Keresés
Close this search box.

Orvos válaszol

Kérjen tanácsot!

Kérdés

Endometrioid petefészek daganatot állapították meg nálam szeptemberben, majd ezt követően novemberben teljes méh es petefészek eltávolítás történt. Ennek a szövettana a negatív lett. A műtét után 1 ttel elkezdtek szedni az optimix, hernyógomba és Superum c készítményeket az ajánlott adagban.
Viszont kérdésként felmerül bennem, hogy

 • a clexane (napi 0.6 ml) adása mellett szedhető e ezek?
 • kemoterápiás kezelést is kapok. Ez idő alatt hogy tanácsos szedni a gombákat?
 • az esetleges mellékhatások esetén is segíthetnek ezek a termékek?

Válaszukat előre is köszönöm
A.

Válasz
2024. január 12.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük kérdését és megtisztelő bizalmát!
 • Ön jó készítményeket szed. A Clexane mellett a gyógygombák szedésének nincs akadálya.
 • A kemoterápiás szerek mellett is hasznos lenne a gyógygombák fogyasztása (sokrétű hatásaik miatt, mint pl. tumorellenes hatás, immunmoduláns és számos mellékhatás enyhítése), de az onkológusok többnyire ezt nem támogatják. Mi pedig nem bíztatunk senkit arra, hogy az orvosa tudta nélkül fogyasszon bármit is, így javasoljuk a kezelőorvosával való egyeztetést. Nem gond, ha ellenzi a gyógygombákat, mert a kemoterápiás kezelések között és azt követően viszont tartósan fogyaszthatók a készítmények.
Szeretnénk viszont felhívni az Ön figyelmét arra, hogy a daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását.
A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a célzott táplálkozást, gyógynövények alkalmazását, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével).
Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak, viszont a változás folyamata időt kíván.
Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan összeállítva, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy “szeletét” képezik a szükséges terápiának, melyek akár áttét esetén is alkalmazhatók.
Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást

Dr. Darnói Tibor

Holisztikus orvos
Kérdés

Szájpadból kiinduló arcüregi daganatom van. Law-grade adenocarcinoma. 15 éve kezeletlen tulajdonképp, orvosi hibák miatt.Pl: két fajta szövettan, egyebek. A harmadik szövettan 3 éve az elsőt igazolta. A daganatos erek nem igazán tudnak begyógyulni, nagy a veszélye, hogy elvérzek egyszer. Tudna nekem ajánlani megfelelő készítményt?

Zs.

Válasz
2024. január 11.

Tisztelt Hölgyem!

 

Köszönjük érdeklődő levelét.

A szájüregi daganatok esetén rendkívül fontos az ottani mikroflóra egyensúlyának és diverzitásának optimális szinten tartása. Továbbá biztosítani megfelelő higiénés állapotot is. A gyógygombák egy nagyszerű kiegészítői lehetnek egy komplex terápiának.

 

A gyógygombák közül első vonalban a Bio Ganoderma kipróbálását javasolnám az alábbiak szerint:

Bio Ganoderma

 1. héten napi 1 kapszula
 2. héten napi 2×1 kapszula
 3. héttől napi 2×2 kapszula

A Superum C kapszula fogyasztása szintén elengedhetetlen a gombák megfelelő hasznosulásához.

A Superum C dózis: napi 2×2 tabletta reggeli és ebéd után bevéve.

Három hónapos kúraszerű alkalmazásuk után 1 hónap kihagyás szükséges.

Ha vérhígító gyógyszert szed, akkor rendszeresen ellenőriztesse a véralvadási profilját, mivel a gyógygombák vérhígító hatásúak. Emellett vérnyomás és koleszterin csökkentő hatással is rendelkeznek.

 

Valamint javaslom a reggelente (bárminemű étkezés és ivás előtt) végzett rendszeres, 5 perces, olajos szájöblítés, váltottrendű elvégzését extra szűz olivaolajjal, kókuszolajjal és teafaolajjal, estleg még szezámmag olajjal.

 

Ezeken túlmenőleg lényeges lenne egy alap szupplementáció rendszeresítése is. Például a zsírban oldódó vitaminok, cink, réz és az omega zsírsavak megfelelő dózisú és arányú bevitele is elengedhetetlen.

Természetesen kikerülhetetlen az életmód és a táplálkozás állapotának megfelelő terápiás jellegű kialakítása.

 

Általános irányelvként étrendjéből iktassa ki a gluténtartalmú, xenoösztrogén tartalmú és feldolgozott élelmiszereket a lehető legnagyobb mértékben. Emelje meg a keresztesvirágú növények beviteli mennyiségét, szerepeljenek az étrendjében a káposztafélék, a gluténmentes és alacsony glikémiás indexű álgabonafélék. Fontos, hogy megfelelő arányban fogyasszon vízben oldódó és vízben nem oldódó rostokat is. Fogyasszon sok organikus vagy bio zöldségfélét főként párolva.

 

Felhívom a figyelmét, hogy a fenti javallataim nem minősülnek kezelési tervnek, kizárólag általános iránymutatásként kezelendőek!

Az átfogóbb és konkrétabb kezelési terv kialakítása érdekében javaslom, hogy kérjen időpontot egy online konzultációra az alábbi email címen.

[email protected]

 

 

Eredményes felépülést kívánok!

Tisztelettel

Dr. Tor János

 

 

 

Kérdés
Tisztelt Cím!
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen gombakivonatot ajánlanának Édesapámnak, akinek vastagbéldaganata van és máj áttéte. Szerdán kezdik a kemoterápiát nála.
Válaszát köszönöm.
Üdvözlettel,
N. K.
Válasz
2023. augusztus 30.

Tisztelt Asszonyom!

Megtisztelő levelét köszönjük.

A kedves édesapjának az alábbiakat tudom javasolni.

Ha az édesapja műtét előtt állna fontos tudni, hogy a gyógygombák vérhígító hatásúak, ezért műtét előtt legalább két héttel el kell hagyni az alkalmazásukat. A beavatkozás után azonban érdemes fogyasztani őket a gyorsabb sebgyógyulás és a gyulladásellenes tevékenysége miatt.

A műtétek után javaslom a Bio ganoderma és a Bio süngomba kombinált növekvő dózisú alkalmazását az alábbiak szerint.

Bio ganoderma:

1.héten napi 1 kapszula

2. héttől napi 2×1 kapszula

Bio süngomba:

1.héten napi 1 kapszula

2.héten napi 2×1 kapszula

3.-4. héten 2×2 kapszula

A Superum C kapszula fogyasztása szintén elengedhetetlen a gombák megfelelő hasznosulásához.

A Superum C dózis: napi 2×1 tabletta reggeli és ebéd után bevéve.

A gyógygombák és az egyéb antioxidánsok alkalmazását kemoterápia napján és azt megelőzőleg és után legalább 4-5 nappal el kell hagyni!

Három hónapos kúraszerű alkalmazásuk után 1 hónap kihagyása szükséges!

 

A gyógygombák mellett rendszeresen vigyen be D3-vitamint napi 4000 NE mennyiségben és mellé K2-vitamin komplexet napi 1000 mcg-t és E-vitamin komplexet, illetve kurkumint és quercetint is.

