Keresés
Close this search box.

Orvos válaszol

Kérjen tanácsot!

Kérdés

Candidiázis esetén ( főleg bőrproblémákban jelentkeznek a tünetek) melyik gyógygombát/gyógygombákat javasolja?
Válaszát előre is nagyon köszönöm.
K.

Válasz
2023. november 15.

Tisztelt Uram!

Köszönjük a megkeresését.
A candida fajok patogénné válása mögött gyakran találunk kóros baktérium szaporulatot, különböző toxinok és nehézfém terheltséget, ezért javaslom az ezirányú vizsgálódást is.

Én a Ganoderma és a Shiitake gombák kombinált alkalmazását javaslom az alábbiak szerint.

Bio Ganoderma
1.héten napi 1 kapszula
2. héten napi 2×1 kapszula
3. héttől napi 2×2 kapszula

Bio Shiitake
1. héten 3 naponta 1 kapszula
2. héten napi 1×1 kapszula
3. héttől napi 2×1 kapszula

A Superum C kapszula fogyasztása szintén elengedhetetlen a gombák megfelelő hasznosulásához.
A Superum C dózis: napi 2×2 tabletta reggeli és ebéd után bevéve.

Három hónapos kúraszerű alkalmazásuk után 1 hónap kihagyás szükséges!

Továbbá erősen javaslom a candida-elimináló diéta bevezetését is egy rövidebb kúraidőszakra. Ez alapvetően a következő élelmek időleges szigorú kiiktatását jelentik: fehér rizs, tészták, fehér kenyér, bor, sör, sajtok, húsok, felvágottak, tartósított termékek (mivel azokat sokszor cukorral, mézzel vagy más, káros adalékanyaggal tartósítják).

Felhívom a figyelmét, hogy a fenti javallataim nem minősülnek kezelési tervnek, kizárólag általános iránymutatásként kezelendőek!

Az átfogóbb és konkrétabb kezelési terv kialakítása érdekében javaslom, hogy kérjen időpontot egy online konzultációra az alábbi email címen.
[email protected]

Eredményes felépülést kívánok!

Tisztelettel, Dr. Tor János

Kérdés

Jó napot! Pikkelysömörre szeretnék gyógygombàt. Melyiket ajànlanà? Köszönöm a vàlaszt.

Válasz
2023. május 23.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A pikkelysömör esetében alkalmazott szokásos kezelések sajnos csupán tünetiek, így azoktól gyógyulás nem várható. A gyógygombák több úton támogathatják a szervezetet (pl. gyulladásos folyamatok mérséklése, az immunrendszer működésének harmonizálása, a szervezet oxigénfelhasználásának javítása, stb.), de gyógyulást önmagukban szintén nem hozhatnak. Ezek figyelembevételével kiegészítőként a MUSHI ImmunoMix nevű termék fogyasztását ajánljuk 2×1-2 kapszula/nap adagolással (testsúlytól függően), amennyiben nem zajlik célzott immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunerősítő fogyasztása ellenjavallt! 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó adagolással.
Fontos lenne, hogy Ön vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Érdemi javulást, fordulatot személyre szabott holisztikus gyógymóddal lehetne esetleg elérni, ami az Ön aktív részvételét is kívánja! Ajánlott a táplálkozás rendszerbe foglalt, célzott átalakítása (pl. makrobiotika), állapottól függő fizikai aktivitás (szabad levegőn), a belső, lelki egyensúly kialakítása célzott meditációval (ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait.) és egyes gyógymódok (pl. craniosacralis terápia), gyógynövények alkalmazása, valamint minőségi probiotikumok (pl. Probiotix), megfelelő omega 3/6 arányú minőségi halolaj fogyasztása.
Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, jó egészséget!

Dr. Darnói Tibor

Kérdés

Tisztelt doktor úr! Szeretném megkérdezni, milyen kínai gyógygombát ajánlott szedni melanómára (rosszindulatú). Műtöttek vele, de a korai felismerésnek köszönhetően, semmilyen kezelést nem kaptam. Már hármat távolítottak el. A túl sok savra is kérdezném, hogy milyen gomba javasolt. Köszönettel és tisztelettel várom mielőbbi válaszát. Z. S.

Válasz
2022. május 26.
Tisztelt Hölgyem!
Az OptiMix gombakeverékünket javasolnám bázistermékként, napi 4×2 vagy 2×4 kapszulamennyiség adagolási formájában.
Ezt kiegészíteném Reishivel (Ganoderma lucidum), ami hatékony gyomorsavkötő is egyben.
Üdvözlettel: Dr.Csóka Tibor

Kérjen tanácsot