Keresés
Close this search box.

Orvos válaszol

Kérjen tanácsot!

Kérdés

Tisztelt Dr. Úr!

Anyukám 76 éves, március elején diagnosztizálták mell rákkal. Április 06-án műtik. Segítségét szeretném kérni, hogy melyik gyógygombát rendeljem meg neki? A műtét utánra is melyik gyógygombát javasolja?

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: L. M. T.

Válasz
2023. március 23.

Tisztelt Asszonyom!

Köszönjük, hogy kérdésével megkeresett minket.

Leírása alapján nem tudni, hogy pontosan milyen emlődaganat típussal állunk szemben, de igyekszem némi segítő támogatást nyújtani.

Különösen, ha ösztrogén pozitivitás áll fent javaslom, hogy a táplálkozás ill. a kozmetikumok használata során kerülje a xenoösztrogén/ alamínium/ dioxin/ triklozán tartalmú termékeket.

Táplálkozásában érdemes magasabb arányban lenni a növényi eredetű élelmiszernek. Teljesen kerülje az ipari hústermékek fogyasztását! A fehér cukrok és az állati eredetű tej elhagyása szintén javallott. Helyette inkább cukor, – és gluténmentes növényi tejeket fogyasszon.

A napi táplálkozásába építsen be minél több feketebogyós/vörösbogyós termésű növényt, mint pl. a fekete málna,fekete szeder stb.

Több kutatás szerint is a nőgyógyászati daganatok esetén javasolt a bio ganoderma és a bio shiitake gomba növekvő dózisú alkalmazása, így ezt nagyon ajánlom önnek is. A készítményeket folyamatosan kell szedni, 3-4 hónapos alkalmazást követően azonban érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd hasonló ciklikussággal a terápiát folytatni.

A kemoterápia felvételének napján, valamint az azt megelőző és követő 3-4 napon ajánlott minden kiegészítő készítmény bevételének elhagyása.

Mivel az anyukája közeli műtét előtt áll és/vagy vérhígító gyógyszert (warfarin, kumarin tartalmúak) is szedhet fontos, hogy legalább a műtéti időpontot 1 héttel megelőzőleg, abba kell hagyni a gombák szedését, mert a gombakészítmények vérhígító hatásúak, mint ahogy több gyógynövény is és ez nemkívánatos a műtéti komplikációk miatt.

Műtét után 2 hét múlva kezdje el kis dózissal:

Csak a Bio ganoderma:

  1. héten: Napi 1×1 kapszula
  2. héttől az alábbi alkalmazás szerint folytatható.

 

Alkalmazásuk:

Bio Ganoderma: 1. héten napi 2×1 kapszula; 2. héttől 2×2 kapszula

Bio Shiitake: 1. héten napi 1×1 kapszula; 2. héttől 2×1 kapszula

Pozitív hatásuk, hogy segíthetnek semlegesíteni a sugár- és kemoterápia legrosszabb szövődményeit, a hasmenést, étvágytalanságot, hányást és az ezek miatt bekövetkező testsúly vesztést.

A gyógygombákkal egyidőben ajánlott a hasznosulást segítő komplex Superum C készítményt is szedni napi 2×3 tabletta dózisban.

Illetve a feketekömény kivonatot érdemes társítani a ganoderma gombával egyidejűleg.

Kívánom, hogy lépjen mielőbb a gyógyulás útjára!

Tisztelettel, Dr. Tor János

 

Kérdés

Tiszteletem Doktor Úr!

2017-ben bal emlő mastectomiam volt. Ezidáig nem volt gond. Félévente jártam CT vizsgálatra, a mostani eredmények sajnos rosszak voltak. A májon és az epehólyagomon 11 mm-es valami van. A májon 2, 3. Nem biztosak benne hogy áttét, ezért Pestre kell majd menni pct vizsgálatra. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen gomba szedését ajánlja, vagy várjam meg a vizsgálat eredményét. Sajnos a mellrák, genetikai nagy mértékben jelen van. Köszönöm válaszát. Szép napot kívánok.

Válasz
2022. augusztus 09.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Javasoljuk a kivizsgálások teljes körű lebonyolítását a pontos diagnózis érdekében, a kiegészítő terápiát ennek ismeretében lehet korrekten összeállítani. Amennyiben daganatos betegség, áttét igazolódna, fontos látni, hogy ez egy összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a célzott táplálkozást, gyógynövények alkalmazását, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak, viszont a változás folyamata időt kíván.

A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a MUSHI OptiMix nevű, 5 válogatott gombát, valamint rezveratrolt, és a felszívódást segítő C-vitamint tartalmazó terméket ajánljuk, 2×4 kapszula/nap adagolásban. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. (A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. A kemoterápia beadásának napján, valamint az azt megelőző és követő három napon ajánlott minden kiegészítő készítmény bevételének kihagyása!)

Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan összeállítva, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy “szeletét” képezik a szükséges terápiának, melyek akár áttét esetén is alkalmazhatók.