Ajánlom továbbá, hogy pro, – és prebiotikumokkal támogassa a bélflóra működését. Fontos, hogy ezen készítmények ne tartalmazzanak Lactobacillus acidophilust. Például a tökmag örlemény, lenmag örlemény és a katáng gyökeréből származó inulin bevitele előnyös lehet. Illetve a rozmaringban lévő karnazol képes gátolni a vastagbél daganat növekedését.

Étkezési és életmódbeli javaslataim

Étrendjéből iktassa ki a gluténtartalmú, xenoösztrogén tartalmú és feldolgozott élelmiszereket. Hagyja el a tej, – és tejtermékeket és a tojást. Helyettük cukor, -és gluténmentes növényi tejeket iktasson be az étrendjébe. Fogyassza azon keresztesvirágú növényeket, amik önnek tolerálhatóak, a salátaféléket, a gluténmentes és alacsony glikémiás indexű álgabonaféléket.

Egyen sok organikus vagy bio zöldségfélét főként párolva. Készítsen zöldturmixokat és a zellerszár préselt levét igya hetente többször. A fermentált búzacsíra-kivonat alkalmazása is hasznos a bélcsatornát érintő betegségek esetén.

Húsfélék közül fogyassza a háztáji tartásban nevelkedett libát, kacsát és mangalicát és ezek zsírját a vörös húsok elhagyása mellett.

Fűszerek közül használja kicsit gyakrabban a kurkuma, fahéj, fokhagyma, oregánó, majoránna, rozmaring, ánizs kombinációkat.

 

Mielőbbi felépülést kívánok az édesapjának!

 

Tisztelettel, Dr. Tor János

 

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!
Tanácsát szeretném kérni, mely termékeket válasszuk terápia kiegészítésnek?
Kiinduló daganat melldaganat.
Amely 20 év után most mellhártya, máj és csontáttétet adott.
Induló kezelések sugár terápia a májra.
Sugár után / mellett pedig everolimusz -exemesztán.
Emellett folyamatban vannak molekurális diganosztikai vizsgálatok, amelyekkel reményeink szerint célzottabb gyógyszerekkel tudnak majd segíteni.
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz
2023. május 24.

Tisztelt Uram!

Köszönjük megtisztelő levelét.

Az említett mTOR-inhibitor és aromatáz-gátló gyógyszerkombináció mellett körültekintéssel alkalmazható a Bio ganoderma gyógygomba lassan növekvő dózissal és a kezelőorvos tájékoztatása mellett.

A gyógygombák immunmoduláns tulajdonsággal rendelkeznek, tehát túlműködés esetén immunszuppresszív hatásúak mind a TH1-mediált krónikus autoimmun mind a TH-2 mediált allergiás reakciókban. Alúlműködés esetén pedig serkentőleg hatnak az immunsejtek aktivitására.

Az immunszupresszált (szervátültetésen átesett) betegeknek nagyon nagy körültekintéssel adható vagy inkább kerülendő!

A gyógygomák továbbá szelektíven gátolják a tumorsejtek sejtosztódását (G2/M sejtciklus leállítása) és érképző tevékenységüket (VEGF gátlása), hasonlóan az mTOR-gátlókhoz, és egyben aromatáz-gátlók is.

Kívánatos hatás a ganodermában lévő ganoderiksav T mátrix-metaloproteináz-9 gátlása révén, ami a metasztázis ellenében hat.

Javaslom a Bio ganoderma következők szerinti alkalmazását:

1-2. héten: napi 1×1 kapszula;

 1. héten: napi 2×1 kapszula
 2. héttől: napi 2×2 kapszula

A gomba készítményekkel egyidőben javasolt a hasznosulást segítő komplex Superum C készítményt is szedni napi 2×2 tabletta dózisban.

A gyógygombák és az egyéb antioxidánsok alkalmazását kemoterápia napján és azt megelőzőleg és után legalább 4-5 nappal el kell hagyni!

Étrendkiegészítők

Támogassa a máj és bélflóra munkáját máriatövismag kivonattal, Homoktövis örleménnyel vagy olajjal, Fokhagyma allicinnel, Q10 koenzimmel, resveratlollal, polifenolokkal komplexben lévő Omega-3 zsírsavakat tartalmazó készítménnyel és a megfelelő zsírban oldódó vitaminokkal (DEKA vitaminok), Metilált B-vitamin komplexel, ásványi anyagokkal (Cink, Réz, Magnézium), Inulinnal, Butiráttal.

Étkezési javaslataim

Étrendjéből iktassa ki a gluténtartalmú, xenoösztrogén tartalmú és feldolgozott élelmiszereket. Legyenek túlsúlyba a keresztesvirágú növények, a káposztafélék, a gluténmentes és alacsony glikémiás indexű álgabonafélék a táplálékban. Fogyasszon sok organikus vagy bio zöldségfélét főként párolva.

A húsfélék közül fogyasza a háztáji libát, kacsát és mangalicát és ezek zsírját a vörös húsok elhagyása mellett.

Fűszerek közül használja többször a kurkuma, fahéj, fokhagyma, oregánó, majoránna, rozmaring, ánizs, zsálya kombinációkat.

Kerülje a húsok sütésekor kipárolgó gőzök belélegzését annak, policiklusos aromás szénhidrógénből és nitrózaminokból származó karcinogenitása miatt.

Az alábbi gyógynövények kúraszerű fogyasztásával is sokat tehet a máj és a hasnyálmirigy támogatása érdekében:

Édesgyökér, Kínai angyalgyökér, Zedoária, Teacserje, Tamarinduszlé, Kínai kúszó magnólia, Burdock gyökér, Aranyvessző.

Felhívom a figyelmét, hogy a fenti javallataim nem minősülnek kezelési tervnek, kizárólag általános iránymutatásként kezelendőek!

Egy komplexebb kezelési terv kialakítása érdekében javaslom, hogy foglaljon időpontot egy online konzultációra az alábbi weboldalamon.

https://daganatmentor.hu/

Sikeres felépülést kívánok önnek!

Tisztelettel, Dr. Tor János

 

Kérdés

Tisztelt Doktor urak!

25 éve cukorbeteg vagyok. Négy éve szívelégtelenséget is megállapítottak. Ezekre a betegségekre szedek 5 mg-os Merkformint, 5 mg-os Xareltot és Coverexet. A Xareltonak van hepatitist okozó mellékhatása. Kaptam is hepatítist, melyből orvosi vélemény szerint alakult ki rosszindulatú májdaganatom. Tüneteim a testsúlyvesztésen kívül – egyáltalán nem voltak Két hete kaptam egy enyhe sztrókot, a kórházból egy hét után elbocsátottak. Kifejezetten antialkoholista vagyok, egészséges életet élek, vérátömlesztést nem kaptam. Radiológiai-izotópos kezelést kapok a májdaganatra / eddig egy kezelés zajlott le /.  A kérdésem az, hogy a Xarelto és Coverex milyen egyéb készítménnyel váltható ki/le, mert az a feltevésem, hogy a májadaganatot ezek okozhatták. Milyen gyógygombát, gyógyszert javasolnak a probléma kezelésére?

