Keresés
Close this search box.
Kérdés
Tisztelt Cím!
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen gombakivonatot ajánlanának Édesapámnak, akinek vastagbéldaganata van és máj áttéte. Szerdán kezdik a kemoterápiát nála.
Válaszát köszönöm.
Üdvözlettel,
N. K.
Válasz
2023. augusztus 30.

Tisztelt Asszonyom!

Megtisztelő levelét köszönjük.

A kedves édesapjának az alábbiakat tudom javasolni.

Ha az édesapja műtét előtt állna fontos tudni, hogy a gyógygombák vérhígító hatásúak, ezért műtét előtt legalább két héttel el kell hagyni az alkalmazásukat. A beavatkozás után azonban érdemes fogyasztani őket a gyorsabb sebgyógyulás és a gyulladásellenes tevékenysége miatt.

A műtétek után javaslom a Bio ganoderma és a Bio süngomba kombinált növekvő dózisú alkalmazását az alábbiak szerint.

Bio ganoderma:

1.héten napi 1 kapszula

2. héttől napi 2×1 kapszula

Bio süngomba:

1.héten napi 1 kapszula

2.héten napi 2×1 kapszula

3.-4. héten 2×2 kapszula

A Superum C kapszula fogyasztása szintén elengedhetetlen a gombák megfelelő hasznosulásához.

A Superum C dózis: napi 2×1 tabletta reggeli és ebéd után bevéve.

A gyógygombák és az egyéb antioxidánsok alkalmazását kemoterápia napján és azt megelőzőleg és után legalább 4-5 nappal el kell hagyni!

Három hónapos kúraszerű alkalmazásuk után 1 hónap kihagyása szükséges!

 

A gyógygombák mellett rendszeresen vigyen be D3-vitamint napi 4000 NE mennyiségben és mellé K2-vitamin komplexet napi 1000 mcg-t és E-vitamin komplexet, illetve kurkumint és quercetint is.

Ajánlom továbbá, hogy pro, – és prebiotikumokkal támogassa a bélflóra működését. Fontos, hogy ezen készítmények ne tartalmazzanak Lactobacillus acidophilust. Például a tökmag örlemény, lenmag örlemény és a katáng gyökeréből származó inulin bevitele előnyös lehet. Illetve a rozmaringban lévő karnazol képes gátolni a vastagbél daganat növekedését.

Étkezési és életmódbeli javaslataim

Étrendjéből iktassa ki a gluténtartalmú, xenoösztrogén tartalmú és feldolgozott élelmiszereket. Hagyja el a tej, – és tejtermékeket és a tojást. Helyettük cukor, -és gluténmentes növényi tejeket iktasson be az étrendjébe. Fogyassza azon keresztesvirágú növényeket, amik önnek tolerálhatóak, a salátaféléket, a gluténmentes és alacsony glikémiás indexű álgabonaféléket.

Egyen sok organikus vagy bio zöldségfélét főként párolva. Készítsen zöldturmixokat és a zellerszár préselt levét igya hetente többször. A fermentált búzacsíra-kivonat alkalmazása is hasznos a bélcsatornát érintő betegségek esetén.

Húsfélék közül fogyassza a háztáji tartásban nevelkedett libát, kacsát és mangalicát és ezek zsírját a vörös húsok elhagyása mellett.

Fűszerek közül használja kicsit gyakrabban a kurkuma, fahéj, fokhagyma, oregánó, majoránna, rozmaring, ánizs kombinációkat.

 

Mielőbbi felépülést kívánok az édesapjának!

 

Tisztelettel, Dr. Tor János

 

Kérjen tanácsot szakértőinktől.

Orvosi csapatunk rendelkezésére áll, ha Önnek bármilyen kérdése adódna a gyógygombákkal kapcsolatban.

Írjon nekünk, hogy segíthessünk. A következő e-mail címünkre: [email protected]