Kérjen tanácsot

Kérdés

Tisztelt Dr. Úr!

Anyukám 76 éves, március elején diagnosztizálták mell rákkal. Április 06-án műtik. Segítségét szeretném kérni, hogy melyik gyógygombát rendeljem meg neki? A műtét utánra is melyik gyógygombát javasolja?

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: L. M. T.

Válasz
2023. március 23.

Tisztelt Asszonyom!

Köszönjük, hogy kérdésével megkeresett minket.

Leírása alapján nem tudni, hogy pontosan milyen emlődaganat típussal állunk szemben, de igyekszem némi segítő támogatást nyújtani.

Különösen, ha ösztrogén pozitivitás áll fent javaslom, hogy a táplálkozás ill. a kozmetikumok használata során kerülje a xenoösztrogén/ alamínium/ dioxin/ triklozán tartalmú termékeket.

Táplálkozásában érdemes magasabb arányban lenni a növényi eredetű élelmiszernek. Teljesen kerülje az ipari hústermékek fogyasztását! A fehér cukrok és az állati eredetű tej elhagyása szintén javallott. Helyette inkább cukor, – és gluténmentes növényi tejeket fogyasszon.

A napi táplálkozásába építsen be minél több feketebogyós/vörösbogyós termésű növényt, mint pl. a fekete málna,fekete szeder stb.

Több kutatás szerint is a nőgyógyászati daganatok esetén javasolt a bio ganoderma és a bio shiitake gomba növekvő dózisú alkalmazása, így ezt nagyon ajánlom önnek is. A készítményeket folyamatosan kell szedni, 3-4 hónapos alkalmazást követően azonban érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd hasonló ciklikussággal a terápiát folytatni.

A kemoterápia felvételének napján, valamint az azt megelőző és követő 3-4 napon ajánlott minden kiegészítő készítmény bevételének elhagyása.

Mivel az anyukája közeli műtét előtt áll és/vagy vérhígító gyógyszert (warfarin, kumarin tartalmúak) is szedhet fontos, hogy legalább a műtéti időpontot 1 héttel megelőzőleg, abba kell hagyni a gombák szedését, mert a gombakészítmények vérhígító hatásúak, mint ahogy több gyógynövény is és ez nemkívánatos a műtéti komplikációk miatt.

Műtét után 2 hét múlva kezdje el kis dózissal:

Csak a Bio ganoderma:

  1. héten: Napi 1×1 kapszula
  2. héttől az alábbi alkalmazás szerint folytatható.

 

Alkalmazásuk:

Bio Ganoderma: 1. héten napi 2×1 kapszula; 2. héttől 2×2 kapszula

Bio Shiitake: 1. héten napi 1×1 kapszula; 2. héttől 2×1 kapszula

Pozitív hatásuk, hogy segíthetnek semlegesíteni a sugár- és kemoterápia legrosszabb szövődményeit, a hasmenést, étvágytalanságot, hányást és az ezek miatt bekövetkező testsúly vesztést.

A gyógygombákkal egyidőben ajánlott a hasznosulást segítő komplex Superum C készítményt is szedni napi 2×3 tabletta dózisban.

Illetve a feketekömény kivonatot érdemes társítani a ganoderma gombával egyidejűleg.

Kívánom, hogy lépjen mielőbb a gyógyulás útjára!

Tisztelettel, Dr. Tor János

 

Kérdés

Tisztelt Dr Úr!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy édesanyámnál kezdődő tüdőrákot állapítottak meg, szeretném megtudni, hogy erre a betegségre milyen gyógygombát javasol szedni.

Válasz
2023. március 08.

Tisztelt hölgyem!

Örülünk az érdeklődésének!

A körülhatároltabb válasz érdekében pontosabb állapotképre lenne szükség, de általános iránymutatást mindenképpen adhatok önnek.

A szakpublikációk szerint három gombaféle is hatékony segítség a tüdődaganatok kiegészítő kezelésében. A ganoderma, a shiitake és a kínai hernyógomba hatóanyagai több úton is elősegítik a gyógyulást az általános vitalitás fokozása mellett.Legalább két típust érdemes kombinálni a megfelelő eredmény érdekében.

Én ajánlom a  bio ganoderma és a bio hernyógomba együttes alkalmazását a következők szerint:

Bio Ganoderma:

1.héten napi 2×1 kapszula; 2. héttől 2×3 kapszula

Bio Hernyógomba:

1.héten napi 1×1 kapszula; 2. héttől 2×1 kapszula

A gomba készítményekkel egyidőben javasolt a hasznosulást segítő komplex Superum C készítményt is szedni napi 2×3 tabletta dózisban.

Lényeges, hogy ha műtét előtt állna és vérhígító gyógyszert (warfarin, kumarin tartalmúak) szed, a gombák alkalmazásáról tájékoztassa kezelőorvosát, mert a gombakészítmények vérhígító hatásúak, mint ahogy több gyógynövény is.

Ezeken kívül  ajánlom az életmódjának megváltoztatását, mivel a daganatos elváltozások legalább 70%-ban ennek következménye.

