Keresés
Close this search box.

Orvos válaszol

Kérjen tanácsot!

Kérdés

Jó napot!

édesapámnál szív- koszorúér problémát, szív elégtelenséget állapítottak meg (71 é.) , vizhajtót és egyéb gyógyszereket szed , vajon a szív – érrendszer támogatására melyik lenne a legalkalmasabb gyógygomba?!

K. K.

Válasz
2023. november 17.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük érdeklődő levelét.

A szív és érrendszeri betegségeknél alap teendő az étrend megváltoztatása és a helyes stresszkezelési módok elsajátítása ill. a rendszeres mozgás beiktatása. Tehát egy multifaktoros rizikóhalmazon kell dolgozni a javulás érdekében.

A gyógygombák közül a szív-érrendszeri problémákra legjobb választás a Bio Ganoderma és a Bio shiitake gomba kombinált alkalmazása az alábbiak szerint.

Bio Ganoderma
1. héten napi 1 kapszula
2. héttől napi 2×1 kapszula

Bio Shiitake
1. héten 3 naponta 1 kapszula
2. héten napi 1×1 kapszula
3. héttől napi 2×1 kapszula

A Superum C kapszula fogyasztása szintén elengedhetetlen a gombák megfelelő hasznosulásához.
A Superum C dózis: napi 2×2 tabletta reggeli és ebéd után bevéve.

Három hónapos kúraszerű alkalmazásuk után 1 hónap kihagyás szükséges!

Lényeges, hogy vérhígító gyógyszert szed, akkor rendszeresen ellenőriztesse a véralvadási profilját, mivel a gyógygombák vérhígító hatásúak.

Ajánlott étrendkiegészítők:
Omega3 és polifenol komplex
D3-vitamin
Magnézium, Kálium, Kalcium megfelelő arányú bevitele
B-vitamin komplex foláttal

Az étrendjét állítsa át legalább egy terápiás időszak erejéig nagyrészt növényi alapú táplálkozásra.
Érdekességként említem meg, hogy ha a 3., 4. háti csigolya elmozdulása van, akkor érdemes egy kiropraktört felkeresni vagy egy mckenzie gyógytornászt, mivel ez is állhat a vegetatív szívneurózis, szívritmuszavar és a magas vérnyomás mögött.

Felhívom a figyelmét, hogy a fenti javallataim nem minősülnek kezelési tervnek, kizárólag általános iránymutatásként kezelendőek!

Az átfogóbb és konkrétabb kezelési terv kialakítása érdekében javaslom, hogy kérjen időpontot egy online konzultációra az alábbi email címen.
[email protected]

Eredményes felépülést kívánok az édesapjának!

Tisztelettel, Dr. Tor János

Kérdés

Szeretnék érdeklődni, hogy melyik gombát rendeljem, mert érszűkületem van mindkét lábszáramban. 2014-től noclaudot szedek, de nem tudok sokat gyalogolni. Választ kérek, köszönöm!

Válasz
2023. május 04.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A gombák fogyasztása az érszűkületet nem szünteti meg, de a keringési paraméterek javítása mellett a szervezet működését számos folyamaton keresztül képes jótékonyan befolyásolni (pl. gyulladásos folyamatok mérséklése, az immunrendszer harmonizálása, a szervezet oxigénfelhasználásának javítása, enyhe koleszterinszint csökkentő-, értágító-, véralvadásgátló hatás, zsírok lerakódásának megakadályozása az érrendszeren belül, stb.). Az orvosi terápia kiegészítéseként Önnek a MUSHI ImmunoMix fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2×2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően mindig érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal.
Ezen kívül javasolt a táplálkozás megváltoztatása (pl. makrobiotika), minőségi probiotikum (pl. Probiotix), megfelelő omega 3/6 arányú zsírsav tartalmú halolaj, fokhagyma, fekete retek, egyéb gyógynövények fogyasztása, valamint az állapottól függő intenzitású rendszeres fizikai aktivitás.

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, jó egészséget!

Dr. Darnói Tibor

Kérjen tanácsot