Keresés
Close this search box.

Orvos válaszol

Kérjen tanácsot!

Kérdés

Kedves Doktor Úr,

Az interneten találtam Önökre.

Hasnyálmirigy rak gyanúval folynak a vizsgálatok velem, mivel egy hasi ultrahang során megállapítást nyert, hogy a hasnyálmirigy fej inhomogen, semmilyen egyéb jel nem mutatkozik. Nincs fogyás, hányinger, étvágytalanság, sárgaság, fájdalom. Teljesen tünetmentes vagyok \uD83D\uDE4F

CT időpont május 28.

Addig is szeretném elkezdeni a mellékelt fotón látható gombák szedését.

Az a kérdésem, hogy melyiket szedjem vagy szedjem-e mindegyiket?

Várom kedves válaszukat, maradok,

Tisztelettel,

M.

Válasz
2024. május 14.

Tisztelt Hölgyem!

 

Köszönjük érdeklődő levelét.

A hasnyálmirigy rosszindulatú elváltozásának korai stádiumában jellemzően nincsnek kirívó tünetek, ezért mindenképpen folytassák a kivizsgálást.

Jobb esetben “csak gyulladásos” elváltozás nyer bizonyítást, de ezt is idejekorán kezelni szükséges. Itt is lényeges a vírus szerológiai vizsgalátokat elvégezni a mögöttes hepatitis C és B fertőzés feltárására, mert ezek, a Helicobacter pylorival egyetemben háttéroki tényezők. Szintén kockázatnövelő tényező a száj mikrobiom diverzitásának csökkenése a rossz fogazat és a feltáratlan gócok következtében.

 

Elsőként az alábbi kombinációval érdemes elkezdeni a kúrát:

 

Bio Ganoderma:

  1. héten napi 1 kapszula
  2. héten napi 2×1 kapszula;
  3. héttől 2×2 kapszula

 

Bio Shiitake:

  1. héten csak a Ganoderma
  2. héten napi 1×1 kapszula
  3. héttől napi 2×1 kapszula

 

A gomba készítményekkel egyidőben javasolt a hasznosulást segítő komplex Superum C készítményt is szedni napi 2×3 tabletta dózisban.

Lényeges, hogy vérhígító gyógyszert szed, akkor rendszeresen ellenőriztesse a véralvadási profilját, mivel a gyógygombák vérhígító hatásúak. Emellett vérnyomás és koleszterin csökkentő hatással is rendelkeznek.

Műtétek előtt legalább 1 héttel el kell hagyni a gombák alkalmazását.

 

A fentieket kiegészítendő érdemes terápiás tisztaságú illóolajokkal (pl. tömjén, citromfű) a felső hasi tájék masszírozását is naponta végezni, akár a megfelelő meridiánpontokat érintő akupresszúrával kombináltan.

 

Életmódbeli indikációk

  • Étrendjéből iktassa ki a gluténtartalmú, xenoösztrogén tartalmú és feldolgozott élelmiszereknek.
  • Emelje meg a keresztesvirágú növények beviteli mennyiségét, szerepeljenek az étrendjében a káposztafélék, a gluténmentes és alacsony glikémiás indexű álgabonafélék. Fontos, hogy megfelelő arányban fogyasszon vízben oldódó és vízben nem oldódó rostokat is. Fogyasszon sok organikus vagy bio zöldségfélét főként párolva.
  • Növelje az egészséges zsírok mennyiségét is az étrendjében pl. avokádó olaj, extra szűz olivaolaj, ghi, kókuszolaj, mivel a mirigyszövetek regenerációjában is lényeges szerepük van, elsősorban az omega-3 zsírsavaknak.

 

 

Felhívom a figyelmét, hogy a fenti javallataim nem minősülnek kezelési tervnek, kizárólag általános iránymutatásként kezelendőek!

Az átfogóbb és konkrétabb kezelési terv kialakítása érdekében javaslom, hogy kérjen időpontot egy online konzultációra az alábbi email címen:

[email protected]

 

Jobbulást kívánok Önnek!

 

Tisztelettel, Dr. Tor János

 

Kérdés

Tisztelt doktor Úr! A férjemnek hasnyálmirigy daganatot állapítottak meg, még ezek után megy kezelésekre.

Melyik gyógygombát ajánlanák a részére? Köszönöm szépen a válaszukat!

Válasz
2023. április 26.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük érdeklődő levelét.

A gomba készítményeket mindenképpen érdemes alkalmazni a kiegészítő terápia részeként. A kutatások szerint a ganoderma, a süngomba és a shiitake a leginkább hatékony ezen daganat esetén.

Én az alábbi két gombatípust javaslom elsővonalas terápiaként:

Bio Ganoderma:

Első héten: Napi 2×1 kapszula

Második héttől: Napi 2×2 kapszula

Bio Süngomba:

Első héten: Napi 1 kapszula

Második héttől: Napi 2×1 kapszula

Három hónapos alkalmazásuk után 1 hónap kihagyása szükséges!

A Superum C kapszula fogyasztása elengedhetetlen a gombák megfelelő hasznosulásához.

A Superum C dózis: napi 2×1 tabletta reggeli és ebéd után bevéve.

A gyógygombák mellett rendszeresen vigyen be D3-vitamint napi 4000 NE mennyiségben és mellé K2-vitamin komplexet napi 1000 mcg-t és E-vitamin komplexet, kurkumint és quercetint is.

A gyógygombák és az egyéb antioxidánsok alkalmazását kemoterápia napján és azt megelőzőleg és után legalább 4-5 nappal el kell hagyni.

Étkezési javaslataim

Étrendjéből iktassa ki a gluténtartalmú, xenoösztrogén tartalmú és feldolgozott élelmiszereket. Legyenek túlsúlyba a keresztesvirágú növények, a káposztafélék, a gluténmentes és alacsony glikémiás indexű álgabonafélék a táplálékban. Fogyasszon sok organikus vagy bio zöldségfélét főként párolva.

A húsfélék közül fogyassza a háztáji libát, kacsát és mangalicát és ezek zsírját a vörös húsok elhagyása mellett.

Fűszerek közül használja többször a kurkuma, fahéj, fokhagyma, oregánó, majoránna, rozmaring, ánizs, zsálya kombinációkat.

Kerülje a húsok sütésekor kipárolgó gőzök belélegzését annak, policiklusos aromás szénhidrogénből és nitrózaminokból származó karcinogenitása miatt.

Az alábbi gyógynövények kúraszerű fogyasztásával sokat tehet a máj és a hasnyálmirigy támogatása érdekében:

Édesgyökér, Kínai angyalgyökér, Zedoária, Teacserje, Tamarinduszlé, Kínai kúszó magnólia, Burdock gyökér, Aranyvessző.

Felhívom a figyelmét, hogy a fenti javallataim nem minősülnek kezelési tervnek, kizárólag általános iránymutatásként kezelendőek!

Egy komplexebb kezelési terv kialakítása érdekében javaslom, hogy foglaljon időpontot egy online konzultációra az alábbi weboldalamon.

https://daganatmentor.hu/

Sikeres felépülést kívánok a párjának!

Tisztelettel, Dr. Tor János

 

Kérjen tanácsot