Keresés
Close this search box.
Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!

Apukámnak májcirózisa van (Child-Pugh score: 8 B stádium), hasában felszaporodott a víz, de vízhajtókkal 16 cm-t csökkent haskörfogata. Vérzett a gyomra (először), gastroscopia: antrum nyálkahártyának egészén diffúz elrendezésben venectasiák voltak láthatók, ezekre a vizsgálat végén 2, illetve 4 db ligatios gyűrű felhelyezése történt. Azóta vérzés nincs, nem fogyaszt alkoholt, diétázik, de a vashiányos vérszegénysége még megvan. Sokszor alacsony a vérnyomása is, akkor néha szédül is, gondolom az a vashiánytól és a vérszegénységtől van.
Melyik készítmény és milyen dózisban tud ezeken segíteni? Köszönöm!

Válasz
2022. január 14.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Korrekten közelítve kérdését, Édesapja problémájára nincs gyógymód. Ugyanakkor fontos lenne, hogy – amennyire ez lehetséges – vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ő életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna segítséget. Engedelmével kiemelnénk, hogy elsődlegesen fontos a célzott (máj kímélő és támogató) minőségi táplálkozás (pl. makrobiotika), a rendszeres, intenzív testmozgás – lehetőleg szabad levegőn -, az ideális testsúly beállítása, minél több idő eltöltése a természetben és a lelki egyensúly biztosítása, megtartása. Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. Mindez kiegészíthető pl. a gyógygombákkal, ill. vitaminokkal, nyomelemekkel, bizonyos olajok (megfelelő omega3/6 arányú olaj) bevitelével, egyes gyógynövényekkel. Kiegészítésül, a gyógygombák közül Édesapjának a MUSHI ImmunoMix nevű készítményt ajánljuk 2×1 kapszula/nap adagolással. Tartós szedés lenne javasolt, 4 havonta 1 hónap szünet közbeiktatásával.

Tekintve, hogy a mikrobiom, a bélflóra megfelelő állapota az ideális emésztés és anyagcsere biztosítása mellett kulcsfontosságú többek közt az immunrendszeri és idegrendszeri működésekben is, ismételten kiemeljük a minőségi táplálkozás fontosságát és minőségi probiotikumok fogyasztását (pl. Probiotix).

Tisztelettel kívánunk Édesapjának jobbulást!

Dr. Darnói Tibor

Kérjen tanácsot szakértőinktől.

Orvosi csapatunk rendelkezésére áll, ha Önnek bármilyen kérdése adódna a gyógygombákkal kapcsolatban.

Írjon nekünk, hogy segíthessünk. A következő e-mail címünkre: [email protected]