Keresés
Close this search box.

Orvos válaszol

Kérjen tanácsot!

Kérdés

Üdvözlöm!

Szédülés egyensúlytalanság esetén milyen gyógygomba használna?

Köszönöm.

S.

Válasz
2024. április 17.

Tisztelt Sándor!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését!

Az Ön kérdése egy olyan összetett állapotra vonatkozik, amelynek akár több tényező is állhat a hátterében, ezért a megoldásához sem lesz elegendő önmagában valamilyen gyógyszer vagy gyógynövény, bár ezek mind hozzájárulhatnak a tünetek enyhítéséhez. Mindenek előtt a legfontosabb, hogy teljeskörű kivizsgálás tárja fel a szédülés, egyensúlyzavar okát, s amennyire lehetséges, ennek célzott orvosi kezelése történjen meg!

Az orvosi terápia kiegészítéseként a gyógygombák több módon nyújthatnak segítséget az Ön által felsorolt problémák esetében. Erre a MUSHI ImmunoMix nevű, több hatóanyagot is tartalmazó készítmény fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2×2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

Fontos lenne továbbá, hogy Ön vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Elsődlegesen fontos a minőségi táplálkozás, a rendszeres, állapottól függően intenzív testmozgás – lehetőleg szabad levegőn -, minél több idő eltöltése a természetben, a lelki egyensúly biztosítása-megtartása, s a megfelelő nyomelem, vitamin ellátottság. Tekintve, hogy a mikrobiom, a bélflóra megfelelő állapota szintén kulcsfontosságú, ismételten kiemeljük a minőségi táplálkozás fontosságát és minőségi probiotikumok fogyasztását. Felnőtteknek ajánlott pl. a Probiotix.

 

Tisztelettel kívánunk Önnek mielőbbi jobbulást, jó egészséget

 

Dr. Darnói Tibor
Holisztikus orvos

Kérjen tanácsot