Keresés
Close this search box.

Orvos válaszol

Kérjen tanácsot!

Kérdés

Endometrioid petefészek daganatot állapították meg nálam szeptemberben, majd ezt követően novemberben teljes méh es petefészek eltávolítás történt. Ennek a szövettana a negatív lett. A műtét után 1 ttel elkezdtek szedni az optimix, hernyógomba és Superum c készítményeket az ajánlott adagban.
Viszont kérdésként felmerül bennem, hogy

  • a clexane (napi 0.6 ml) adása mellett szedhető e ezek?
  • kemoterápiás kezelést is kapok. Ez idő alatt hogy tanácsos szedni a gombákat?
  • az esetleges mellékhatások esetén is segíthetnek ezek a termékek?

Válaszukat előre is köszönöm
A.

Válasz
2024. január 12.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük kérdését és megtisztelő bizalmát!
  • Ön jó készítményeket szed. A Clexane mellett a gyógygombák szedésének nincs akadálya.
  • A kemoterápiás szerek mellett is hasznos lenne a gyógygombák fogyasztása (sokrétű hatásaik miatt, mint pl. tumorellenes hatás, immunmoduláns és számos mellékhatás enyhítése), de az onkológusok többnyire ezt nem támogatják. Mi pedig nem bíztatunk senkit arra, hogy az orvosa tudta nélkül fogyasszon bármit is, így javasoljuk a kezelőorvosával való egyeztetést. Nem gond, ha ellenzi a gyógygombákat, mert a kemoterápiás kezelések között és azt követően viszont tartósan fogyaszthatók a készítmények.
Szeretnénk viszont felhívni az Ön figyelmét arra, hogy a daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását.
A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a célzott táplálkozást, gyógynövények alkalmazását, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével).
Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak, viszont a változás folyamata időt kíván.
Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan összeállítva, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy “szeletét” képezik a szükséges terápiának, melyek akár áttét esetén is alkalmazhatók.
Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást

Dr. Darnói Tibor

Holisztikus orvos
Kérdés

Szép jó reggelt kívánok! Érdeklődni szeretnék a gyógygombák felől, hogy mit ajánlana nekem? Miómám
van, tanácsot szeretnék kérni, mit ajánlana nekem? Megértését előre is köszönöm.

Válasz
2021. december 08.

Kedves Tünde! Két termékünket ajánlanám ilyen esetben. Egy többkomponensű ImmunoMix kivonatot, ugyanis a gombák közösen, szinergikusan hatnak a legmegbízhatóbban. Mellé pedig, a hatás optimalizálása érdekében, kiegészítésképpen a Hernyógombakivonatunkat (Cordyceps sinnensis), melyet már a kínai császári udvarban vese- és hólyagtonizálóként, férfi-és női belső nemi szervek erősítéseként használtak sikeresen. A Chaga mellett a Cordyceps (kínai hernyógomba) méltón viseli a Gombák Királya elnevezést.
Tisztelettel: Dr. Csóka Tibor

Kérjen tanácsot