Megtisztelő válaszukat köszönettel várom:
T. P.

Válasz
2023. május 04.

Tisztelt Uram!

Örülünk megtisztelő levelének!

A májat érintő primer daganatoknál szükséges a máj, illetve egyidejűleg a bélflóra támogatása is. Ezeken kívül a háttérokként feltehetőleg jelenlévő hiányállapotokat és detoxifikációs útvonalak elégtelen működését is rendezni kell. Az Inzulin-Glükóz-Lipid metabolizmus hármasának optimalizálása alap, hogy pozitív irányú javulást lehessen elérni.

Valamint a májdaganatok megjelenései összefüggést mutatnak a HPV, EBV, HCV okozta krónikus fertőzésekkel. Ez önnél is adott előélet.

Ebből kifolyólag ildomos folyamatos figyelmet szentelni a vírusok és a gyulladások visszaszorítására, ezért legalább félévenként egy vírusszerológiai vizsgálatot is elvégezni a tumormarkerek nyomonkövetésével párhuzamosan.

A gyógygombák közül a Bio ganoderma és a Bio bokrosgomba kombinációját ajánlom az alábbiak szerint:

Bio Ganoderma:

 1. héten: napi 1×1 kapszula;
 2. héten: napi 2×1 kapszula
 3. héttől: napi 2×2 kapszula

Bio Bokrosgomba:

 1. héten napi 1×1 kapszula;
 2. héttől 2×1 kapszula

A gomba készítményekkel egyidőben javasolt a hasznosulást segítő komplex Superum C készítményt is szedni napi 2×2 tabletta dózisban.

Életmódbeli indikációk

Étrendjéből iktassa ki a gluténtartalmú, xenoösztrogén tartalmú és feldolgozott, finomított élelmiszereket. Emelje meg a keresztesvirágú növények beviteli mennyiségét, szerepeljenek az étrendjében a káposztafélék, a gluténmentes és alacsony glikémiás indexű álgabonafélék. Fontos, hogy megfelelő arányban fogyasszon vízben oldódó és vízben nem oldódó rostokat is. Fogyasszon sok organikus vagy bio zöldségfélét főként párolva.

Érdemes fermentált búzacsíra-kivonatot is rendszeresen fogyasztania.

A húsfélék közül fogyassza a háztáji libát, kacsát és mangalicát és ezek zsírját a vörös húsok elhagyása mellett.

Fűszerek közül használja többször a kurkuma, fahéj, fokhagyma, oregánó, majoránna, rozmaring, ánizs, zsálya kombinációkat.

Étrendkiegészítők

Támogassa a máj és bélflóra munkáját máriatövismag kivonattal, homoktövis őrleménnyel vagy olajjal, fokhagyma allicinnel, Q10 koenzimmel, resveratrollal, polifenolokkal komplexben lévő Omega-3 zsírsavakat tartalmazó készítménnyel és a megfelelő zsírban oldódó vitaminokkal (DEKA vitaminok), metilált B-vitamin komplexel, ásványi anyagokkal (Cink, Réz, Magnézium), inulinnal, butiráttal.

A gyógygombák és az egyéb antioxidánsok alkalmazását kemoterápia napján és azt megelőzőleg és után legalább 4-5 nappal el kell hagyni.

Gyógyszerekre vonatkozó ajánlást pedig ezen keretek között nem tehetünk, már csak az alapos állapotrajz hiánya miatt sem.

Felhívom a figyelmét, hogy a fenti javallataim nem minősülnek kezelési tervnek, kizárólag általános iránymutatásként kezelendőek!

Az átfogóbb és konkrétabb kezelési terv kialakítása érdekében javaslom, hogy foglaljon időpontot egy online konzultációra az alábbi weboldalamon.

https://daganatmentor.hu/

Eredményes felépülést kívánok!

Tisztelettel, Dr. Tor János

 

Kérdés

Tisztelt Címzett! Rosszindulatú vastagbéldaganatom van, még ezek után megyek a kezelésekre és műtétre, melyik gyógygombát ajánlanák részemre? 2 évvel ezelőtt volt szívbypass műtétem, azóta Furon+Kaldyum, Quamatel, Asactal gyógyszereket szedek. Köszönöm válaszukat!

Válasz
2023. április 13.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő levelét.

Vastagbéldaganatok kiegészítő terápiájában az alábbi két gombafaj egyidejű és kúraszerű alkalmazását javaslom:

Bio ganoderma:

1.héten napi 1 kapszula

 1. héttől napi 2×1 kapszula

Bio süngomba:

1.héten napi 1 kapszula

 1. héten napi 2×1 kapszula

3.-4. héten 2×2 kapszula

Három hónapos alkalmazásuk után 1 hónap kihagyása szükséges a gyógygombák alkalmazásának!

A Superum C kapszula fogyasztása elengedhetetlen a gyógygombák megfelelő hasznosulásához.

A Superum C dózisa: napi 2×1 tabletta reggeli és ebéd után bevéve.

A gyógygombák és az egyéb antioxidánsok alkalmazását kemoterápia napján és azt megelőzőleg és után legalább 4-5 nappal el kell hagyni.

A gyógygombák mellett ajánlott a D3-vitamint napi 4000 NE mennyiségben és mellé K2-vitamin komplexet napi 1000 mcg-t és E-vitamin komplexet szedni.

A műtétig és az alatt is javaslom, hogy pro, – és prebiotikumokkal támogassa a bélflórája működését. Fontos, hogy ezen készítmények ne tartalmazzanak Lactobacillus acidophilust. A következő emésztést támogató gyógynövények és fűszerek közül a kurkumát, lestyánt, útifűmaghéjat és a csicsókát is érdemes alkalmazni.

Továbbá a tökmag őrlemény, lenmag őrlemény és a katáng gyökeréből származó inulin bevitele is előnyös lehet. Illetve a rozmaringban lévő karnazol képes gátolni a vastagbél daganat növekedését.

Étkezési és életmódbeli javaslataim

Étrendjéből iktassa ki a gluténtartalmú, xenoösztrogén tartalmú és feldolgozott élelmiszereknek. Hagyja el a tej, – és tejtermékeket és a tojást. Helyettük cukor, -és gluténmentes növényi tejeket használjon az étrendjében. Fogyassza azon keresztesvirágú növényeket, amik önnek tolerálhatóak, a salátaféléket, a gluténmentes és alacsony glikémiás indexű álgabonaféléket.

Egyen sok organikus vagy bio zöldségfélét főként párolva. Készítsen zöldturmixokat és a zellerszár préselt levét igya legalább 2-3 naponta. A fermentált búzacsíra-kivonat alkalmazása is hasznos a bélcsatornát érintő betegségek esetén.

Húsfélék közül fogyassza a háztáji tartásban nevelkedett libát, kacsát és mangalicát és ezek zsírját a vörös húsok elhagyása mellett.

Felhívom a figyelmét, hogy a fenti javallataim nem minősülnek kezelési tervnek, kizárólag általános iránymutatásként kezelendőek!

