Keresés
Close this search box.
Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!

Bélösszenövéssel mütöttek, de sajnos nem sikerült.
A további összenövést megakadályozva, valamelyik gombakészitmény szedése segitene-e.

Továbbá lenne még egy kérdésem:
63 éves vagyok, és az orromom 2éve szinte állandón pattanások jönnek ki.
Már mindenhol voltunk, amit belehet járni, de sehol semmi eredmény.
Erre van e esetleg készitmény ami használna.

Válaszát megköszönve.
Tisztelettel:J

Válasz
2023. szeptember 05.

Tisztelt Uram!

Először is köszönjük megkeresését.
A bélösszenövés jelenség hegszövetképződés, melynek oka lehet fertőzés, vérzés, korábbi műtét, sérülés, akár anyagcsere rendellenesség vagy gyulladásos bélbetegségek jelenléte.
Ha estleg gyulladásos, fertőzéses okok vagy anyagcsere problémák miatt alakult ki, akkor a gyógygombák segítséget nyújthatnak, de nem minden esetben. A mechanikus eredetnél lehet a szimpatikus idegrendszer hosszabb ideje fennálló túlsúlya, ami gyakran jelentkezik a tápcsatorna renyhébb működésével és társultan esetleg mellékvese diszfunkcióval is.

Ha a fentebb említettek a háttérokok, akkor a Ganoderma és a Shiitake gomba lehet segítségre a tápcsatornának.

Az alábbiakat kombinálva lehet szedni a fenti esetekben:

Bio Ganoderma gomba:
1.hét napi 1×1 kapszula
2. héttől napi 2×1 kapszula

Bio Shiitake gomba:
1.hét csak a Ganoderma
2. héttől napi 2×1 kapszula

A gyógygomba készítményekkel egyidőben javasolt a hasznosulást segítő komplex Superum C készítményt is szedni napi 2×2 tabletta dózisban.

A gyógygomba kivonatok szedését 3 hónap alkalmazás után kövesse egy 4-5 hetes szünet, ami után ismét folytatható a szedésük.

Fontos tudni, hogy ha műtét előtt áll és vérhígító gyógyszert (warfarin, kumarin tartalmúak) szed, a gombák alkalmazásáról tájékoztassa kezelőorvosát, mert a gombakészítmények vérhígító hatásúak.

Pattanások:
Mivel a bélmikrobiom szoros kapcsolatban van a bőrréteggel, nem elképzelhetetlen, hogy a rendszeresen visszatérő pattanások oka, a bélflóra megborúlt állapota, de következményesen a neuroendokrin rendszer működési zavara is állhat a jelenség hátterében.
Én javaslom, hogy első körben vizsgáltassa ki a bél mikrobiom működését egy genetikai alapú székletvizsgálattal, ami alfaj szintig képes tájékoztatni a bélflóra állapotáról (Pl. a Delta Bio vizsgálat a HealWays csapatával) és kérjen zonulin vizsgálatot is.

Étrendkiegészítők
Támogassa a máját és teljes szervezetének működését máriatövismag kivonattal, Q10 koenzimmel, Omega-3 zsírsavval és a megfelelő zsírban oldódó vitaminokkal (DEKA vitaminok,B-vitamin komplex foláttal), ásványi anyagokkal (Cink, Réz, Magnézium).

Felhívom a figyelmét, hogy a fenti javallataim nem minősülnek kezelési tervnek, kizárólag általános iránymutatásként kezelendőek!

Az átfogóbb és konkrétabb kezelési terv kialakítása érdekében javaslom, hogy foglaljon időpontot egy online konzultációra az alábbi weboldalamon.
https://daganatmentor.hu/

Eredményes felépülést kívánok önnek!

Tisztelettel, Dr. Tor János

Kérjen tanácsot szakértőinktől.

Orvosi csapatunk rendelkezésére áll, ha Önnek bármilyen kérdése adódna a gyógygombákkal kapcsolatban.

Írjon nekünk, hogy segíthessünk. A következő e-mail címünkre: [email protected]