Keresés
Close this search box.
Kérdés

Tisztelt Dr Úr!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy édesanyámnál kezdődő tüdőrákot állapítottak meg, szeretném megtudni, hogy erre a betegségre milyen gyógygombát javasol szedni.

Válasz
2023. március 08.

Tisztelt hölgyem!

Örülünk az érdeklődésének!

A körülhatároltabb válasz érdekében pontosabb állapotképre lenne szükség, de általános iránymutatást mindenképpen adhatok önnek.

A szakpublikációk szerint három gombaféle is hatékony segítség a tüdődaganatok kiegészítő kezelésében. A ganoderma, a shiitake és a kínai hernyógomba hatóanyagai több úton is elősegítik a gyógyulást az általános vitalitás fokozása mellett.Legalább két típust érdemes kombinálni a megfelelő eredmény érdekében.

Én ajánlom a  bio ganoderma és a bio hernyógomba együttes alkalmazását a következők szerint:

Bio Ganoderma:

1.héten napi 2×1 kapszula; 2. héttől 2×3 kapszula

Bio Hernyógomba:

1.héten napi 1×1 kapszula; 2. héttől 2×1 kapszula

A gomba készítményekkel egyidőben javasolt a hasznosulást segítő komplex Superum C készítményt is szedni napi 2×3 tabletta dózisban.

Lényeges, hogy ha műtét előtt állna és vérhígító gyógyszert (warfarin, kumarin tartalmúak) szed, a gombák alkalmazásáról tájékoztassa kezelőorvosát, mert a gombakészítmények vérhígító hatásúak, mint ahogy több gyógynövény is.

Ezeken kívül  ajánlom az életmódjának megváltoztatását, mivel a daganatos elváltozások legalább 70%-ban ennek következménye.

Étkezési és életmódbeli indikációk

Étrendjéből iktassa ki a gluténtartalmú, xenoösztrogén tartalmú és feldolgozott élelmiszereknek. Legyenek túlsúlyban a keresztesvirágú növények, a káposztafélék, a gluténmentes és alacsony glikémiás indexű álgabonafélék a táplálékban. Fogyasszon sok organikus vagy bio zöldségfélét főként párolva.

A húsfélék közül fogyassza a szabadtartású háztáji libát, kacsát és mangalicát és ezek zsírját a vörös húsok elhagyása mellett.

Továbbá építse be napi rutinjába a nem visszatartásos, tudatos légzési gyakorlatokat vagy jóga gyakorlatokat, amivel kíméletesen erősítheti a légzésben résztvevő izmokat.

Kerülje a húsok sütésekor kipárolgó gőzök belélegzését annak, policiklusos aromás szénhidrogénből és nitrózaminokból származó karcinogenitása miatt.

A tüdő egészségét egyes gyógynövényekkel, mint amilyen az orvosi tüdőfű, szurokfű, réti legyezőfű, édesgyökér vagy a kerti kakukkfű szintén támogatni tudja.

Továbbá alkalmazzon illóolajokat a légutak támogatására inhalálva, mint például a tömjén, litsea és a szantál olaj.

A gyógygombák és az egyéb antioxidánsok alkalmazását kemoterápia napján és azt megelőzőleg és után legalább 4-5 nappal el kell hagyni.

Eredményes gyógyulást kívánok !

Tisztelettel, Dr. Tor János

 

Kérjen tanácsot szakértőinktől.

Orvosi csapatunk rendelkezésére áll, ha Önnek bármilyen kérdése adódna a gyógygombákkal kapcsolatban.

Írjon nekünk, hogy segíthessünk. A következő e-mail címünkre: [email protected]