Keresés
Close this search box.

Orvos válaszol

Kérjen tanácsot!

Kérdés

Üzenet: 64 éves vagyok és prosztatamegnagyobbodásom van. A PSA értékem ingadozó, negyedévente mérve 6,2 – 4,1 – 4,2 – 6,5 ug/l javasolják a biopsziát amitől vonakodom. A szabad PSA is határon felüli, viszont a Szabad-total PSA az rendben van. Kérném a javaslatát ami segít az állapot további romlása szempontjából. Válaszát előre is nagyon köszönöm!
B.

Válasz
2023. november 29.

Tisztelt Uram!

Köszönjük megtisztelő bizalmát és érdeklődését!

Az elküldött adatok alapján mindenképpen azt javasoljuk, hogy a teljes, komplex kivizsgálás mielőbb történjen meg! Az értékek felvetik esetleges daganatos elváltozás lehetőségét, amit a biopszia tud kizárni vagy megerősíteni. Ne így legyen, de amennyiben rosszindulatú folyamat igazolódna, az időben történő kezelés a túlélés, az áttétképződés, az életminőség szempontjából perdöntő. A halogatás egy ilyen helyzetben csak rontja az esélyeket. Így a sürgős, teljes körű kivizsgálást ajánljuk Önnek, kívánva a legjobbakat!

A prosztata támogatását összetett terápia segítheti, melynek része a rendszeres testmozgás, fizikai aktivitás, mely sem nyomással, sem túlzott erőkifejtéssel nem terheli az alhasi régiót.

A gyógygomba készítmények nem konkrétan a prosztata kezelését célozzák, de kiegészítésként a tüneteket képesek lehetnek jótékonyan befolyásolni több folyamaton keresztül is (pl. gyulladásos folyamatok mérséklése, az immunrendszer harmonizálása, a szervezet oxigénfelhasználásának javítása, stb.).

Önnek a MUSHI ImmunoMix nevű termék tartós fogyasztását ajánljuk 2×1 kapszula/nap adagolással. 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó adagolással.

Javasolt a táplálkozás célzott átalakítása (pl. makrobiotika), s természetes gyógymódként napi 1 marék tökmag (vagy egy teáskanálnyi tökmagolaj) elfogyasztása. Ezen kívül az alábbi gyógynövények fogyasztása jöhet szóba: fűrészpálma, cickafark, zsálya, közönséges galaj, ill. ajánljuk Probiotix és tőzegáfonyás probiotikum havonta váltott fogyasztását.

Rosszindulatú folyamat esetén más gyógygomba készítmény ajánlott, ezért ebben az esetben kérjük szíveskedjen ismét hozzánk fordulni!

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, jó egészséget

Dr. Darnói Tibor
Holisztikus orvos

darnoitibor.hu
hop.gyogyuljvelem.com
Tel.: 06 309 714 990

Kérdés

Tisztelt Doktor úr!

Vesebetegség, vesefunkcio romlás, vese belső ciszta tisztításra kérnék tanácsot.

M. K.

Válasz
2023. november 17.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését.

Sajnos a leírt információ elég szűkre szabott, de általános javaslatokat adhatok önnek.

Mivel veseproblémákkal él, így fokozottabban kell figyelni az esetleges környezeti és étrendbeli vesekárosító hatásokra. Ez lényeges a következményes károsodás miatt különös tekintettel a szív, -érrendszer egészségének megőrzése érdekében is.

A vesét érintő elváltozások megjelenései összefüggést mutatnak a HPV, EBV, HCV okozta krónikus fertőzésekkel. Ebből kifolyólag ildomos folyamatos figyelmet szentelni a vírusok és a gyulladások visszaszorítására.
A gyógygombákra vonatkozó publikációk szerint a hernyógomba támogatja leginkább a vesék működését. Mellette a ganoderma méregtelenítő hatása miatt is támogatja a szerv működését.

Az alábbi gyógygombák egyidejű fogyasztását javaslom a következők szerint:

Bio Hernyógomba:
1.hét: Napi 1×1 kapszula reggel.
2. héten: Napi 2×1 kapszula reggel és este
3.héttől: Napi 2×2 kapszula reggel és este

Bio Ganoderma:
1. héten: Csak a hernyógomba fogyasztandó
2 héten: Napi 1×1 kapszula reggel
3. héttől: Napi 2×1 kapszula reggel és este

A gyógygombák mellett rendszeresen vigyen be D3-vitamint minimum napi 4000 NE mennyiségben, a téli hónapokban lehet többet. Mellé K2-vitamin komplexet napi 1000 mcg-t, illetve a Superum C kapszula fogyasztása is elengedhetetlen a gombák hasznosulását elősegítendő. Szenteljen figyelmet az Omega-3 és 7 zsírsavak bevitelére is, mivel túlzottan Omega-6 tartalmú sok élelmiszer, amik a gyulladásos folyamatoknak kedveznek.

