Keresés
Close this search box.

Orvos válaszol

Kérjen tanácsot!

Kérdés

Jó napot!

Milyen gombát javasolnak ha 8 körül van a cukrom, magas a vérnyomásom, ízületi gyulladásos probléma is van és túlsúllyal küzdök. Lelki problémák miatt feszült vagyok és fáradékony. Fogyni szeretnék nagyon de mindig éhes vagyok.

Köszönöm a választ.

Cs.

Válasz
2023. november 17.

Tisztelt Hölgyem!

Örülünk a levelének.
Az ön által leírt tünetek az anyagcsere zavarain túl a neuroendokrinális rendszer kibillenéséről árulkodik. Természetesen a pontosabb kép érdekében átfogóbb információra lenne szükségem.

Első vonalas javaslatként a Bio Süngomba és a Bio Ganoderma kombinált alkalmazását javasolnám az alábbiak szerint.

Bio Ganoderma
1.héten napi 1 kapszula
2. héten napi 2×1 kapszula
3. héttől napi 2×2 kapszula

Bio Süngomba
1. héten 3 naponta 1 kapszula
2. héten napi 1×1 kapszula
3. héttől napi 2×1 kapszula

A Superum C kapszula fogyasztása szintén elengedhetetlen a gombák megfelelő hasznosulásához.
A Superum C dózis: napi 2×2 tabletta reggeli és ebéd után bevéve.

Három hónapos kúraszerű alkalmazásuk után 1 hónap kihagyás szükséges!

A hatékony stresszkezelés érdekében érdemes elsajátítani tudatos légzőgyakorlatokat (Pl. Buteyko), mindfulness technikákat és mozgásos tevékenységként például a Thai Chi gyakorlatait.

Étrendi ajánlások:
Étrendjéből iktassa ki a gluténtartalmú, xenoösztrogén tartalmú és feldolgozott élelmiszereket. Emelje meg a keresztesvirágú növények beviteli mennyiségét, szerepeljenek az étrendjében a káposztafélék, a gluténmentes és alacsony glikémiás indexű álgabonafélék. Fontos, hogy megfelelő arányban fogyasszon vízben oldódó és vízben nem oldódó rostokat is. Fogyasszon sok organikus vagy bio zöldségfélét főként párolva.
Érdemes gondot fordítani szervezete Omega 6:3 arányának optimalizálására és ezzel párhuzamosan a megfelelő polifenol bevitelre is.

Felhívom a figyelmét, hogy a fenti javallataim nem minősülnek kezelési tervnek, kizárólag általános iránymutatásként kezelendőek!

Az átfogóbb és konkrétabb kezelési terv kialakítása érdekében javaslom, hogy kérjen időpontot egy online konzultációra az alábbi email címen.
[email protected]

Eredményes felépülést kívánok!

Tisztelettel, Dr. Tor János

Kérdés

Tisztelt Dr. Úr!

53 éves férfi vagyok. 8 éve 1-es tipúsu cukorbeteg. 175 cm magas, 73 kg. Igyekszem heti 3- 4 alkalommal mozgást beiktatni, ülő munkát végzek. Szövődményeim nincsenek. Koleszterin szintem (LDL) kb. 10 % magasabb a magas határértéknél. Kb. fél éve ingadozik a vércukor értékem, gyakran 10 felett van, vagy 3-4 közt.
Halolaj- és tökmagolaj kapszulát és MagneB6 vitamint szedek. Pozitív dolgokat hallottam a gombákról, szeretném véleményét, hogy melyik terméket szedjem a rövid- és hosszútávon egészségem megőrzése érdekében.
Elsősorban a cukor ingadozásomon szeretnék javítani mihamarabb.

Köszönettel, H.K.

Válasz
2023. március 06.

