Keresés
Close this search box.

Orvos válaszol

Kérjen tanácsot!

Kérdés

Üdvözlöm!

SM beteg vagyok / izommerevség, járásnehézség, stb/. Tisztelettel kérem a segítségét abban, hogy milyen gyógygombát vásároljak.

Köszönöm megtisztelő válaszát.

L.I.

Válasz
2024. április 16.

Tisztelt Hölgyem!

 

Köszönjük érdeklődő levelét.

A neurodegenerativ betegségek esetén kedvező hatást mutatott a süngomba kúraszerű alkalmazása.

 

Az alábbiak szerint érdemes elkezdeni az alkalmazást:

 

Bio Süngomba:

  1. héten napi 1 kapszula;
  2. héten napi 2×1 kapszula
  3. héttől napi 2×2 kapszula

 

A gomba készítményekkel egyidőben javasolt a hasznosulást segítő komplex Superum C készítményt is szedni napi 2×3 tabletta dózisban.

Lényeges, hogy vérhígító gyógyszert szed, akkor rendszeresen ellenőriztesse a véralvadási profilját, mivel a gyógygombák vérhígító hatásúak. Emellett vérnyomás és koleszterin csökkentő hatással is rendelkeznek.

 

Ezzel párhuzamosan a bélflóra állapotfelmérése után érdemes célzottan alkalmazni pre,-és probiotikumokat is, mindezt megtámogatva mozgásterápiával és mindfullnes technikákkal ill. kiegészitő szupplementációval. Illetve a gyógytorna mellett érdemes használni az izom regenerációjához az SMR hengert és a KaaTsu adta terápiás lehetőségeket is.

 

Itt is kihangsúlyoznám a táplálkozás célzott reformjának elindítását.

Különösen ajánlom a kapi-kaccshu babféle integrálását az étkezésbe, mivel természetes L-dopa forrás. Napi 2x 1-3 gramm lehet az adagolás.

Olyan idegerősítőket is érdemes alkalmazni, mint az ashwagandha vagy a satavari.

 

Felhívom a figyelmét, hogy a fenti javallataim nem minősülnek kezelési tervnek, kizárólag általános iránymutatásként kezelendőek!

 

Az átfogóbb és konkrétabb kezelési terv kialakítása érdekében javaslom, hogy kérjen időpontot egy online konzultációra az alábbi email címen.

[email protected]

 

Eredményes felépülést kívánok!

 

 

Üdvözlettel, Dr. Tor János

 

Kérjen tanácsot