Keresés
Close this search box.

Orvos válaszol

Kérjen tanácsot!

Kérdés

Üdvözlöm!

Depresszióra szeretnék gyógygombát venni.

Köszönöm.

L.

Válasz
2024. február 29.
Tisztelt L.!
Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Az említett problémára önmagában nem hoz végleges megoldást sem gyógyszer, sem gyógygomba, ezek tüneti ill. átmeneti segítséget nyújthatnak csupán. A gyógyulást belső munkálkodás útján, belső változásokon keresztül lehet elérni, ill. pszichológus, pszichiáter szakember segítségét érdemes kérni.
A betegségek orvosi gondozása mellett elsődlegesen fontos a minőségi táplálkozás (pl. makrobiotika), a rendszeres, intenzív testmozgás – lehetőleg szabad levegőn -, minél több idő eltöltése a természetben, a lelki egyensúly biztosítása-megtartása célzott gyakorlatokkal, s a megfelelő vitamin, nyomelem ellátottság. Mindez kiegészíthető pl. a gyógygombákkal, Önnek a MUSHI ImmunoMix nevű készítmény tartós fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolással, 4 havonta 1 hónap szünet közbeiktatásával. Ismert tény, hogy több gomba együttes fogyasztása szélesebb spektrumban képes a szervezet támogatására, többek közt jótékony hatásúak a keringési rendszerre és a hernyógombának köszönhetően a pszichés stabilitás biztosítására. Tájékoztatásul jelezzük, hogy a süngombának is ismert depressziót enyhítő hatása, adagolása ugyancsak 2×1 kapszula naponta.

Tekintve, hogy a mikrobiom, a bélflóra megfelelő állapota szintén kulcsfontosságú, ismételten kiemeljük a minőségi táplálkozás fontosságát és minőségi probiotikumok fogyasztását, felnőtteknek ajánlott pl. a Probiotix nevű termék.

Ezen kívül jótékony hatású lehet megfelelő omega 3/6 arányú halolaj, ill. CBD-olaj, valamint egyes gyógynövények fogyasztása és a megfelelő D vitamin szint biztosítása.
Fontos lenne tehát visszaállítani a szervezet egyensúlyát, de ehhez az életvitelt átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást.
Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, jó egészséget

Dr. Darnói Tibor

Holisztikus orvos

 

Kérdés

Valami olyan kellene, ami májra, depresszióra, pánikbetegségre is jó.

Válasz
2022. február 14.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Az említett problémákra önmagában nem hoz végleges megoldást sem gyógyszer, sem gyógygomba, ezek tüneti ill. átmeneti segítséget nyújthatnak csupán. A gyógyulást belső munkálkodás útján, belső változásokon keresztül lehet elérni, ill. pszichológus, pszichiáter szakember segítségét érdemes kérni.

A betegségek orvosi gondozása mellett elsődlegesen fontos a minőségi táplálkozás (pl. makrobiotika), a rendszeres, intenzív testmozgás – lehetőleg szabad levegőn -, minél több idő eltöltése a természetben, a lelki egyensúly biztosítása-megtartása célzott gyakorlatokkal, s a megfelelő vitamin, nyomelem ellátottság. Mindez kiegészíthető pl. a gyógygombákkal, Önnek a MUSHI ImmunoMix nevű készítmény tartós fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolással, 4 havonta 1 hónap szünet közbeiktatásával. Bizonyított tény, hogy több gomba együttes fogyasztása szélesebb spektrumban képes a szervezet támogatására.

Tekintve, hogy a mikrobiom, a bélflóra megfelelő állapota szintén kulcsfontosságú, ismételten kiemeljük a minőségi táplálkozás fontosságát és minőségi probiotikumok fogyasztását, felnőtteknek ajánlott pl. a Probiotix nevű termék. Ezen kívül jótékony hatású lehet megfelelő omega 3/6 arányú halolaj, ill. CBD-olaj, valamint egyes gyógynövények fogyasztása. Fontos lenne tehát visszaállítani a szervezet egyensúlyát, de ehhez az életvitelt átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást.

Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, jó egészséget!

Dr. Darnói Tibor

 

Kérdés

Nem tudom igazán mi bajom van, de úgy 1 éve kezdődött, hogy nem alszok jól, rám jön gyakran egy bizonyos szorongás. Régen még hidegrázásom volt, most átment, égő érzésem van a bőrömön vagy elkezd fájni a derekam, puffadok, akkor már tudom hogy következik a szorongás, ilyenkor nem találom a helyemet, nincs semmihez türelmem, csak szeretném ha vége lenne. Probáltam már sokminden gyógyteát, orvos írt fel nyugtatót amik igazán nem segítettek és őszintén inkább csak természetes gyógymódot szeretnék, nem szeretem a nyugtatókat, épp ezért is hagytam abba a nyugtatót. Orvos szerint nem mondana súlyos depressziósnak és ha úgy érzem hogy nem akarom szedni a gyógyszert, hát ne szedjem. Nem mindig vagyok szorongásban, pl. most nyáron egy 2 hónapig elő se jött már. Reménykedtem hogy minden jó lesz, de sajnos újra szorongok. Mit szedjek rá, mit tegyek? Segítségét megköszönöm, várom válaszát.

Válasz
2021. december 08.

Kedves Ágnes! Tünetei szerint valószínűleg a tüdő meridián energiahiányáról lehet szó Önnél. Ennek a Pályának az energiahiánya gyakran vezet szorongáshoz, depressziós állapothoz, túlzott érzékenységhez, valamint a társas kapcsolatok kialakításának a nehézségeihez. A Chaga – és a Hernyógombakivonatokat javasolnám, de ez mellett, ha csak teheti, kérem, keressen fel a környezetében egy kínai hagyományos gyógyászattal foglalkozó orvostermészetgyógyászt is.
Tisztelettel: Dr. Csóka Tibor

Kérjen tanácsot