Keresés
Close this search box.

Orvos válaszol

Kérjen tanácsot!

Kérdés

Tisztelt Doktor úr!

Vesebetegség, vesefunkcio romlás, vese belső ciszta tisztításra kérnék tanácsot.

M. K.

Válasz
2023. november 17.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését.

Sajnos a leírt információ elég szűkre szabott, de általános javaslatokat adhatok önnek.

Mivel veseproblémákkal él, így fokozottabban kell figyelni az esetleges környezeti és étrendbeli vesekárosító hatásokra. Ez lényeges a következményes károsodás miatt különös tekintettel a szív, -érrendszer egészségének megőrzése érdekében is.

A vesét érintő elváltozások megjelenései összefüggést mutatnak a HPV, EBV, HCV okozta krónikus fertőzésekkel. Ebből kifolyólag ildomos folyamatos figyelmet szentelni a vírusok és a gyulladások visszaszorítására.
A gyógygombákra vonatkozó publikációk szerint a hernyógomba támogatja leginkább a vesék működését. Mellette a ganoderma méregtelenítő hatása miatt is támogatja a szerv működését.

Az alábbi gyógygombák egyidejű fogyasztását javaslom a következők szerint:

Bio Hernyógomba:
1.hét: Napi 1×1 kapszula reggel.
2. héten: Napi 2×1 kapszula reggel és este
3.héttől: Napi 2×2 kapszula reggel és este

Bio Ganoderma:
1. héten: Csak a hernyógomba fogyasztandó
2 héten: Napi 1×1 kapszula reggel
3. héttől: Napi 2×1 kapszula reggel és este

A gyógygombák mellett rendszeresen vigyen be D3-vitamint minimum napi 4000 NE mennyiségben, a téli hónapokban lehet többet. Mellé K2-vitamin komplexet napi 1000 mcg-t, illetve a Superum C kapszula fogyasztása is elengedhetetlen a gombák hasznosulását elősegítendő. Szenteljen figyelmet az Omega-3 és 7 zsírsavak bevitelére is, mivel túlzottan Omega-6 tartalmú sok élelmiszer, amik a gyulladásos folyamatoknak kedveznek.

A Superum C dózis: napi 2×1 tabletta reggeli és ebéd után bevéve.

Ha magas karbamid és kreatinin ill. alacsony GFR értékekkel rendelkezik ne használjon vírusgátlásra L-lizint, mert az ronthat a vesefunkcióin!

Kiegészítő tanácsaim
Érdemes rendszeresen fogyasztani zöldtea kivonatot, napi kétszeri alkalomra elosztva 200-300 mg dózisban. Továbbá heti 3-4 alkalommal máriatövis kivonatot napi 200 mg mennyiségben szintén kétfelé osztva.

Két hetente érdemes kúraszerűen fogyasztani az alábbi vesetisztító tea keveréket is: aranyvessző, ragadós galaj, gyermekláncfű, kukoricabajusz, nyírfalevél.
Kúra menete:
Heti 3 napon keresztül, naponta 3x étkezések előtt 30 perccel elkortyolgatva fogyasztani, majd egy hét szünetet tartani. Három hónapos ismétlés után egy hónap szünet következzen.

Olykor érdemes időszakos, rövid böjtöket beiktatni a vese és a máj tehermentesítése érdekében.

Táplálkozása során étrendjéből hagyja el a glutén, -és xenoösztrogén tartalmú, feldolgozott élelmiszereket. Legyenek túlsúlyba a keresztesvirágú növények, fekete bogyós gyümölcsök, az alacsony glikémiás indexű álgabonafélék a táplálékban. Fogyasszon minél több bio zöldségfélét, főként párolva vagy nyersen.
Tegye szokásává heti 4-5 alkalommal a frissen préselt zellerszár lé fogyasztását.

A húsfélék közül részesítse előnyben a soványabb húsokat a vörös húsok elhagyása mellett. Törekedjen a csökkentett állati fehérjebevitelre a hiperfiltráció minimalizálása érdekében. Ezzel és a magasabb arányú zöldség bevitellel jelentősen csökkenthető a húgysavkő és vesekő képződés valószínűsége is.

Hagyja el a hozzáadott foszfort tartalmazó élelmiszereket, amik egyfajta “vaszkuláris méreganyagok” az érfalak számára. Jelentős foszfortartalommal rendelkeznek a korpák, az ömlesztett sajtok, hüvelyesek, normál sajtok, tej, belsőségek, húsok, hal, tojássárgája, foszforsavtartalmú adalékanyagokat tartalmazó italok.
Hasonlóan járjon el a nitritet és nitrózamint tartalmazó élelmiszerekkel.
Felhívom a figyelmét, hogy a fenti javallataim nem minősülnek kezelési tervnek, kizárólag általános iránymutatásként kezelendőek!

Az átfogóbb és konkrétabb kezelési terv kialakítása érdekében javaslom, hogy kérjen időpontot egy online konzultációra az alábbi email címen.
[email protected]

Eredményes felépülést kívánok önnek!

Tisztelettel, Dr. Tor János

Kérdés

Jó napot kívánok!
55 éves férfi vagyok. Vese problémáim vannak. Vérképem nem jó, a vese elégtelenség több tünetét produkálom. Orvosom szerint még nincs gond, de én szeretnék tenni valamit magamért. Van olyan készítmény ami javítana vese működésemen?
Köszönöm válaszát!

Válasz
2023. február 13.

Tisztelt Uram!

Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével! Direkt gyógyító hatást sajnos nem ígérhetünk a gombakészítményekkel, de azok számos folyamat támogatásával segíthetik a szervezet egyensúlyának visszaállítását. A gyógygombatermékek elsősorban az immunrendszer erősítésével támogatják a szervezetet, de a kombinációs készítményekben található különféle gombák számos egyéb jótékony hatást is eredményeznek (pl. gyulladásos folyamatok mérséklése, cukoranyagcsere-, veseműködés támogatása, értágító hatás, a szervezet oxigén-felhasználásának javítása, energetizáló hatás, stb.).
Önnek ezért a MUSHI ImmunoMix fogyasztását ajánlanánk, a javasolt adagolás 2×1 kapszula naponta. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal.
Kiegészítésként meghatározó lenne a táplálkozás rendszerbe foglalt átalakítása (pl. makrobiotikus étrend), a mindennapi, állapottól függően intenzív testmozgás (lehetőleg szabad levegőn), a lelki egyensúly biztosítása, minőségi probiotikum (pl. Probiotix), megfelelő omega 3/6 arányú minőségi halolaj, Kaqun víz fogyasztása.
Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást!

Dr. Darnói Tibor

Kérjen tanácsot