Keresés
Close this search box.
Kérdés

Jó napot! Érdeklődnék, hogy tüdő daganatra melyik a legjobb hatású gyógygomba? Köszönettel!

Válasz
2023. január 10.

Tisztelt Hölgyem!

Örülünk a megtisztelő érdeklődésének!

körültekintőbb válasz érdekében pontosabb helyzetképre lenne szükség, de általános iránymutatást mindenképpen adhatok önnek.
Pozitívumként kell megjegyeznem, hogy ha kissejtes tüdődaganatról (NSCLC) van szó, akkor a betegség a hatékony kemoterápiának és a fejlett sebészi és sugárkezelésnek köszönhetően kifejezetten eredményesen kezelhető!A szakirodalmi adatok szerint három gombaféle is hatékony segítség a tüdődaganatok visszaszorításában.

A ganoderma, a shiitake és a kínai hernyógomba kivonatok több úton is elősegítik a gyógyulást, miközben emelik az energiaszintet.
Javaslom, hogy legalább két típust kombináljon a megfelelő eredmény érdekében.
Én ajánlom a  bio ganoderma és a bio hernyógomba együttes alkalmazását a következők szerint:
Bio Ganoderma: 1. héten napi 2×1 kapszula; 2. héttől 2×3 kapszula
Bio Hernyógomba: 1. héten napi 1×1 kapszula; 2. héttől 2×1 kapszula
A gomba készítményekkel egyidőben javasolt, a hasznosulást segítő komplex Superum C  készítményt is szedni napi 2×3 tabletta dózisban.
Lényeges, hogy ha műtét előtt állna és vérhigító gyógyszert (warfarin,kumarin tartalmúak) szed, a gombák alkalmazásáról tájékoztassa kezelőorvosát, mert a gombakészítmények vérhígító hatásúak, mint ahogy több gyógynövény is.Ezeken kívül önnek is szorgalmaznám a teljes eddigi életmód megváltoztatását, mivel a kialakult daganatos kórkép legalább 70%-ban ennek következménye.

Étkezési és életmódbeli indikációk
Étrendjéből iktassa ki a gluténtartalmú, xenoösztrogén tartalmú és feldolgozott élelmiszereknek.

Legyenek túlsúlyba a keresztesvirágú növények, a káposztafélék, a gluténmentes és alacsony glikémiás indexű álgabonafélék a táplálékban. Fogyasszon sok organikus vagy bio zöldségfélét főként párolva.
A húsfélék közül fogyasza a háztáji libát, kacsát és mangalicát és ezek zsírját a vörös húsok elhagyása mellett.
Fűszerek közül használja többször a kurkumin, fahéj, fokhagyma, oregánó, majoranna, rozmaring, ánizs, zsálya kombinációkat.
Továbbá építse be napi rutinkjába a nem visszatartásos, tudatos légzési gyakorlatokat, amivel kíméletesnen erősítheti a légzésben résztvevő izmokat.
Kerülje a húsok sütésekor kipárolgó gőzök belélegzését annak, policiklusos aromás szénhidrógénből és nitrózaminokból származó karcinogenitása miatt.
Továbbá alkalmazzon illóolajokat a légutak támogatására inhalálva, mint például a tömjén, litsea és a szantál olaj.Ha az esetleges áttét a májon jelentkezett, támogassa a máját máriatövismag kivonattal, Q10 koenzimmel, Omega-3 zsírsavval és

a megfelelő zsírban oldódó vitaminokkal (DEKA vitaminok), ásványi anyagokkal (Cink, Réz, Magnézium).
A gyógygombák és az egyéb antioxidánsok alkalmazását kemoterápia napján, és azt megelőzőleg és után legalább 4-5 nappal el kell hagyni.

Sikeres felépülést kívánok önnek!

Tisztelettel, Dr. Tor János

Kérjen tanácsot szakértőinktől.

Orvosi csapatunk rendelkezésére áll, ha Önnek bármilyen kérdése adódna a gyógygombákkal kapcsolatban.

Írjon nekünk, hogy segíthessünk. A következő e-mail címünkre: [email protected]