Az átfogóbb és konkrétabb kezelési terv kialakítása érdekében javaslom, hogy foglaljon időpontot egy online konzultációra az alábbi weboldalamon.

https://daganatmentor.hu/

Mielőbbi jobbulást kívánok önnek!

Tisztelettel, Dr. Tor János

 

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!

Édesanyám párjánál tavaly diagnosztizáltak daganatot a májban, májkapuban és a vesében is. A kemoterápia nem volt hatással a májkapuban lévő daganatra, így nemrég 48 órás infúziós kezelést kapott. Ami viszont annyira legyengítette, hogy a beszéd is nehezére esik.
Kérdésem az lenne, hogy milyen mushi termékeket javasolna számára?

Válaszát és segítségét előre is köszönöm! S.SZ.

Válasz
2023. április 01.

Tisztelt Asszonyom!

A jelen információk alapján a következőket tudom javasolni.

A vese és a máj daganatok megjelenései is összefüggést mutatnak a HPV, EBV, HCV okozta krónikus fertőzésekkel. Ebből kifolyólag ildomos folyamatos figyelmet szentelni a vírusok és a gyulladások visszaszorítására, ezért legalább félévenként egy vírusszerológiai vizsgálatot is elvégezni a tumormarkerek nyomon követésével párhuzamosan.Továbbá májat érintő áttétes tumorok gyakoriak a májon áthaladó és az egész szervezetből itt összefutó érpálya okán és a máj kiválasztó, detoxifikációs munkájának elégtelensége miatt is.

A gyógygombákra vonatkozó publikációk szerint a hernyógomba támogatja leginkább a vesék működését. Mellette a ganoderma méregtelenítő, májtámogató hatása miatt és a nehézfémek megkötésében betöltött szerepe miatt is ajánlom. Természetesen a gyógygombák egy teljesértékű és komplex terápia egyik összetevőjeként fejtenek ki igazán kívánatos hatást.

A következő két gyógygomba egyidejű fogyasztását ajánlom az alábbiak szerint:

Bio Hernyógomba:

Napi 2×1 kapszula reggel és este.

Bio Ganoderma:

 1. hét: Napi 2×1 kapszula reggel és este.

2.héttől: 2×2 kapszula reggel és este.

A mikotikumok mellett rendszeresen vigyen be D3-vitamint napi 4000 NE mennyiségben és mellé K2-vitamin komplexet napi 1000 mcg-t, Q10 koenzimet, Omega-3 zsírsavat, illetve a Superum C kapszula fogyasztása is elengedhetetlen a gombák hasznosulását támogatandó.

A Superum C dózis: napi 2×1 tabletta reggeli és ebéd után bevéve.

Ha magas karbamid és kreatinin ill. alacsony GFR értékekkel rendelkezik ne használjon vírusgátlásra L-lizint, mert az ronthat a vesefunkcióin.

Étkezési javallatok

Étrendjéből iktassa ki a gluténtartalmú, xenoösztrogén tartalmú és feldolgozott élelmiszereknek. Legyenek túlsúlyba a keresztesvirágú növények, a káposztafélék, a gluténmentes és alacsony glikémiás indexű álgabonafélék a táplálékban. Fogyasszon sok organikus vagy bio zöldségfélét főként párolva.

A húsfélék közül fogyassza a háztáji libát, kacsát és mangalicát és ezek zsírját a vörös húsok elhagyása mellett.

Fűszerek közül használja többször a kurkuma, fahéj, fokhagyma, oregánó, majoránna, rozmaring, ánizs, zsálya kombinációkat.

Felhívom a figyelmét, hogy a fenti javallataim nem minősülnek kezelési tervnek, kizárólag általános iránymutatásként kezelendőek!

Az átfogóbb és konkrétabb kezelési terv kialakítása érdekében javaslom, hogy foglaljon időpontot egy online konzultációra az alábbi weboldalamon.

https://daganatmentor.hu/

Kívánok mielőbbi gyógyulást!

Üdvözlettel, Dr. Tor János

 

 

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!

80 éves édesanyámnál rosszindulatú vastagbél daganatot állapítottak meg. Hamarosan fogják műteni, majd az állapotától függően utókezeléseket fog kapni. Kérem szíves segítségét, hogy melyik gyógygombával tudnék segíteni rajta.

Válaszát előre is köszönöm !

Válasz
2023. március 03.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Mivel az édesanyja műtét előtt áll fontos tudni, hogy a gyógygombák vérhígító hatásúak, ezért műtét előtt legalább két héttel el kell hagyni az alkalmazásukat. A beavatkozás után azonban érdemes fogyasztani őket a gyorsabb sebgyógyulás és a gyulladásellenes tevékenysége miatt.

A műtét után javaslom a Bio ganoderma és a Bio süngomba kombinált, növekvő dózisú alkalmazását az alábbiak szerint.

Bio Ganoderma:

1.héten napi 1 kapszula

2.héttől napi 2×1 kapszula

Bio Süngomba:

1.héten napi 1 kapszula

2.héten napi 2×1 kapszula

3.-4. héten 2×2 kapszula

A Superum C kapszula fogyasztása szintén elengedhetetlen a gombák megfelelő hasznosulásához.

A Superum C dózisa: napi 2×1 tabletta reggeli és ebéd után bevéve.

A gyógygombák és az egyéb antioxidánsok alkalmazását kemoterápia napján és azt megelőzőleg és után legalább 4-5 nappal el kell hagyni.

Három hónapos alkalmazásuk után 1 hónap kihagyása szükséges a gyógygombák kúraszerű alkalmazásának!

A gyógygombák mellett rendszeresen vigyen be D3-vitamint napi 4000 NE mennyiségben és mellé K2-vitamin komplexet napi 1000 mcg-t és E-vitamin komplexet, illetve kurkumint és quercetint is.

A műtétig hátralévő időben viszont ajánlom, hogy pro, – és prebiotikumokkal támogassa a bélflóra működését. Fontos, hogy ezen készítmények ne tartalmazzanak Lactobacillus acidophilust. Példáúl a tökmagörlemény, lenmagörlemény és a katáng gyökeréből származó inulin bevitele előnyös lehet. Illetve a rozmaringban lévő karnazol képes gátolni a vastagbél daganat növekedését.

Étkezési javaslataim

Étrendjéből iktassa ki a gluténtartalmú, xenoösztrogén tartalmú és feldolgozott élelmiszereknek. Hagyja el a tej, – és tejtermékeket és a tojást. Helyettük cukor, -és gluténmentes növényi tejeket iktasson be az étrendjébe. Fogyassza azon keresztesvirágú növényeket, amik önnek tolerálhatóak, a salátaféléket, a gluténmentes és alacsony glikémiás indexű álgabonaféléket.

Egyen sok organikus vagy bio zöldségfélét főként párolva. Készítsen zöldturmixokat és a zellerszár préselt levét igya naponta. A fermentált búzacsíra-kivonat alkalmazása is hasznos a bélcsatornát érintő betegségek esetén.

Húsfélék közül fogyassza a háztáji tartásban nevelkedett libát, kacsát és mangalicát és ezek zsírját a vörös húsok elhagyása mellett.

