Keresés
Close this search box.

Orvos válaszol

Kérjen tanácsot!

Kérdés
Tisztelt Doktor úr!
Öcsémnél néhány hónapja ibs T vagy candidát gyanitanak.szedett gyógyszert,nem hatott, diétat írták ki neki,leadott 10 kg őt,de nincs jobban.most szed gyógynövény cseppeket,de attól is megy a hasa.tudna segíteni ,esetleg milyen gomba kivonatot lehetne erre szedni.mar nagyon el van keseredve.
Köszönöm
Sz.
Válasz
2024. május 31.

Tisztelt Uram!

 

Köszönjük megtisztelő levelét.

A stressz és a szorongás, a fertőző hasmenéses gyulladások, a túlzott alkohol-, koffein- vagy szénsavas italfogyasztás, valamint a folyamatos laktóz- és/vagy gluténérzékenység gyakran felelős az IBS kialakulásáért, valamint a hibás táplálkozási szokások is a háttérokok között említendő.

A fentiekből adódóan csak egy komplex életmódot átölelő terápia hozhat enyhülést hosszútávon.

A gyógygombák közül ganoderma, a süngomba ajánlanám az IBS-re. A candida kezelésére a shiitake gombát érdemes kombinálni a ganodermával.

 

Első 2-3 hónapra megpróbálhatja az alábbi alkalmazást:

Bio Ganoderma:

  1. héten napi 1 kapszula
  2. héten napi 2×1 kapszula;
  3. héttől 2×2 kapszula

Bio Shiitake:

  1. héten csak a Ganoderma
  2. héten napi 1×1 kapszula
  3. héttől napi 2×1 kapszula

 

A gomba készítményekkel egyidőben javasolt a hasznosulást segítő komplex Superum C készítményt is szedni napi 2×3 tabletta dózisban.

Lényeges, hogy vérhígító gyógyszert szed, akkor rendszeresen ellenőriztesse a véralvadási profilját, mivel a gyógygombák vérhígító hatásúak. Emellett vérnyomás és koleszterin csökkentő hatással is rendelkeznek.

Műtétek előtt legalább 1 héttel el kell hagyni a gombák alkalmazását.

A fenteken tulmenőleg a kamilla, gyömbér, édesköménymag, kurkuma, kardamom és a triphala, shizandra, balá, fokhagyma, lapacho is segítségére lehet az irritábilis bél szindróma tüneteinek csökkentésében.

 

Felhívom a figyelmét, hogy a fenti javallataim nem minősülnek kezelési tervnek, kizárólag általános iránymutatásként kezelendőek!

Az átfogóbb és konkrétabb kezelési terv kialakítása érdekében javaslom, hogy kérjen időpontot egy online konzultációra az alábbi email címen.

[email protected]

Jobbulást kívánok a testvérének!

 

Tisztelettel, Dr. Tor János

Kérjen tanácsot