Keresés
Close this search box.

Orvos válaszol

Kérjen tanácsot!

Kérdés

Szájpadból kiinduló arcüregi daganatom van. Law-grade adenocarcinoma. 15 éve kezeletlen tulajdonképp, orvosi hibák miatt.Pl: két fajta szövettan, egyebek. A harmadik szövettan 3 éve az elsőt igazolta. A daganatos erek nem igazán tudnak begyógyulni, nagy a veszélye, hogy elvérzek egyszer. Tudna nekem ajánlani megfelelő készítményt?

Zs.

Válasz
2024. január 11.

Tisztelt Hölgyem!

 

Köszönjük érdeklődő levelét.

A szájüregi daganatok esetén rendkívül fontos az ottani mikroflóra egyensúlyának és diverzitásának optimális szinten tartása. Továbbá biztosítani megfelelő higiénés állapotot is. A gyógygombák egy nagyszerű kiegészítői lehetnek egy komplex terápiának.

 

A gyógygombák közül első vonalban a Bio Ganoderma kipróbálását javasolnám az alábbiak szerint:

Bio Ganoderma

  1. héten napi 1 kapszula
  2. héten napi 2×1 kapszula
  3. héttől napi 2×2 kapszula

A Superum C kapszula fogyasztása szintén elengedhetetlen a gombák megfelelő hasznosulásához.

A Superum C dózis: napi 2×2 tabletta reggeli és ebéd után bevéve.

Három hónapos kúraszerű alkalmazásuk után 1 hónap kihagyás szükséges.

Ha vérhígító gyógyszert szed, akkor rendszeresen ellenőriztesse a véralvadási profilját, mivel a gyógygombák vérhígító hatásúak. Emellett vérnyomás és koleszterin csökkentő hatással is rendelkeznek.

 

Valamint javaslom a reggelente (bárminemű étkezés és ivás előtt) végzett rendszeres, 5 perces, olajos szájöblítés, váltottrendű elvégzését extra szűz olivaolajjal, kókuszolajjal és teafaolajjal, estleg még szezámmag olajjal.

 

Ezeken túlmenőleg lényeges lenne egy alap szupplementáció rendszeresítése is. Például a zsírban oldódó vitaminok, cink, réz és az omega zsírsavak megfelelő dózisú és arányú bevitele is elengedhetetlen.

Természetesen kikerülhetetlen az életmód és a táplálkozás állapotának megfelelő terápiás jellegű kialakítása.

 

Általános irányelvként étrendjéből iktassa ki a gluténtartalmú, xenoösztrogén tartalmú és feldolgozott élelmiszereket a lehető legnagyobb mértékben. Emelje meg a keresztesvirágú növények beviteli mennyiségét, szerepeljenek az étrendjében a káposztafélék, a gluténmentes és alacsony glikémiás indexű álgabonafélék. Fontos, hogy megfelelő arányban fogyasszon vízben oldódó és vízben nem oldódó rostokat is. Fogyasszon sok organikus vagy bio zöldségfélét főként párolva.

 

Felhívom a figyelmét, hogy a fenti javallataim nem minősülnek kezelési tervnek, kizárólag általános iránymutatásként kezelendőek!

Az átfogóbb és konkrétabb kezelési terv kialakítása érdekében javaslom, hogy kérjen időpontot egy online konzultációra az alábbi email címen.

[email protected]

 

 

Eredményes felépülést kívánok!

Tisztelettel

Dr. Tor János

 

 

 

Kérjen tanácsot