Fűszerek közül használja kicsit gyakrabban a kurkumin, fahéj, oregánó, majoranna, rozmaring, ánizs kombinációkat.

Mielőbbi felépülést kívánok!

Tisztelettel, Dr. Tor János

 

Kérdés

Jó napot! Érdeklődnék, hogy tüdő daganatra melyik a legjobb hatású gyógygomba? Köszönettel!

Válasz
2023. január 10.

Tisztelt Hölgyem!

Örülünk a megtisztelő érdeklődésének!

körültekintőbb válasz érdekében pontosabb helyzetképre lenne szükség, de általános iránymutatást mindenképpen adhatok önnek.
Pozitívumként kell megjegyeznem, hogy ha kissejtes tüdődaganatról (NSCLC) van szó, akkor a betegség a hatékony kemoterápiának és a fejlett sebészi és sugárkezelésnek köszönhetően kifejezetten eredményesen kezelhető!A szakirodalmi adatok szerint három gombaféle is hatékony segítség a tüdődaganatok visszaszorításában.

A ganoderma, a shiitake és a kínai hernyógomba kivonatok több úton is elősegítik a gyógyulást, miközben emelik az energiaszintet.
Javaslom, hogy legalább két típust kombináljon a megfelelő eredmény érdekében.
Én ajánlom a  bio ganoderma és a bio hernyógomba együttes alkalmazását a következők szerint:
Bio Ganoderma: 1. héten napi 2×1 kapszula; 2. héttől 2×3 kapszula
Bio Hernyógomba: 1. héten napi 1×1 kapszula; 2. héttől 2×1 kapszula
A gomba készítményekkel egyidőben javasolt, a hasznosulást segítő komplex Superum C  készítményt is szedni napi 2×3 tabletta dózisban.
Lényeges, hogy ha műtét előtt állna és vérhigító gyógyszert (warfarin,kumarin tartalmúak) szed, a gombák alkalmazásáról tájékoztassa kezelőorvosát, mert a gombakészítmények vérhígító hatásúak, mint ahogy több gyógynövény is.Ezeken kívül önnek is szorgalmaznám a teljes eddigi életmód megváltoztatását, mivel a kialakult daganatos kórkép legalább 70%-ban ennek következménye.

Étkezési és életmódbeli indikációk
Étrendjéből iktassa ki a gluténtartalmú, xenoösztrogén tartalmú és feldolgozott élelmiszereknek.

Legyenek túlsúlyba a keresztesvirágú növények, a káposztafélék, a gluténmentes és alacsony glikémiás indexű álgabonafélék a táplálékban. Fogyasszon sok organikus vagy bio zöldségfélét főként párolva.
A húsfélék közül fogyasza a háztáji libát, kacsát és mangalicát és ezek zsírját a vörös húsok elhagyása mellett.
Fűszerek közül használja többször a kurkumin, fahéj, fokhagyma, oregánó, majoranna, rozmaring, ánizs, zsálya kombinációkat.
Továbbá építse be napi rutinkjába a nem visszatartásos, tudatos légzési gyakorlatokat, amivel kíméletesnen erősítheti a légzésben résztvevő izmokat.
Kerülje a húsok sütésekor kipárolgó gőzök belélegzését annak, policiklusos aromás szénhidrógénből és nitrózaminokból származó karcinogenitása miatt.
Továbbá alkalmazzon illóolajokat a légutak támogatására inhalálva, mint például a tömjén, litsea és a szantál olaj.Ha az esetleges áttét a májon jelentkezett, támogassa a máját máriatövismag kivonattal, Q10 koenzimmel, Omega-3 zsírsavval és

a megfelelő zsírban oldódó vitaminokkal (DEKA vitaminok), ásványi anyagokkal (Cink, Réz, Magnézium).
A gyógygombák és az egyéb antioxidánsok alkalmazását kemoterápia napján, és azt megelőzőleg és után legalább 4-5 nappal el kell hagyni.

Sikeres felépülést kívánok önnek!

Tisztelettel, Dr. Tor János

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!

Folicularis non hodgkin lymphoma-t diagnosztizáltak a páromnál, 5. R-chop kezelésen túl van.
Szeretnék érdeklődni, hogy melyik készítménnyel tudnék hozzájárulni az állapota javításához?
53 éves, 86 kg. Jelenleg a shiitake készítményüket szedi.
Várom válaszukat.
Üdvözlettel: Á. R.

Válasz
2023. január 10.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük a bizalmát, hogy eljuttatta hozzánk a kérdését!

A kedves párjánál alkalmazott komplex, többciklusú kezelésben két olyan gyógyszer is alkalmazásra kerül, ami immunszupresszív hatású.
Mivel minden gyógygomba rendelkezik immunmoduláns vagy immunerősítő képességgel, ezek alkalmazása az R-CHOP immun-kemoterápiás kezelések alatt nem javasolt.

Lehetséges eljárásrend
Esetleg a kezelések után 2-3 ttel, kis dózisban alkalmazhatóak a Bio ganoderma vagy a Bio shiitake gomba készítmények.
Dozírozás
1-2. héten: Napi 1 kapszula reggel
3. héttől. Napi 2 kapszula reggel és este

A gomba készítményekkel egyidőben javasolt a hasznosulást segítő komplex Superum C  készítményt is szedni napi 2×2 tabletta dózisban.
Fontos tudni, hogy ha műtét előtt áll és vérhigító gyógyszert (warfarin,kumarin tartalmúak) szed, a gombák alkalmazásáról tájékoztassa kezelőorvosát, mert a gombakészítmények vérhígító hatásúak, mint ahogy több gyógynövény is.

Táplálkozási jó tanácsok.
Táplálkozásában érdemes követni a Ketogén diéta alapelveit.
Nagy ívben kerülje az ipari hústermékek fogyasztását!
A finomított cukrok és az állati tej,- és tejtermékek elhagyása szintén javallott.
Az állati tejet és tejtermékeket helyettesítse növényi tejjel , növényi sajtokkal, natúr joghurttal.
Törekedjen a gluténmentes táplálkozás megvalósítására!

Részesítse előnyben az alacsonyabb (50% alatti) szénhidrát tartalmú táplálékokat és a lassan felszívódó cukortartalmúakat.
Fogyasszon minél több fekete,- és vörösbogyós termésű növényt, mint pl. a fekete málna, fekete szeder, vörös áfonya stb.
Építse be étkezésébe a keresztesvirágúak (karfiol, a káposzta, a retek, a karalábé, a brokkoli, a kínai kel, lila káposzta) gyakoribb fogyasztását, illetve a levélzöldek szintén képezzék az étkezések hangsúlyos részét.

A várható kardiotoxikus hatások ellensúlyozása végett fogyasszon Omega-3 olajban gazdag ételeket és esetleg étrendkiegészítőt is.
Az egészségének további támogatása végett érdemes lehet igénybe venni a hiperbár oxigénterápiát és a Buteyko légzésterápiát is.

Kívánom, hogy lépjen mielőbb a gyógyulás útjára!

