Kérjen tanácsot

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!

Az orvosok bélgyulladást valószínűsítettek nálam. A kérdésem az lenne, hogy melyik gyógygombának van a leginkább gyulladáscsökkentő hatása, illetve melyik szedése ajánlatos ebben az esetben.

Válaszát, előre is köszönöm.

Válasz
2022. október 21.

Tisztelt Uram!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Korrekten közelítve kérdését, gyógyulást önmagukban a gombakészítményektől nem ígérhetünk, de a tüneteket képesek lehetnek jótékonyan befolyásolni több módon is. Pl. a gyulladásos folyamatok mérséklése, az immunrendszer harmonizálása, a szervezet oxigénfelhasználásának javítása mind javíthatják az életminőséget.
A tünetek enyhítésére a MUSHI ImmunoMix nevű készítmény fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban, amennyiben nem zajlik célzott immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunerősítő fogyasztása ellenjavallt! Amennyiben nincs ütközés, a készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni.
Mivel egészségünket érintően számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását, a gyógyulás szempontjából fontos lenne, hogy Ön mielőbb vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Engedelmével kiemelnénk, hogy elsődlegesen fontos a minőségi táplálkozás (pl. makrobiotika), a rendszeres, állapottól függően intenzív testmozgás – lehetőleg szabad levegőn -, az ideális testsúly beállítása, minél több idő eltöltése a természetben és a lelki egyensúly biztosítása, megtartása. Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. Mindez kiegészíthető pl. vitaminokkal, nyomelemekkel, bizonyos olajok (megfelelő omega3/6 arányú olaj) bevitelével, gyógynövényekkel.
Tekintve, hogy a mikrobiom, a bélflóra megfelelő állapota az ideális emésztés és anyagcsere biztosítása mellett kulcsfontosságú többek közt az immunrendszeri és idegrendszeri működésekben is, ismételten kiemeljük a minőségi táplálkozás fontosságát és minőségi probiotikumok fogyasztását (pl. Probiotix).
Tisztelettel kívánunk Önnek mielőbbi jobbulást!

Dr. Darnói Tibor

Kérdés

Kedves Doktor Úr!
Penicillin szedése után alakult ki nálam a vastagbèl gyulladàs. Már túl vagyok egy 10 napos antibiotikum kúrán, de sajnos kiújultak panaszaim a diéta mellett is. Mit javasol, milyen készítményt szedhetek?

Válasz
2022. április 26.
Tisztelt Hölgyem!
Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Nem ismert számunkra, mikor történt az említett penicillin kezelés, de mindenképpen tanácsoljuk az orvosi kezelés-gondozás elsődlegességét.
A szervezet működésére kifejtett számos jótékony hatása miatt – kiegészítőként – a gyógygomba készítmények közül Önnek a MUSHI ImmunoMix nevű készítményt ajánljuk 2×1 kapszula/nap adagolással, amennyiben nem történik Önnél ún. immunszupresszáns kezelés, mely az immunrendszer aktivitását hivatott visszafogni.
Alapvetően fontos a személyre szabott, minőségi táplálkozás (pl. makrobiotika) elindítása, pirított rizstea fogyasztása és minőségi probiotikum (pl. Probiotix) szedése.
Tisztelettel kívánunk Önnek mielőbbi gyógyulást!
Dr. Darnói Tibor
Kérdés

Kedves Doktor Úr! Koleszterin csökkentésre mit javasol, koleszterin 6,1, HDL: 2,42, LDL :3,52. 53 éves vagyok, sportolok, az étkezésre odafigyelek, nem eszem zsírosat. Magvak, zöldség, gyümölcs, hidegen sajtolt olajak – ezeket fogyasztok. Gyógyszert nem igen akarok szedni. Carotis UH-n 1-1 plakk látható, minimális fokúak. Köszönöm válaszát.

Válasz
2022. február 21.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését!

A koleszterin tartósan magas szintje nem kívánatos következményekhez vezet, így minél előbb érdemes megtenni a szükséges lépéseket a rendezése érdekében. Bár a gyógygombák koleszterinszint csökkentő hatása ismert, ezeket a készítményeket mégsem, mint elsődleges koleszterincsökkentő ajánljuk, hanem kiegészítőként, azaz nem az orvosi terápia helyett, hanem azok mellett.

A MUSHI gyógygomba-termékek számos hatóanyaguknak köszönhetően több jótékony hatással is rendelkeznek, melyek közül kiemelendő az immunerősítés, a szervezet oxigénfelhasználásának javítása, valamint gyulladás- és koleszterinszint csökkentő hatás, értágító, véralvadásgátló hatás, zsírok lerakódásának megakadályozása az érrendszeren belül, stb.

