Keresés
Close this search box.
Kérdés

Tisztelt Dr. Úr!

Anyukám 76 éves, március elején diagnosztizálták mell rákkal. Április 06-án műtik. Segítségét szeretném kérni, hogy melyik gyógygombát rendeljem meg neki? A műtét utánra is melyik gyógygombát javasolja?

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: L. M. T.

Válasz
2023. március 23.

Tisztelt Asszonyom!

Köszönjük, hogy kérdésével megkeresett minket.

Leírása alapján nem tudni, hogy pontosan milyen emlődaganat típussal állunk szemben, de igyekszem némi segítő támogatást nyújtani.

Különösen, ha ösztrogén pozitivitás áll fent javaslom, hogy a táplálkozás ill. a kozmetikumok használata során kerülje a xenoösztrogén/ alamínium/ dioxin/ triklozán tartalmú termékeket.

Táplálkozásában érdemes magasabb arányban lenni a növényi eredetű élelmiszernek. Teljesen kerülje az ipari hústermékek fogyasztását! A fehér cukrok és az állati eredetű tej elhagyása szintén javallott. Helyette inkább cukor, – és gluténmentes növényi tejeket fogyasszon.

A napi táplálkozásába építsen be minél több feketebogyós/vörösbogyós termésű növényt, mint pl. a fekete málna,fekete szeder stb.

Több kutatás szerint is a nőgyógyászati daganatok esetén javasolt a bio ganoderma és a bio shiitake gomba növekvő dózisú alkalmazása, így ezt nagyon ajánlom önnek is. A készítményeket folyamatosan kell szedni, 3-4 hónapos alkalmazást követően azonban érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd hasonló ciklikussággal a terápiát folytatni.

A kemoterápia felvételének napján, valamint az azt megelőző és követő 3-4 napon ajánlott minden kiegészítő készítmény bevételének elhagyása.

Mivel az anyukája közeli műtét előtt áll és/vagy vérhígító gyógyszert (warfarin, kumarin tartalmúak) is szedhet fontos, hogy legalább a műtéti időpontot 1 héttel megelőzőleg, abba kell hagyni a gombák szedését, mert a gombakészítmények vérhígító hatásúak, mint ahogy több gyógynövény is és ez nemkívánatos a műtéti komplikációk miatt.

Műtét után 2 hét múlva kezdje el kis dózissal:

Csak a Bio ganoderma:

  1. héten: Napi 1×1 kapszula
  2. héttől az alábbi alkalmazás szerint folytatható.

 

Alkalmazásuk:

Bio Ganoderma: 1. héten napi 2×1 kapszula; 2. héttől 2×2 kapszula

Bio Shiitake: 1. héten napi 1×1 kapszula; 2. héttől 2×1 kapszula

Pozitív hatásuk, hogy segíthetnek semlegesíteni a sugár- és kemoterápia legrosszabb szövődményeit, a hasmenést, étvágytalanságot, hányást és az ezek miatt bekövetkező testsúly vesztést.

A gyógygombákkal egyidőben ajánlott a hasznosulást segítő komplex Superum C készítményt is szedni napi 2×3 tabletta dózisban.

Illetve a feketekömény kivonatot érdemes társítani a ganoderma gombával egyidejűleg.

Kívánom, hogy lépjen mielőbb a gyógyulás útjára!

Tisztelettel, Dr. Tor János

 

Kérjen tanácsot szakértőinktől.

Orvosi csapatunk rendelkezésére áll, ha Önnek bármilyen kérdése adódna a gyógygombákkal kapcsolatban.

Írjon nekünk, hogy segíthessünk. A következő e-mail címünkre: [email protected]