Tisztelettel, Dr. Tor János

Kérdés

Üdvözlöm! Melanóma eltávolítás után mit ajánlana ? Köszönöm a választ!

Válasz
2022. december 19.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Van néhány olyan szövettani daganattípus, amelyek kezelése sajnos az átlagosnál is nagyobb kihívás, ezek közé tartozik a melanoma is. Korrekten közelítve kérdését gyógyulást a gombakészítményektől nem ígérhetünk, de a szervezetet képesek lehetnek jótékonyan támogatni több módon is. A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak.

Az orvosi terápia kiegészítéseként a gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a MUSHI OptiMix nevű, 5 válogatott gombát, valamint rezveratrolt, és a felszívódást segítő C-vitamint tartalmazó terméket ajánljuk, 2×4 kapszula/nap adagolásban. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. A kemoterápia beadásának napján ajánlott minden kiegészítő készítmény bevételének kihagyása!

Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy “szeletét” képezik a szükséges terápiának, melyek akár áttét esetén is alkalmazhatók.

Tisztelettel kívánunk jobbulást!

Dr. Darnói Tibor

Kérdés

Tisztelt doktor úr!
Anyukám miatt érdeklődöm, melldaganata van és több krónikus betegsége, majd most fogják elkezdeni a gyógyszeres kezelést. Milyen kiegészítőt ajánl a rákos sejt visszaszorításában, illetve immunerősítésében? Köszönettel R. Zs.

Válasz
2022. november 18.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a célzott táplálkozást, gyógynövények alkalmazását, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak, viszont a változás folyamata időt kíván.
A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a MUSHI OptiMix nevű, 5 válogatott gombát, valamint rezveratrolt, és a felszívódást segítő C-vitamint tartalmazó terméket ajánljuk, 2×4 kapszula/nap adagolásban. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. A kemoterápia beadásának napján, valamint az azt megelőző és követő három napon ajánlott minden kiegészítő készítmény bevételének kihagyása!
Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan összeállítva, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy “szeletét” képezik a szükséges terápiának, melyek akár áttét esetén is alkalmazhatók.
Tisztelettel kívánunk jobbulást Édesanyjának!

Dr. Darnói Tibor

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!

Édesapámnál mezoteliómát diagnosztizáltak, megműtötték és kemoterápiát kap, de az állapota rohamosan romlik. Nincs étvágya és nehezen lélegzik. Melyik terméküket vagy bármilyen alternatív gyógymódot tudna esetleg javasolni ami segíthet az állapotán/közérzetén?

Köszönettel: F.L

Válasz
2022. június 17.

Tisztelt Hölgyem!

Sajnos vannak bizonyos daganattípusok, melyek különösen nagy kihívást jelentenek, ezek közé tartozik a mesothelioma is. Bár ennek a daganat típusnak a kialakulásában meghatározó az azbeszt-ártalom, általánosságban fontos tudni, hogy a daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak. A kérdés az, hogy ezeknek a változásoknak a létrehozására van-e elegendő idő, amikor már a szervezet ilyen mértékben megterhelt…?

A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a MUSHI OptiMix nevű, 5 válogatott gombát, valamint rezveratrolt, és a felszívódást segítő C-vitamint tartalmazó terméket ajánljuk, 2×4 kapszula/nap adagolásban. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. A kemoterápia beadásának napján, valamint az azt megelőző és követő három napon ajánlott minden kiegészítő készítmény bevételének kihagyása!

Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert sajnos a gyógygombák sem csodaszerek, csupán egy “szeletét” képezik a szükséges terápiának, melyek akár áttét esetén is alkalmazhatók.

Tisztelettel kívánunk Mindnyájuknak erőt, Édesapjának jobbulást!

Dr. Darnói Tibor

Kérdés

Tisztelt Doktor úr! Férjemnek tüdő daganata van, rosszindulatú. Most kezdi a kemot, majd a sugár kezelést. Mit tud neki ajánlani? Előre is köszönöm.

Válasz
2022. április 25.
Kedves Érdeklődő!
Mint bázisterméket, az OptiMix készítményünket ajánlanám, napi 2×4 kapszulás adagolásban. Mellé kiegészítőként pedig a Kínai Hernyógombát napi 2×1 adagban, ami táplálja, támogatja a tüdő-és veseenergiákat. A gombakészítményeinkről részletes információkat talál a weboldalunkon. A termékek együttesen is alkalmazhatóak kemoterápia és sugárterápia mellett, hatásuk szinergikus a hagyományos rákterápiákkal.
Üdvözlettel: Dr.Csóka Tibor

Kérdés
Tisztelt Doktor úr!
2021 szigmabél rosszindulatú daganatra műtöttek. Mostanáig semmilyen kezelésben nem volt részem, 2022 februárjában a májamból mintát vettek egy hegesedésből, melyben találtak rosszindulatú sejteket. Célzott kemoterápiát javasoltak, 6 db kezelést, semmilyen más gyógyszert nem szedek. Érdeklődni szeretnék, melyik terméküket javasolná és milyen adagolásban.
Válasz
2022. április 05.
Tisztelt Érdeklődő!
A bokrosgombát, mandulagombát, pecsétviaszgombát, shiitakét, chaga gombát, rezveratrolt és C vitamint tartalmazó OptiMix étrend-kiegészítő készítményünket javasolnám kiegészítésképpen a kezelések mellé, teljes napi adagban (2×4 cps vagy 4×2 cps formájában). Ehhez a bázistermékhez pedig a Pecsétviaszgombát napi 2×1 adagolásban (májregeneráló booster). Egy ausztrál tanulmány szerint a gombák együttes alkalmazása egymást segítő, szinergikus hatású.
Üdvözlettel: Dr. Csóka Tibor
Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!
Férjemnél májdaganatot diagnosztizáltak. Jelenleg kemoterápiás kezelést kap. 53 éves, sportolt, alkoholt nem fogyasztott. Évekkel ezelőtt egy achilles műtét során orvosi műhiba történt. Erre eredeztetjük laikusként az okokat. Abban szeretném a tanácsát kérni, hogy melyik gyógygomba készítmény fogyasztását javasolja?
Válaszát köszönöm! Tisztelettel: M. L.

Válasz
2022. április 04.
Tisztelt Érdeklődő!
A bokrosgombát, mandulagombát, pecsétviaszgombát, shiitakét, chaga gombát, rezveratrolt és C vitamint tartalmazó OptiMix étrend-kiegészítő készítményünket javasolnám kiegészítésképpen, teljes napi adagban (2×4 cps vagy 4×2 cps formájában). Egy ausztrál tanulmány szerint a gombák együttes alkalmazása egymást segítő, szinergikus hatásúak. Üdvözlettel: Dr.Csóka Tibor
Kérdés

Üdvözlöm. Anyukámat 5 éve műtötték Vateri papilla rosszindulatú daganatra. Most volt CT-n, az jó lett. A laborban a tumor értékek is jók lettek, csak a cea lett 12. Egy hónap múlva kell visszamenni, mert azt mondta az orvos, hogy lehet be volt gyulladva valami. Melyik gombafélét tudná neki javasolni? Válaszát előre is köszönöm.

