Keresés
Close this search box.

Pecsétviaszgomba: ízetlen, de utolérhetetlen a kivonata!

Tartalomjegyzék

Vörösesbarna, jellegzetes kalapjával kagylóformára emlékeztet az értékes pecsétviaszgomba (Ganoderma Lucidum). A vastag lakkréteg borította tönk és kalap miatt az egyik legmutatósabb gyógygomba, mellyel szinte a Föld minden részén találkozhatunk.

Sajnos, a húsa élvezhetetlen, a gyógygomba jelentős triterpén tartalma miatt, amely kesernyéssé teszi azt. Kivonatként és főzetként viszont rendkívül jól használható. A kínai orvoslás 4000 éve alkalmazza, sőt úgy tekint rá, mint a hosszú élet titkára. A japánok a halhatatlanság gombájaként tisztelik.

Az egészségvédőnek tartott pecsétviaszgomba más-más színt vehet fel, árnyalatai a gyógyhatásait mutatják, de legsűrűbben közülük a feketét és a vöröset alkalmazzák.

Miért ez a megtisztelő cím?

A pecsétviaszgomba meglepő mennyiségű és minőségű tápanyagot rejt. Jelentős benne a C-vitamin, D-vitamin, magnézium, kalcium, kálium, cink, vas, foszfor, réz és mangán tartalom, germániumot és aminosavat szintén találunk benne.

Mint már említésre került, magas benne a triterpén-, de a pantoténsav szint is. Előbbi kitűnő vírusellenes tulajdonságokkal bír, s a májat is védi, míg utóbbi az agyműködés serkentéséért felelős, s nagymértékben hozzájárul a neurodegeneratív betegségek – így az Alzheimer-kór – megelőzéséhez. Szterol-szintje ugyancsak figyelemreméltó, ezért élen jár a koleszterinszint mérsékelésében.

A triterpén kiemelkedő szerepet játszik a májerősítésben, s ezzel a hepatitisz kezelésében is segítséget nyújt. A koleszterinszint- és vércukorszint szabályozását, valamint az inzulintermelés növelését szintén rá lehet bízni. Az allergiás tünetek ugyancsak csökkenthetők a triterpénnek köszönhetően. Mivel a véráramlást javítják a pecsétviaszgomba összetevői, a trombózis veszélye is kisebb, ha rendszeresen fogyasztják.

A pecsétviaszgomba őrködik egészségünk felett

A növény az antioxidáns poliszacharidok mellett lipidekkel, alkaloidokkal és rákellenes glukánokkal – így béta-glükánnal – is el van látva, s ez még mindig csak a kezdet.

A szervezetünk számára igen értékes gyógygomba számos módon hozzájárul egészségünk megőrzéséhez. Segít megelőzni az egyik leggyakoribb, romboló problémát, a szív- és érrendszeri betegségeket, azzal, hogy csökkenti a vérnyomást, az érfalakat pedig rugalmasabbá teszi. A pecsétviaszgomba fogyasztása a sejtek szintjén javítja testünk oxigénellátását, s mivel másfélszeresére növeli a vér azon képességét, hogy oxigént vegyen fel, a méregtelenítés bajnoka. Minderről germánium-tartalma gondoskodik.

A poliszacharidok sokat tesznek azért, hogy a pecsétviaszgomba fogyasztásával aktívabban működjék az immunrendszer, fokozódjék a vírusölő hatás, valamint a gyulladáscsökkentés.

Nem kérdés ezek után, hogy a különböző, évszakhoz kötődő megbetegedésekben, így influenza, hörgőgyulladás, megfázás esetén kiváló segítséget nyújthat ez a gyógygomba.

A rák megelőzésében és kezelésében partner

A pecsétviaszgomba nemcsak a méregtelenítő hatásának köszönhetően járul hozzá a rák megelőzéséhez, valamint a rákellenes folyamatokhoz. Jelentős antioxidáns-tartalma nagymértékben erősíti az ember immunrendszerét, mely ezért nagyobb sikerrel képes szembeszállni nemcsak a gyulladásokkal és érrendszeri problémákkal, a szabad gyökök káros tevékenységével, hanem a daganatos betegségekkel is.

Szintén a rákos megbetegedések megelőzését és kezelését támogatja azzal, hogy az anyagcsere folyamatokat, valamint a fehérjék nukleinsav szintézisét javítja.

A pecsétviaszgomba kisebb gondokra is nagy segítség

A mindennapokban olyan problémák kezelését is rá lehet bízni, mint az emésztési gondok, a bélműködés szabályozása. Energetizál, ezért sokban csökkenti a fáradtságérzetet, a levertséget. A pecsétviaszgomba hatóanyagai segítenek, ha megcsípett egy rovar, megsérült a bőrünk vagy valamilyen betegségből kifolyólag hegek képződtek rajta.

A különleges gyógygomba egyedisége abban is rejlik, hogy hatását csak akkor fejti ki, ha szükség van rá, s mindig csak a kellő mértékben. Kínai és japán nevét nem véletlenül érdemelte ki ez a mágikusnak titulált növény. Japánul egyébként isteni gyógyfűként is említik.

 

Tudjon meg  többet a tudományos kutatásokon alapuló tényekről a Pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum) – Reishi  gyógygombáról.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó termékek

Nincsenek kapcsolódó termékek.

Kategóriák

Legnépszerűbb termékeink

Iratkozz fel és spórolj!

Legnépszerűbb cikkeink