Keresés
Close this search box.

Orvos válaszol

Kérjen tanácsot!

Kérdés

Üdvözlöm Önöket!

Nyirokcsomo rosszindulatu daganatára milyen készitmény javasolt? Segíthet a céklalé ivása is?

VB

Válasz
2024. június 05.

Tisztelt Hölgyem!

 

Köszönjük érdeklődő levelét.

Mivel elég kevés információ áll rendelkezésemre az ön állapotával és kórelőzményével kapcsolatban, így csak általános tanácsokkal szolgálhatok.

A nyirokrendszer a szervezet egyik szűrőrendszere, amely többek között kórokozókat, baktériumokat szűr ki. A nyirokcsomók elsődleges daganatos megbetegedései a limfómák, amelyek a nyirokszövet sejtjeinek (T- és B-limfociták, esetleg hisztiociták) rosszindulatú burjánzásai. Emellett legtöbbször érintett a lép, és a máj is, mivel ezek is a limfatikus rendszerhez tartoznak, csakúgy, mint a bélfalban lévő Peyer-plakkok is, amelyek a bélfal nyirokcsomói.

Tehát feltétlenül rendszerszintű terápiáiban érdemes gondolkodni, aminek egyik komponense lehet a gyógygombák alkalmazása.

A Bio Ganodermát javasolnám első szakaszban az alábbiak szerint:

 

Bio Ganoderma:

  1. héten napi 1 kapszula
  2. héten napi 2×1 kapszula;
  3. héttől 2×2 kapszula

A gomba készítményekkel egyidőben javasolt a hasznosulást segítő komplex Superum C készítményt is szedni napi 2×3 tabletta dózisban.

Lényeges, hogy vérhígító gyógyszert szed, akkor rendszeresen ellenőriztesse a véralvadási profilját, mivel a gyógygombák vérhígító hatásúak. Emellett vérnyomás és koleszterin csökkentő hatással is rendelkeznek.

 

Műtétek előtt legalább 1 héttel el kell hagyni a gombák alkalmazását.

 

Továbbá lényeges, hogy a vírusok ellen is fellépjen, mert gyakori háttérok pl. a HTL-vírus, az EBV-vírus és a CMV elszaporodása is. A nyirokrendszer pangásának csökkentése, a méregtelenítési folyamatok támogatása és a gyulladáscsökkentés szintén lényegbevágó. Így, a rendszeres, de mérsékletes testmozgás, a megfelelően felépített táplálkozás és a légzőgyakorlatok végzése egy-egy alappillért kell, hogy képezzenek önnél.

 

Igen, a cékla és mellette a keresztesvirágúak és a magas omega-3 tartalmú élelmiszerek fogyasztása is előnyös lehet daganatos megbetegedések esetén.

 

Az ételek közül a nyirokkeringést:

serkentik: árpa, rizs, hajdina, zab, búza, burgonya, gyökérfélék, olajos magvak, gyümölcsök és zöldségek, sok ásványvíz;

lassítják: édességek, zsírok, tojás, tej, húsok, belsőségek, konzervek, sültek, füstöltáru, élvezeti szerek (alkohol, cigaretta, kávé, drogok).

A nyirokfolyadék tisztítását serkentő növény például a közönséges galaj, gyermekláncfű, hibiszkusz, amiket belsőleg teaként vagy külsőleg borogatásként is előnyös alkalmazni.

 

Felhívom a figyelmét, hogy a fenti javallataim nem minősülnek kezelési tervnek, kizárólag általános iránymutatásként kezelendőek!

Az átfogóbb és konkrétabb kezelési terv kialakítása érdekében javaslom, hogy kérjen időpontot egy online konzultációra az alábbi email címen:

[email protected]

 

Jóirányú előrehaladást kívánok Önnek!

 

Tisztelettel, Dr. Tor János

 

 

Kérjen tanácsot