Étkezési és életmódbeli indikációk

Étrendjéből iktassa ki a gluténtartalmú, xenoösztrogén tartalmú és feldolgozott élelmiszereknek. Legyenek túlsúlyban a keresztesvirágú növények, a káposztafélék, a gluténmentes és alacsony glikémiás indexű álgabonafélék a táplálékban. Fogyasszon sok organikus vagy bio zöldségfélét főként párolva.

A húsfélék közül fogyassza a szabadtartású háztáji libát, kacsát és mangalicát és ezek zsírját a vörös húsok elhagyása mellett.

Továbbá építse be napi rutinjába a nem visszatartásos, tudatos légzési gyakorlatokat vagy jóga gyakorlatokat, amivel kíméletesen erősítheti a légzésben résztvevő izmokat.

Kerülje a húsok sütésekor kipárolgó gőzök belélegzését annak, policiklusos aromás szénhidrogénből és nitrózaminokból származó karcinogenitása miatt.

A tüdő egészségét egyes gyógynövényekkel, mint amilyen az orvosi tüdőfű, szurokfű, réti legyezőfű, édesgyökér vagy a kerti kakukkfű szintén támogatni tudja.

Továbbá alkalmazzon illóolajokat a légutak támogatására inhalálva, mint például a tömjén, litsea és a szantál olaj.

A gyógygombák és az egyéb antioxidánsok alkalmazását kemoterápia napján és azt megelőzőleg és után legalább 4-5 nappal el kell hagyni.

Eredményes gyógyulást kívánok !

Tisztelettel, Dr. Tor János

 

Kérdés

Tisztelt doktor úr! Férjem prosztatarákos, egyenlőre 3 havonta kap Diphereline injekciót. Most a legizgatóbb, hogy felmerült az Alzheimer kór is a növekvő feledékenység és a fej zavatsága érzése miatt. Mit tanácsol?
Üdvözlettel, B.I.

Válasz
2022. november 03.
Tisztelt Hölgyem!
Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a célzott táplálkozást, gyógynövények alkalmazását, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak, viszont a változás folyamata időt kíván.
Az Ön által írottak “…a növekvő feledékenység, és a fej zavartsága…” hátterében állhat dementálódás (pl. Alzheimer kór okán), de ki kell zárni esetleges áttét lehetőségét. A demencia gyógyszeres kezelése szükséges, de sajnos a szellemi hanyatlás nem állítható meg.
A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével, a szervezet anyagcsere folyamatainak széles körű támogatásával segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén célzottan a MUSHI OptiMix nevű, 5 válogatott gombát, valamint rezveratrolt, és a felszívódást segítő C-vitamint tartalmazó terméket ajánljuk, 2×4 kapszula/nap adagolásban. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. A kemoterápia beadásának napján, valamint az azt megelőző és követő három napon ajánlott minden kiegészítő készítmény bevételének kihagyása!
Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan összeállítva, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy “szeletét” képezik a szükséges terápiának, melyek akár áttét esetén is alkalmazhatók.
Tisztelettel kívánunk Férjének jobbulást!
Dr. Darnói Tibor
Kérdés

Üdvözlöm Doktor Úr!
Apukám 66 éves. Cukorbeteg. Magas vérnyomása van. Szív problémája.
A tüdején találtak egy mandula nagyságú rákot és gyulladásban van a tüdeje. Milyen gombafajtát tudnánk neki megvásárolni? Köszönöm a válaszát!

Válasz
2022. október 03.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Az említett krónikus betegségek és a daganatos betegség is összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a célzott táplálkozást, gyógynövények alkalmazását, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak, viszont a változás folyamata időt kíván.

A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén – az orvosi terápiák kiegészítésére – a MUSHI OptiMix nevű, 5 válogatott gombát, valamint rezveratrolt, és a felszívódást segítő C-vitamint tartalmazó terméket ajánljuk, 2×4 kapszula/nap adagolásban. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. A kemoterápia beadásának napján, valamint az azt megelőző és követő három napon ajánlott minden kiegészítő készítmény bevételének kihagyása!

Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan összeállítva, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy “szeletét” képezik a szükséges terápiának, melyek akár áttét esetén is alkalmazhatók.

Tisztelettel kívánunk jobbulást Édesapjának!

Dr. Darnói Tibor

Kérdés

Üdvözlöm! Melanómára milyen készítményt ajánl? Köszönöm!

Válasz
2022. szeptember 12.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Van néhány olyan szövettani daganattípus, amelyek kezelése sajnos az átlagosnál is nagyobb kihívás, ezek közé tartozik a melanoma is. Korrekten közelítve kérdését gyógyulást a gombakészítményektől nem ígérhetünk, de a szervezetet képesek lehetnek jótékonyan támogatni több módon is. A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak.

A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a MUSHI OptiMix nevű,  5 válogatott gombát, valamint rezveratrolt, és a felszívódást segítő C-vitamint tartalmazó terméket ajánljuk, 2×4 kapszula/nap adagolásban. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. A kemoterápia beadásának napján ajánlott minden kiegészítő készítmény bevételének kihagyása!

Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy “szeletét” képezik a szükséges terápiának, melyek akár áttét esetén is alkalmazhatók.

Tisztelettel kívánunk jobbulást!

Dr. Darnói Tibot

Kérjen tanácsot