Válasz
2022. február 22.
Tisztelt Érdeklődő!
A CEA (karcinoembrionális antigén) egy, a klinikumban gyakran alkalmazott, onkomarker. 
Általános markere üreges szervek és/vagy tömött szervek csöves, üreges vezetékrendszereinek (ebben az esetben a máj epecsatornarendszere).
Pozitív értéke százszázalékosan semmiképpen sem jelzi, hogy visszatért a daganatos betegsége, hamis pozitivitása (elsősorban gyulladásos okok miatt) rendkívül gyakori.
A múltban elszenvedett papilláris karcinómájának a vezetőmarkere a CA19.9 paraméter.
A Mushi gombakivonatokból bázistermékként az OptiMix speciális ötkomponensű gombakeverékünket ajánlom, napi 2×4 cps adagolásban. 
Kiegészitő termékként pedig a  Superum C természetes összetevőkből álló C-vitamin készítményünket, mely tartalmazza 6 féle növény kivonatát. 
Rutin, acerola, fekete áfonya, csipkebogyó és citrus bioflavonoidok együttes erejével nyújt hatékony támogatást az immunrendszernek és egyben gyulladáscsökkentő hatású is.
Üdvözlettel: Dr.Csóka Tibor 
Kérdés

Szeretnék érdeklődni, hogy örökletes melldaganatos betegeknél mely gombakészítményt, vagy azok kombinációját ajánlják az alábbi esetben.
Jelenleg a betegség áttétes, többnyire a tüdőt érinti egy friss PET CT alapján, az emlődaganat az emlőkkel együtt már korábban eltávolításra került.
A tüdőben a kisebb elváltozások (3 mm) a molekuláris gyógyszer és hormonkészítmény (letrozol) egy éve tartó szedésének köszönhetően eltűnőben vannak (residuumok), egy elváltozás stagnál (12 mm), és egy pedig az elmúlt pár tben már növekedést mutat (24 mm, korábban 17 mm).
Válaszukat előre is nagyon köszönöm!
Üdvözlettel!

Válasz
2022. február 14.

Tisztelt Hölgyem!

A Mushi gombakivonatokból bázistermékként az OptiMix speciális ötkomponensű gombakeverékünket ajánlom, napi 2×4 cps adagolásban.
Kiegészítésképpen pedig Hernyógombakivonatunkat (Cordyceps sinensis) javaslom a nagyobb energiaszint (vese Chi), vitalitás (vese Chi) és állóképesség (vese Chi) elérése érdekében.
Már a kínai császári udvarban is fogyasztották évezredekkel ezelőtt a krónikus fáradtság csökkentésére, a különböző szervek (elsősorban a máj, vese és a tüdő) általános erősítőszereiként.
Az utóbbi gombakivonat növeli a sejtek energiatermelő képességét és a tüdők oxigénfelvevő kapacitását.
Üdvözlettel: Dr.Csóka Tibor
Kérdés

Tisztelt Szakértő!

Milyen gombamixet válasszak, ebben kérem a segítségét. Petefészek daganat, nagyműtét, kemoterápia – ez volt az első, utána egy hasfalrekonstrukció, hálóbeültetés, majd tavaly tavasszal újabb műtét, idézem: rectosigmoidalis resectio kettős gépi anastomisissal + peritoneum excisio.
Köszönöm a javaslatát.

Válasz
2022. február 08.
Kedves Érdeklődő! 
Báziskezelésként az OptiMix speciális keverékünket (napi 2×4 cps adagolásban) és mellé a Pecsétviaszgombakivonatot (elsősorban a nemi szerveket is támogató vese Qi támogatása miatt).
Ha adjuváns(bebiztositó) kemoterápiát is kap majd (epiteliális petefészek rosszindulatú daganatainál paclitaxel és platinaszárzamzékok), akkor szintén 2×4 cps napi adagban.
Üdvözlettel: Dr.Csóka Tibor
Kérdés

Üdvözlöm!

Érdeklődni szeretnék,hogy melyik terméket ajánlanák édesapám részére. Vastagbél és másodlagos májdaganat a diagnózis. A vastagbélen már eltávolításra került a teljes daganat és a májon is 6-ból 4 daganatot eltávolítottak 1 hete. És szeretnénk a kemoterápia mellett, ami majd 2 hónap múlva lesz, gyógygombát kiegészítő terápiaként.

Előre is köszönöm a választ! F.K.

Válasz
2022. január 27.

Tisztelt Érdeklődő!

Májáttétes vastagbéldaganatos beteg onkológiai biokemoterápiájában az integratív orvoslásban gyakran használjuk  kiegészítő terápiaként a gyógygombakivonatokat. A Mushi gombatermékek közül báziskezelésként az OptiMix gombakeverékünket ajánlom, 2×4 kapszula napi adagolásában, étkezés előtt kb.20-30 perccel. Ezt az alapterméket egészítse ki a pecsétviaszgomba kivonatunkkal (napi 2×2 kapszula adagolásban szintén étkezés előtt), ugyanis az utolsó 20 évben, talán ezt a fagombafajt (Reishi, Ganoderma lucidum) tanulmányozták legtöbbet kontrollált, klinikai körülmények között vastag-és végbéldaganatoknál. Immunrendszerstimuláló, közvetlen daganatellenes és daganatos ereket “leszárító” hatásuk jól feltérképezett és méltó kiegészítő kezelése a hivatalos onkoterápiáknak. A két termék (OptiMix, Pecsétviaszgomba) napi adagjában (12 darab kapszula) pontosan 1800mg pecsétviaszgombakivonat található, amit egy 2003-as új-zélandi tanulmányban is használtak. A megfelelő étrendi és folyadékfogyasztási módosításokról, D és C vitaminokról, szelénről, cinkről, kurkumáról se feledkezzenek meg. Sokat olvashatnak róluk a világhálón. Jómagam nem tiltom a gombakivonatok használatát kemoterápiák és molekuláris célzott kezelések mellet sem. Jól kooperálnak együtt, mert hasonló támadáspontúak, és egyik sem rontja, gyengíti a másikat. Üdvözlettel:

Dr. Csóka Tibor

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!
2021-ben vastagbél daganatot diagnosztizáltak.
Túl vagyok sikeres műtéten, 6 db adjuvans Kemoterápián. Jelenleg tünetmentes vagyok.
Szeretném megkérdezni, milyen készítményt ajánl, és milyen mennyiségben?
Tisztelettel!
R. F.

Válasz
2022. január 03.

Tisztelt Érdeklődő!

Olyan krónikus betegségekben, mint a rák is, a gyógygombakivonatok immunrendszert stimuláló, gyulladáscsökkentő és közvetlen daganatellenes komplex hatásuk miatt használatosak kiegészítő (komplementer) kezelésekként az integratív onkológiában. A vastag-és végbéldaganatok esetében elsősorban a pecsétviaszgomba, mandulagomba, chaga és a shitake a kiemelendő, így az OptiMix speciális gombakeveréket ajánlanám, ami a fentiekben említett gombafajokat (is) tartalmazza. Napi adagja 2×4 kapszula. Kérem, komoly figyelmet szenteljen az étrendi tiltásoknak, a gyulladáscsökkentő élelmiszerek mindennapi beiktatásának is a terápiás protokolba. A következő években állapotának szoros utókövetését vegye komolyan és a megadott onkológiai kontrollokat tartsa be.

