segítő komplex Superum C  készítményt is szedni napi 2×2 tabletta dózisban.
Fontos tudni, hogy ha műtét előtt áll és vérhigító gyógyszert (warfarin,kumarin tartalmúak) szed, a gombák alkalmazásáról tájékoztassa kezelőorvosát, mert a gombakészítmények vérhígító hatásúak, mint ahogy több gyógynövény is.

Táplálkozási jó tanácsok.
Táplálkozásában érdemes követni a Ketogén diéta alapelveit.
Nagy ívben kerülje az ipari hústermékek fogyasztását!
A finomított cukrok és az állati tej,- és tejtermékek elhagyása szintén javallott.
Az állati tejet és tejtermékeket helyettesítse növényi tejjel , növényi sajtokkal, natúr joghurttal.
Törekedjen a gluténmentes táplálkozás megvalósítására!

Részesítse előnyben az alacsonyabb (50% alatti) szénhidrát tartalmú táplálékokat és a lassan felszívódó cukortartalmúakat.
Fogyasszon minél több fekete,- és vörösbogyós termésű növényt, mint pl. a fekete málna, fekete szeder, vörös áfonya stb.
Építse be étkezésébe a keresztesvirágúak (karfiol, a káposzta, a retek, a karalábé, a brokkoli, a kínai kel, lila káposzta) gyakoribb fogyasztását, illetve a levélzöldek szintén képezzék az étkezések hangsúlyos részét.

A várható kardiotoxikus hatások ellensúlyozása végett fogyasszon Omega-3 olajban gazdag ételeket és esetleg étrendkiegészítőt is.
Az egészségének további támogatása végett érdemes lehet igénybe venni a hiperbár oxigénterápiát és a Buteyko légzésterápiát is.

Kívánom, hogy lépjen mielőbb a gyógyulás útjára!

Tisztelettel, Dr. Tor János

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!
Idős, 80 feletti, Alzheimer kórral és/vagy demenciában szenvedő beteg számára szeretnék segítséget kérni. Melyik készítmény tudna tünetein enyhíteni, állapotán javítani? Előre is köszönöm válaszát.

Válasz
2023. január 02.

Tisztelt Hölgyem!
Köszönjük bizalmát és megtisztelő érdeklődését! Az Ön kérdése egy olyan összetett állapotra vonatkozik, amelyre sajnos nincs gyógymód.
Engedelmével kiemelnénk, hogy az orvosi terápia betartása mellett elsődlegesen fontos a minőségi táplálkozás (ajánlott pl. a makrobiotika), a rendszeres, intenzív testmozgás – lehetőleg szabad levegőn -, minél több idő eltöltése a természetben, szellemi gyakorlatok és a lelki egyensúly biztosítása, megtartása. Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. Mindez kiegészíthető pl. a gyógygombákkal, ill. vitaminokkal, egyes gyógynövényekkel, nyomelemekkel, bizonyos olajok (CBD-olaj ill. megfelelő omega 3/6 arányú halolaj) bevitelével, Kaqun víz fogyasztásával. A gyógygomba készítmények közül a hernyógombát is tartalmazó MUSHI ImmunoMix nevű összetett készítményt ajánljuk 2×1 kapszula/nap adagolással. Tartós szedés lenne javasolt, 4 havonta 1 hónap szünet közbeiktatásával.
Tekintve, hogy a mikrobiom, a bélflóra megfelelő állapota az ideális emésztés és anyagcsere biztosítása mellett kulcsfontosságú többek közt az immunrendszeri és idegrendszeri működésekben is, ismételten kiemeljük a minőségi táplálkozás fontosságát és minőségi probiotikumok fogyasztását (pl. Probiotix).
Tisztelettel kívánunk jobbulást, jó egészséget!

Dr. Darnói Tibor

Kérjen tanácsot