A Superum C dózis: napi 2×1 tabletta reggeli és ebéd után bevéve.

Ha magas karbamid és kreatinin ill. alacsony GFR értékekkel rendelkezik ne használjon vírusgátlásra L-lizint, mert az ronthat a vesefunkcióin!

Kiegészítő tanácsaim
Érdemes rendszeresen fogyasztani zöldtea kivonatot, napi kétszeri alkalomra elosztva 200-300 mg dózisban. Továbbá heti 3-4 alkalommal máriatövis kivonatot napi 200 mg mennyiségben szintén kétfelé osztva.

Két hetente érdemes kúraszerűen fogyasztani az alábbi vesetisztító tea keveréket is: aranyvessző, ragadós galaj, gyermekláncfű, kukoricabajusz, nyírfalevél.
Kúra menete:
Heti 3 napon keresztül, naponta 3x étkezések előtt 30 perccel elkortyolgatva fogyasztani, majd egy hét szünetet tartani. Három hónapos ismétlés után egy hónap szünet következzen.

Olykor érdemes időszakos, rövid böjtöket beiktatni a vese és a máj tehermentesítése érdekében.

Táplálkozása során étrendjéből hagyja el a glutén, -és xenoösztrogén tartalmú, feldolgozott élelmiszereket. Legyenek túlsúlyba a keresztesvirágú növények, fekete bogyós gyümölcsök, az alacsony glikémiás indexű álgabonafélék a táplálékban. Fogyasszon minél több bio zöldségfélét, főként párolva vagy nyersen.
Tegye szokásává heti 4-5 alkalommal a frissen préselt zellerszár lé fogyasztását.

A húsfélék közül részesítse előnyben a soványabb húsokat a vörös húsok elhagyása mellett. Törekedjen a csökkentett állati fehérjebevitelre a hiperfiltráció minimalizálása érdekében. Ezzel és a magasabb arányú zöldség bevitellel jelentősen csökkenthető a húgysavkő és vesekő képződés valószínűsége is.

Hagyja el a hozzáadott foszfort tartalmazó élelmiszereket, amik egyfajta “vaszkuláris méreganyagok” az érfalak számára. Jelentős foszfortartalommal rendelkeznek a korpák, az ömlesztett sajtok, hüvelyesek, normál sajtok, tej, belsőségek, húsok, hal, tojássárgája, foszforsavtartalmú adalékanyagokat tartalmazó italok.
Hasonlóan járjon el a nitritet és nitrózamint tartalmazó élelmiszerekkel.
Felhívom a figyelmét, hogy a fenti javallataim nem minősülnek kezelési tervnek, kizárólag általános iránymutatásként kezelendőek!

Az átfogóbb és konkrétabb kezelési terv kialakítása érdekében javaslom, hogy kérjen időpontot egy online konzultációra az alábbi email címen.
[email protected]

Eredményes felépülést kívánok önnek!

Tisztelettel, Dr. Tor János

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!
Prosztata problémára, esetleg megelőzésére milyen terméket ajánlana?
Köszönöm!

Válasz
2022. december 06.

Tisztelt Uram!
Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Kérdéséből nem derül ki, hogy konkrétan milyen prosztata problémáról van szó, s megelőzésről – már fennálló prosztata probléma esetén – nem beszélhetünk. Így válaszunkban általános iránymutatást tudunk adni. Alapvető az orvosi terápia, de a prosztata átfogó támogatását összetett terápia segítheti, melynek része a rendszeres testmozgás, fizikai aktivitás, mely sem nyomással, sem túlzott erőkifejtéssel nem terheli az alhasi régiót.
A gyógygomba készítmények nem konkrétan a prosztata kezelését célozzák, de a tüneteket képesek lehetnek jótékonyan befolyásolni több folyamaton keresztül is (pl. gyulladásos folyamatok mérséklése, az immunrendszer harmonizálása, a szervezet oxigénfelhasználásának javítása, stb.). Önnek a MUSHI ImmunoMix nevű termék tartós fogyasztását ajánljuk 2×1 kapszula/nap adagolással. 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó adagolással. Daganatos betegség esetén más készítmény ajánlott.
Javasolt a táplálkozás célzott átalakítása (pl. makrobiotika), s népi gyógymódként napi 1 marék tökmag (vagy egy teáskanálnyi tökmagolaj) elfogyasztása. Ezen kívül az alábbi gyógynövények fogyasztása jöhet szóba: fűrészpálma, cickafark, zsálya, közönséges galaj, ill. ajánljuk Probiotix és tőzegáfonyás probiotikum váltott fogyasztását.
Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget!

Dr. Darnói Tibor

Kérjen tanácsot