Az Ön által említett problémák kezelésére alapvető a célzott táplálkozás (pl. makrobiotikus étrend), heti 3-5x intenzív testmozgás (lehetőleg szabad levegőn), valamint a belső (lelki) egyensúly megtartása. Ezen kívül fontos az optimális nyomelem és vitamin bevitel biztosítása (kiemelten a D és a K2 vitamin). Egyes fűszer- és gyógynövények (pl. hagyma, fokhagyma, fekete retek, stb.), megfelelő omega 3/6 arányú halolaj, minőségi probiotikum (pl. Probiotix) mellett a gyógygomba készítmények közül a MUSHI ImmunoMix nevű termék fogyasztását ajánljuk 2×1 kapszula/nap adagolással, amely segíthet az ideális állapot elérésében. A gombák fogyasztását tartósan javasoljuk 4 hónap szedés, 1 hónap szünet ciklikussággal. A koleszterinszint csökkentő gyógyszerek alkalmazása a kezelőorvos ajánlása szerint indokolt.

Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget!

Dr. Danói Tibor

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!

Apukámnak májcirózisa van (Child-Pugh score: 8 B stádium), hasában felszaporodott a víz, de vízhajtókkal 16 cm-t csökkent haskörfogata. Vérzett a gyomra (először), gastroscopia: antrum nyálkahártyának egészén diffúz elrendezésben venectasiák voltak láthatók, ezekre a vizsgálat végén 2, illetve 4 db ligatios gyűrű felhelyezése történt. Azóta vérzés nincs, nem fogyaszt alkoholt, diétázik, de a vashiányos vérszegénysége még megvan. Sokszor alacsony a vérnyomása is, akkor néha szédül is, gondolom az a vashiánytól és a vérszegénységtől van.
Melyik készítmény és milyen dózisban tud ezeken segíteni? Köszönöm!

Válasz
2022. január 14.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Korrekten közelítve kérdését, Édesapja problémájára nincs gyógymód. Ugyanakkor fontos lenne, hogy – amennyire ez lehetséges – vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ő életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna segítséget. Engedelmével kiemelnénk, hogy elsődlegesen fontos a célzott (máj kímélő és támogató) minőségi táplálkozás (pl. makrobiotika), a rendszeres, intenzív testmozgás – lehetőleg szabad levegőn -, az ideális testsúly beállítása, minél több idő eltöltése a természetben és a lelki egyensúly biztosítása, megtartása. Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. Mindez kiegészíthető pl. a gyógygombákkal, ill. vitaminokkal, nyomelemekkel, bizonyos olajok (megfelelő omega3/6 arányú olaj) bevitelével, egyes gyógynövényekkel. Kiegészítésül, a gyógygombák közül Édesapjának a MUSHI ImmunoMix nevű készítményt ajánljuk 2×1 kapszula/nap adagolással. Tartós szedés lenne javasolt, 4 havonta 1 hónap szünet közbeiktatásával.

Tekintve, hogy a mikrobiom, a bélflóra megfelelő állapota az ideális emésztés és anyagcsere biztosítása mellett kulcsfontosságú többek közt az immunrendszeri és idegrendszeri működésekben is, ismételten kiemeljük a minőségi táplálkozás fontosságát és minőségi probiotikumok fogyasztását (pl. Probiotix).

Tisztelettel kívánunk Édesapjának jobbulást!

Dr. Darnói Tibor

Kérdés

Tisztelt Doktor úr!
Szedhetem-e a hernyógomba kivonatot, ha penészgomba-keverék allergiám van?
Öröklötten gyenge pontjaim: vese és máj.
Előre is köszönöm válaszát!
Üdvözlettel,
R.M.

Válasz
2022. január 12.
Tisztelt Hölgyem!
Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével, melyre nem adható egyértelmű válasz.
Kérdés, hogy a penészgombák mely komponense/alkotóeleme váltja ki valójában Önnél az allergiás reakciót? Ha olyan összetevő okozza, amely a hernyógombában is megtalálható, akkor az allergia a hernyógomba fogyasztásakor is fellép, ha nem, akkor a hernyógomba gond nélkül fogyasztható.
Ezt a hernyógomba kis dózisú szedésével lehet tesztelni. Amennyiben kis adagban nem provokál allergiás tüneteket, a terápiás adag is szedhető. Ellenkező esetben a hernyógomba fogyasztása is kerülendő.
Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, jó egészséget!
Dr. Darnói Tibor

Kérjen tanácsot