Tisztelettel: Dr. Csóka Tibor

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!
Édesapámat 7 éve diagnosztizálták prosztata daganattal, amit hormon terápiával kezeltek, pár évére rá rosszindulatú gégedaganatot találtak, kemo sugár terápiával kezeltek. Alternatív terápiaként cbd olajat használt. Sajnos állapota rosszabodott, a prosztata áttétet adott a csontokra, ami egy hete derült ki, a jövő ten biszfoszfonát terápiát indítanak. Kérdésem az lenne, milyen gombakésztményeket javasol! Válaszát előre is köszönöm!

Válasz
2021. december 29.

Tisztelt Érdeklődő! Olyan krónikus betegségekben, mint a rák is, a gyógygombakivonatok immunrendszert stimuláló, gyulladáscsökkentő és közvetlen daganatellenes komplex hatásuk miatt használatosak kiegészítő (komplementer) kezelésekként az integratív onkológiában. A prosztatarák esetében elsősorban a pecsétviaszgomba, mandulagomba és a shitake kiemelendő, így az OptiMix speciális gombakeveréket ajánlanám, ami mindhárom említett gombafajt (is) tartalmazza. Kérem, komoly figyelmet szenteljenek az étrendi tiltásoknak, a gyulladáscsökkentő élelmiszerek mindennapi beiktatásának is a terápiás protokolba.

Tisztelettel: Dr.Csóka Tibor

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr,
2020 márciusában diagnosztizáltak nálam melldaganatot, azóta túl vagyok egy műtéten és 8 kemoterápián.
Most tünetmentesen keresem azt a táplálék kiegészítőt, ami hozzájárul ahhoz, hogy ez így is maradjon.
Kérném tanácsát, hogy mely készítmény lenne számomra megfelelő.
Előre is köszönöm!

Válasz
2021. december 21.

Kedves Mónika!

Az elmúlt néhány évben jelentősen bővültek az új rákellenes kezelésekkel és gombákból származó bioaktív anyagokkal kapcsolatos vizsgálatok. Ennek főként az az oka, hogy a  poliszacharidokat és poliszacharid/fehérje komplexeket, micéliumokból és a tenyészléből izolált enzimeket tartalmaznak. Kutatási adatok sora áll ma már rendelkezésünkre, amelyek a gyógygombák potenciális aktivitását mutatják az emlőrák kiegészítő kezelésében is. A pecsétviaszgombában (Reishi, Ganoderma lucidum) mutattuk ki például a legjelentősebb gátló hatást az NF-κB gyulladást előidéző anyag aktivitásra. Az NF-κB jelentős szerepet játszik a gyulladásos folyamatokban, a sejtek túlélésében, rosszindulatú transzformációjában, így az emlőrák kialakulásában is.

Egyéb gyógygombák, amelyek szintén mellrákgátló hatást mutattak  a mandulagomba (Agaricus blazei Murril), a bokrosgomba (Maitake, Grifola frondosa) és az illatos fagomba (Shiitake, Lentinus edodes). Így ha be szeretné építeni a kiegészíto terápiás rendszerébe a gombakivonatokat is, akkor alaptermékként az OptiMix speciális keverékünket ajánlanám, ugyanis az összes, fentiekben felsorolt gombafajtát is többek között tartalmazza.
Tisztelettel: Dr.Csóka Tibor
Kérdés

Tisztelt Doktor úr! 7. éve tartó, ismételten kiújuló multicentrikus, papilláris felszínű húgyhólyag tumorral kapcsolatban kérem tanácsát. Gyógygomba készítményeik közül melyik adná meg a legtöbb esélyt a kiújulások csökkentésére, esetleges elkerülésére? Válaszát előre is köszönöm: M.T.

Válasz
2021. december 20.

Tisztelt Érdeklődő!

Az OptiMix speciális többkomponensű bázistermékünket ajánlom alapfogyasztásra. Ez kiegészíthető Pecsétviaszgombakivonattal és/vagy Maitake (Fodrosgombakivonattal), így potenciálva immunerősítő, gyulladáscsökkentő és daganatellenes hatását az OptiMix keveréknek, továbbá a szervi (vizeletkiválasztórendszer) irányultságát a kiegészítő terápiának. Kérem, figyeljen oda étrendjére és folyadékfogyasztására is. Keressen fel egy orvos-természtgyógyászt vagy kínai hagyományos gyógyászatra specializálódott orvosi rendelőt a lakhelye közelében. Ennek a betegségnek az integratív kezelése több oszlopból is áll. Fontos az étrend, a folyadékfogyasztás beállítása, ütemezése, az esetleges dohányzás elhagyása, az energetikai blokkok és lelki hátterek feltárása…stb.

Tisztelettel: Dr. Csóka Tibor

Kérdés

Kezdeti stádiumos tüdődaganat esetén mi a javaslatuk?

 

 

Válasz
2021. december 20.

Tisztelt Érdeklődő!

A kínai hernyógombát (Cordyceps sinensis) és a hamvaskéreggombát (Chaga) javaslom az Ön esetében, ugyanis a nagyobb energiaszint, vitalitás és állóképesség elérése érdekében már a kínai császári udvarban is fogyasztották évezredekkel ezelőtt a krónikus fáradtság csökkentésére, a különböző szervek (elsősorban a máj, vese és a tüdő) általános erősítőszereiként. Mindkét gomba növeli a sejtek energiatermelő képességét és a tüdők oxigénfelvevő kapacitását. Serkentik a glükóztermelő enzimek mennyiségét a májban, ami ezáltal az izmok számára nagyobb mennyiségű elérhető glükózt biztosít. Így nagyobb erőnléti érzete lehet a krónikus májbetegségben szenvedőknek. Érdemes melléjük C vitamint is szedni, ami támogatja a gombakivonatok felszívódását, de ez az a vitamin, ami önmagában is beindítja a sejtek energiagyárait, a mitokondriumokat.

Tisztelettel: Dr. Csóka Tibor

 

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr! A barátnőmnek szeretnék találni gyógyulást segítő szert. Van egy P3- as citológiai lelete: kóros neoplasztikus hámelváltozás, laphámsejtes carcinoma. Nagyon megköszönöm, ha ajánlana olyan készítményt, amit tudna szedni műtét után, hogy meggyógyuljon családja és a baráti köre örömére. Köszönettel B. B.

Válasz
2021. december 13.
Kedves Érdeklődő! 
Az Optimix készítményünket javasolnám napi báziskezelésként, amit a Hernyógombakivonattal lehetne kiegészíteni. 
Az OptiMixben lévő Shitake és a kínai hernyógomba(Cordyceps sinensis) kivonatai közvetlen vírus-és daganatellenes hatásúak, ami ebben a betegségkörben (humán papiloma vírus és laphámrák) áldásos kombináció.
Tisztelettel: Dr. Csóka Tibor

Kérjen tanácsot