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást!

Dr. Darnói Tibor

Kérdés

A sógornőmnek melldaganata van. Megműtötték és eltávolították az egyik mellét. Most 30 napig vérhigítót kap. Szedheti a gombát és ha igen, akkor melyiket? Válaszát előre is köszönöm.

Válasz
2022. február 23.
Tisztelt Érdeklődő!
Valószínűnek tartom, hogy a sebészeti beavatkozás után kis molekulasúlyú heparin injekciót kap.
Ezek az anyagok már bőr alá injektálva, 90 százalékban felszívódnak.
Kevéssé kötődnek az érben lévő anyagokhoz, így hatásuk kialakulásához nem kell telítő dózis, nincs annyi mellékhatásuk, így mellettük szedheti a gyógygombakivonatokat is.
A Mushi gombakivonatainkból bátran választhatja bázistermékként az OptiMix speciális ötkomponensű gombakeverékünket, napi 2×4 kapszula adagolásban.
Üdvözlettel: Dr. Csóka Tibor
Kérdés

Üdvözlöm. A lányom mellrákos, sajnos a nyirokmirigyben is van. Két kemót kapot már, pirosat, még lesz hat. Szeretném megkérdezni, melyik gomba készítményt részesíti előnybe. Szeretném ha mielőbb válaszolna, kérem. Csupán 46 éves, és két gyermekét egyedül neveli. Köszönöm.

Válasz
2022. február 22.
Tisztelt Érdeklődő!
Az adott daganatos betegség komplementer kezeléseként a Mushi gombakivonatokból bázistermékként az OptiMix speciális ötkomponensű gombakeverékünket ajánlom, napi 2×4 cps adagolásban. 
Kiegészítő termékként pedig a Superum C természetes összetevőkből álló C-vitamin készítményünket, mely tartalmazza 6 féle növény kivonatát. 
Rutin, acerola, fekete áfonya, csipkebogyó és citrus bioflavonoidok együttes erejével nyújt hatékony támogatást az immunrendszernek és egyben gyulladáscsökkentő hatású is.
Üdvözlettel: Dr.Csóka Tibor 
Kérdés

Tiszelt Doktor úr!

Két éve kezelnek áttétes (tüdő mikrometasztázisok) és máj (jelenleg 2 cm, egy elégetve termoablációval tavaly, ez azóta is rendben) daganattal. Sokféle kemoterápiát próbáltak már a két év alatt, meg gyógyszereket, de mindenre súlyos, allergiás reakcióim lettek. A daganat progressziója miatt muszáj volt szteroidos támogatással újra elkezdeni egy kezelést, jelenleg a harmadik Caelyx kezelést kaptam, de 20 mg Medrol mellett is nyelv, száj zsibbadás, égő kézfej tünetek jelentkeznek. Ezek után nem tudom, hogy be merjem-e vállalni a következőt, mert gondolom ahogy telítődöm, súyosbodhatnak a reakciók. A kezelő intézmény gyógyszerésze nem nagyon ajánl semmi kiegészítőt szedni, mert gyengíthetik a kemo hatását. Nekem Flavogenin Pro van itthon, de nem mertem beszedni a kemo alatt….úgy hallottam, hogy az apigenin tartalma miatt pedig hatásos lenne az áttétek hátráltatása végett. Ezt a kiegészítőt használhatom kemo alatt is? Ha megvédi a sejteket a káros hatásoktól, akkor félő, hogy a kemotól is, így az nem lesz olyan hatékony…igaz ez? Előre is köszönöm válaszát. F. Zs.

Válasz
2022. február 22.
Tisztelt Érdeklődő!
A neve és a Caelyx (liposzómás adriamicin) nevezetű citosztatikumból feltételezem, hogy az alapbetegsége a rosszindulatú melldaganat, ami áttéteket képez a tüdőben és a májban.
kérdéséhez: Az apigenin a flavonoidok tágas családjába tartozó hatóanyag. Kísérleti körülmények között felismerték a daganatos sejtek szaporodását, a daganatos fészkek vérellátásának és az áttétképzésre gyakorolt gátló hatását is. Továbbá helyreállítja a fehérjék működését, csökkenti a degeneratív folyamatokat, támogatja az immunrendszer „hibajavító” képességét.
Nyugodtan használhatja a kezelések mellett. Tumorokkal kapcsolatban hasonló hatása van a gyógygombakivonatoknak is, így a klinikumban gyakori az együttes alkalmazásuk. 
A legtöbb gyógygombafajnak immunmoduláló, allergiaellenes és májtámogató funkciója is van, az Ön allergiás tünetei elsősorban (energetikai és funkcionális) májrendellenességre utaló jelek lehetnek.
Így a gombakivonatainkból is bátran választhatja bázistermékként apigeninnel együtt például az OptiMix speciális ötkomponensű gombakeverékünket, napi 2×4 cps adagolásban. 
Üdvözlettel: Dr.Csóka Tibor 

Kérjen tanácsot