Keresés
Close this search box.

Orvos válaszol

Kérjen tanácsot!

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr! 58 éves CLL-es beteg vagyok, még nem szorulok kezelésre, de állandó gyulladásos problémáim vannak. Nagyon fáradt vagyok, nem tudok már úgy teljesíteni mint régebben. Izületi problémák, nyirokcsomók nyakban, lágyékban állandóan begyulladva, alvásproblémák. Segítsen nekem, melyik termék segítene a legjobban. Hiába szedem a vitaminokat. Üdvözlettel: H.B.E.

Válasz
2022. május 13.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Vonatkozó betegségkör kezelésére a MUSHI OptiMix nevű terméket szoktuk ajánlani, de limfomák esetén nagy körültekintéssel. Ennek oka, hogy a gombák befolyásolják az immunrendszer működését. S, bár a kóros immunfolyamatokat a gombák nem támogatják, mindenképpen óvatosságra van szükség!  A gombák szedése csak akkor javasolt, amennyiben nem zajlik célzott immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunerősítő fogyasztása ellenjavallt!

Javasolt adagolás:

  1. hét: reggel 1 kapszula OptiMix
  2. hét: (amennyiben a gombákfogyasztása nem okozott zavart) az adag felemelhető 2×1 kapszulára naponta
  3. hét: (amennyiben a gombákfogyasztása nem okozott zavart) reggel 2, este 1 kapszula OptiMix
  4. héttől: (amennyiben a gombákfogyasztása nem okozott zavart) 2×2 kapszula naponta

Mivel egészségünket érintően számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását, a gyógyulás szempontjából fontos lenne, hogy Ön mielőbb vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak.

Engedelmével kiemelnénk, hogy elsődlegesen fontos a minőségi táplálkozás (pl. makrobiotika), a rendszeres, állapottól függően intenzív testmozgás – lehetőleg szabad levegőn -, az ideális testsúly beállítása, minél több idő eltöltése a természetben és a lelki egyensúly biztosítása, megtartása. Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. Mindez kiegészíthető pl. vitaminokkal, nyomelemekkel, bizonyos olajok (megfelelő omega3/6 arányú olaj) bevitelével, gyógynövényekkel.

Tekintve, hogy a mikrobiom, a bélflóra megfelelő állapota az ideális emésztés és anyagcsere biztosítása mellett kulcsfontosságú többek közt az immunrendszeri és idegrendszeri működésekben is, ismételten kiemeljük a minőségi táplálkozás fontosságát és minőségi probiotikumok fogyasztását (pl. Probiotix).

Tisztelettel kívánunk Önnek mielőbbi jobbulást!

Dr. Darnói Tibor

Kérjen tanácsot