Tisztelt Uram!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Bár direkt gyógyulást nem ígérhetünk, az orvosi terápia kiegészítéseként a gyógygombák számos folyamat támogatásával segíthetnek a felsorolt betegségek tüneteinek enyhítésében, ehhez Önnek a Mushi ImmunoMix nevű, több összetevőt tartalmazó termék fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termékben található gombák a cukorháztartás támogatása mellett a szervezet oxigén-felhasználásának javításával, a keringési rendszer támogatásával, koleszterinszint csökkentő és értágító hatással, az immunrendszer erősítésével, valamint energetizáló hatásukon keresztül a fáradtság és gyengeség ellensúlyozásában is hasznosak lehetnek.
Mindezek mellett fontos lenne, hogy Ön mielőbb vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Kiegészítésként meghatározó lenne a táplálkozás rendszerbe foglalt átalakítása (pl. makrobiotikus étrend), a mindennapi, (Ön által gyakorolt) állapottól függően intenzív testmozgás (lehetőleg szabad levegőn), a lelki egyensúly biztosítása célzott gyakorlatokkal, minőségi probiotikum (pl. Probiotix), bio-króm szedése, megfelelő omega 3/6 arányú minőségi halolaj fogyasztása, illetve jótékonyan hathat egyes gyógynövények alkalmazása (pl. eperfalevél), továbbá optimális nyomelem és vitamin bevitel biztosítása (kiemelten a D és a K2 vitamin).
Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, jó egészséget!

Dr. Darnói Tibor

Kérdés

Magas vércukorra, vérnyomásra melyik terméket tudná ajánlani?

Válasz
2023. február 08.

Tisztelt Uram!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Bár direkt gyógyulást nem ígérhetünk, az orvosi terápia kiegészítéseként a gyógygombák számos folyamat támogatásával segíthetnek a hypertonia és a cukorbetegség tüneteinek enyhítésében, ehhez Önnek a Mushi ImmunoMix nevű, több összetevőt tartalmazó termék fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termékben található gombák a cukorháztartás támogatása mellett a szervezet oxigén-felhasználásának javításával, a keringési rendszer támogatásával, valamint energetizáló hatásukon keresztül a fáradtság és gyengeség ellensúlyozásában is hasznosak lehetnek.
Mindezek mellett fontos lenne, hogy Ön mielőbb vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Kiegészítésként meghatározó lenne a táplálkozás rendszerbe foglalt átalakítása (pl. makrobiotikus étrend), a mindennapi, állapottól függően intenzív testmozgás (lehetőleg szabad levegőn), a lelki egyensúly biztosítása célzott gyakorlatokkal, minőségi probiotikum (pl. Probiotix), bio-króm szedése, illetve jótékonyan hathat egyes gyógynövények alkalmazása (pl. eperfalevél).
Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást!

Dr. Darnói Tibor

Kérdés

Tisztelt Doktor úr!
II. típusú cukorbeteg vagyok, még tablettás. Vércukor értékeimet szeretném karbantartani. Van colitis ulcerosam, vastagbél gyulladás, magas vérnyomás betegségem. Milyen terméket javasol a cukrom kezelésre, karbantartására? Köszönettel.

Válasz
2022. december 19.

Tisztelt Uram!
Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A gyógygombák számos folyamat támogatásával segíthetnek a szervezet egyensúlyának visszaállításában. A gombák kombinált alkalmazása mindig hasznos, halmozott zavarok esetén pedig elkerülhetetlen.
A több gombát tartalmazó készítmények közül a felsorolt betegségek kiegészítő kezelésére a MUSHI ImmunoMix nevű termék fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban, amennyiben nem zajlik célzott immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés a gyulladásos bélbetegségek miatt, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunmoduláns fogyasztása ellenjavallt. Amennyiben nincs ilyen ütközés, a készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A hatóanyagok segíthetnek csökkenteni a gyulladást, a termékben található hernyógomba a cukorháztartás mellett az idegrendszeri működések támogatásában is hasznos lehet.
Mindezek mellett fontos lenne, hogy Ön mielőbb vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Kiegészítésként meghatározó lenne a táplálkozás rendszerbe foglalt átalakítása (pl. makrobiotikus étrend), a mindennapi, állapottól függően intenzív testmozgás (lehetőleg szabad levegőn), a lelki egyensúly biztosítása célzott gyakorlatokkal, minőségi probiotikum (pl. Probiotix), bio-króm szedése, illetve jótékonyan hathat egyes gyógynövények alkalmazása (pl. eperfalevél), megfelelő omega3/6 arányú olaj tartós bevitele.
Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, jó egészséget!

Dr. Darnói Tibor

Kérdés

Tisztelt Cím!
Segítséget kérnék, mit ajánlanának a termékeik közül. 2-es típusú cukorbetegségem van, Merckformint (este 1), reggel 1/2 Xeverint szedek. A vércukrom nem mehetne 10 fölé (orvosom szerint), de egy ideje sajnos már reggel éhgyomri cukor is 11-12 között van, étkezés után 14 körül. Megpróbálkoztam egy diabetes teakeverékkel, de egy t után mértem 36 és 20 feletti cukrot. Azonnal abbahagytam. Így talán érthető, hogy nagyon óvatos vagyok. Köszönettel várnám segítő tájékoztatásukat.

