Keresés
Close this search box.

Orvos válaszol

Kérjen tanácsot!

Kérdés

Jó napot kivánok!

75 éves vagyok, az UH 23mm-es epekövet mutat. Mellette nincs semmi. Panaszt eddig nem okozott. Tanácsot kérek van-e valamilyen gomba, ami esetleg elhajtaná vagy operálni kell, vagy maradjon a helyén.

A válaszát előre köszönöm.

Üdvözlettel

F.P.

Válasz
2024. április 11.

Tisztelt Hölgyem!

 

Köszönjük a levelét.

Az epekő műtéti szükségessége elsősorban annak helyzetétől és méretétől függően lehet indokolt, amit a leletek hiányában nem tudok megítélni.

Viszont az epekövek gyakran szolgálnak különböző patogének melegágyaként, ezért érdemes a rendszeres máj- és epeműködés támogatására figyelmet fordítani, hogy segítse ezen szerv kiválasztó-méregtelenítő munkáját.

Támogathatja a máját máriatövismag kivonattal, Q10 koenzimmel, Omega-3 zsírsavakkal és zsírban oldódó vitaminokkal (DEKA vitaminok), ásványi anyagokkal (Cink, Réz, Magnézium), kolin.

Máj munkájának további támogatására az alábbiakat is használhatja kúraszerűen:

Cickafark, Pitypanggyökér, Kurkuma, Fokhagyma, Gyömbér, Astragalus, Articsóka, L-ornitin, Feketeköménymag olaj.

 

 

A gyógygombák közül a Bio Ganoderma és a Bokrosgomba kombinációját ajánlom a máj és az emésztőrendszer támogatására az alábbiak szerint:

 

Bio Ganoderma:

  1. héten napi 1 kapszula
  2. héten napi 2×1 kapszula;
  3. héttől 2×2 kapszula

 

Bio Bokrosgomba:

  1. héten napi 1 kapszula;
  2. héttől 2×1 kapszula

 

A gomba készítményekkel egy időben javasolt a hasznosulást segítő komplex Superum C készítményt is szedni napi 2×3 tabletta dózisban.

 

Felhívom a figyelmét, hogy a fenti javallataim nem minősülnek kezelési tervnek, kizárólag általános iránymutatásként kezelendőek!

 

Az átfogóbb és konkrétabb kezelési terv kialakítása érdekében javaslom, hogy kérjen időpontot egy online konzultációra az alábbi email címen.

[email protected]

 

Eredményes felépülést kívánok!

 

Üdvözlettel, Dr. Tor János

 

Kérjen tanácsot