Válasz
2022. március 02.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A gyógygombák számos folyamat támogatásával segíthetnek a cukorbetegség tüneteinek enyhítésében, ehhez Önnek a Mushi ImmunoMix nevű termék fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termékben található hernyógomba a cukorháztartás támogatása mellett a szervezet oxigén-felhasználásának javításával és energetizáló hatásával a fáradtság és gyengeség ellensúlyozásában is hasznos lehet.

Mindezek mellett fontos lenne, hogy Ön mielőbb vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Kiegészítésként meghatározó lenne a táplálkozás rendszerbe foglalt átalakítása (pl. makrobiotikus étrend), a mindennapi, állapottól függően intenzív testmozgás (lehetőleg szabad levegőn), a lelki egyensúly biztosítása célzott gyakorlatokkal, minőségi probiotikum (pl. Probiotix), bio-króm szedése, illetve jótékonyan hathat egyes gyógynövények alkalmazása (pl. eperfalevél).

Tisztelettel kívánunk Önnek mielőbbi jobbulást, egyensúlyt!

dr. Darnói Tibor

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!
Zsírmáj, magas cukorérték és vérnyomás, pajzsmirigyen hideg göbök. Röviden ennyi problémám van. Milyen gyógygombát javasol?
Válaszát előre is köszönöm szépen!
Üdv. Cs. I.

Válasz
2022. március 02.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Fontos lenne, hogy Ön vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást az orvosi terápia mellett. Engedelmével kiemelnénk, hogy elsődlegesen fontos a minőségi táplálkozás (pl. makrobiotika), a rendszeres, intenzív testmozgás – lehetőleg szabad levegőn -, az ideális testsúly beállítása, minél több idő eltöltése a természetben és a lelki egyensúly biztosítása, megtartása. Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. Mindez kiegészíthető pl. a gyógygombákkal, ill. vitaminokkal, nyomelemekkel (pl. Bio-króm), bizonyos olajok (megfelelő omega3/6 arányú olaj) bevitelével, gyógynövényekkel (pl. eperfalevél, galaj). Kiegészítésül, a gyógygombák közül Önnek a MUSHI ImmunoMix nevű készítményt ajánljuk 2×1 kapszula/nap adagolással. Tartós szedés lenne javasolt, 4 havonta 1 hónap szünet közbeiktatásával.

Tekintve, hogy a mikrobiom, a bélflóra megfelelő állapota az ideális emésztés és anyagcsere biztosítása mellett kulcsfontosságú többek közt az immunrendszeri és idegrendszeri működésekben is, ismételten kiemeljük a minőségi táplálkozás fontosságát és minőségi probiotikumok fogyasztását (pl. Probiotix).

Tisztelettel kívánunk Önnek mielőbbi gyógyulást, egyensúlyt!

Dr. Darnói Tibor

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr! A Mandulagomba névvel ellátott termékük segít-e cukorbetegség leküzdésében?

Válasz
2021. december 08.

Jó napot kívánok! Köszönöm a kérdését. A bokrosgomba GFP poliszacharidja, a mandulagomba béta glukánja és a kínai hernyógomba CSP-1 poliszacharidja erőteljes vércukoszintcsökkentő hatásúak. A pecsétviaszgomba ganoderol B hatóanyaga alfa-glukozidáz gátló, így javíthatja a perifériás inzulinérzékenységet a szervezetben. Az összes említett gombafaj bizonyos hatóanyagai (főleg poli- és monoszacharid komponensei) – változatos hatásmechanizmusokkal – kóros vérzsírszint optimalizálók, cukoranyagcserét támogató, valamint immun-moduláns tulajdonságúak. Alapként az ImmunoMix speciális gyógygombakeverékünk kiváló választás lehet, amihez kiegészítésképpen Mandulagombakivonatot ajánlanék napi használatra. A diabétesz egy krónikus szövődményes betegség, így, kérem, figyeljen az optimális C,B és D vitaminbevitelre is egyben.
Tisztelettel: Dr. Csóka Tibor

 

Kérjen tanácsot