Pecsétviaszgomba kivonat - Ganoderma lucidum - Reishi

5890 Ft

Mennyiségi kedvezmény

Mennyiség (db) 23 +
Kedvezményes ár 5596 Ft5301 Ft
Cikkszám: 20010101

Magas, 40%-os poliszacharid tartalmú pecsétviaszgomba (Ganorema lucidum, reishi, lingzhi) kivonat vegán kapszulahéjban.

Kiszerelés:

60 kapszula

Adagolás:

Felnőtteknek naponta 2-4 kapszula

OGYÉI:

27651/2021

10 000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes szállítás, ha hitelkártya vagy PayPal fizetési módot választ.

(29 vásárlói értékelés)

Összetevők

Aktív hatóanyag tartalom  kapszulában:
pecsétviaszgomba kivonat 250 mg
– poliszacharid tartalom min. 40%

Egyéb összetevők: mikrokristályos cellulóz, hidroxipropil-metilcellulóz, rizs kivonat, rizs maghéj, gumiarábikum (természetes stabilizátor),  napraforgóolaj, kolloid szilícium-dioxid (csomósodásgátló anyag).

26,76 g / 60 db 0,446 g-os kapszula

vegan kapszula  Vegán kapszulában!

természetes összetevők Kizárólag természetes eredetű hatóanyagok!

Tárolás, egyéb információk

Fogyasztást követően a flakon visszazárása ajánlott. A terméket kisgyermekek elől el kell zárni. A fogyasztásra ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. Amennyiben a gombakivonatra allergiás, a készítményt ne fogyassza!

 

Pecsétviaszgomba – Ganoderma gomba kivonat / Reishi, Ganoderma lucidum – lingzhi

A pecsétviaszgomba magyar nevét onnan kapta, hogy vöröses, fénylő külseje van, mely épp úgy néz ki mint régen a levelekre cseppentett viasz, melyet le is pecsételtek. A kínai gyógyászatban nagyon nagy múltra tekint vissza a használata, nem véletlenül.

Antioxidáns

Az antioxidáns szó ma már elcsépeltnek hangozhat, de az egészség szempontjából nem lehet eléggé hangsúlyozni a fontosságát, hiszen számos betegség előzhető meg az antioxidánsok közreműködésével. A pecsétviaszgomba gazdag antioxidáns vegyületekben melyek, segítenek a rák, a sejtkárosodás és nem utolsó sorban az öregedés megelőzésében. A gomba poliszacharidjai képesek ugyanazt a hatást nyújtani mint a szervezetben természetesen is előforduló antioxidáns vegyületek, valamint a gomba fogyasztása után nő a szervezetben található antioxidáns[1] hatású enzimek és egyéb vegyületek szintje. Bár utóbbit állatok szervezetében figyelték meg, okkal feltételezhető, hogy az emberi testben is hasonló mechanizmusokat indít be.

Szív- és érrendszer, vércukor

A pecsétviaszgombában található poliszacharidok képesek csökkenteni a vércukorszintet[2]. Kínai kutatók egy 71 páciens bevonásával zajló kísérlet során a pecsétviaszgomba poliszacharidjaival kezelték az egyébként 2-es típusú cukorbetegséggel küzdő kísérleti alanyokat. Az eredmények azt mutatták, hogy a gomba hatóanyagai képesek voltak jelentősen csökkenteni a vércukorszintet. Ennek alapján a pecsétviaszgomba hasznos lehet a cukorbetegség kezelése során, azonban az e téren történő alkalmazáshoz még több kísérleti eredményre lesz szükség. Egy másik, szintén kínai kutatók által jegyzett tanulmány[3] megerősíti, hogy a pecsétviaszgomba képes csökkenteni a vércukorszintet. Ebben a kísérletben a kutatók egereken tesztelték a gomba poliszacharidjait, és ugyancsak azt figyelték meg, hogy csökkent a vércukorszint illetve nőtt az inzulinkiválasztás az egerek szervezetében.

Rákellenes folyamatok prevenciója

A pecsétviaszgomba többek között az imént említett antioxidáns hatású vegyületei okán a rák megelőzésében is segítséget nyújthat. Egy arab kutató által végzett ún. metaanalízis kiemeli, hogy a pecsétviaszgombában található vegyületek gátlólag hatnak a daganatok[4] fejlődésére. Egy 2004-es kutatás pedig 58 gombafaj hatását vizsgálta a rákos sejtekre. Az 58 faj közül a pecsétviaszgomba[5] bizonyult az egyik leginkább rákellenes hatásúnak. A kísérlet ugyan rágcsálókon történt, de feltétlezhető, hogy emberi szervezetben is hasonló eredményeket képes produkálni a gomba. Tesztelték a gombát emberi szöveten is, ahol a leukémia[6] ellen mutatott kiemelkedő rákellenes hatásúakat.

Immunerősítő

A rákmegelőzés és kezelés egyik leglényegesebb tényezője a megfelelően működő immunrendszer. A pecsétviaszgomba ebben is segít, ugyanis jótékony hatással van a szervezetben található T sejtekre, melyek az immunműködésben játszanak elengedhetetlen szerepet. Kínai kutatók focistákon tesztelték a gomba hatását és arra jutottak, hogy feltehetően a gombában található poliszacharidok állnak a T sejtekre[7] és az immunitásra gyakorolt pozitív hatások mögött. Egy másik kínai kutatás is hasonló eredményekre jutott a gomba immunerősítő hatását illetően. Ez utóbbi kutatás végbélrákban[8] szenvedő betegek szervezetében vizsgálta a pecsétviaszgomba immunitásra gyakorolt hatását.

Depresszió, fáradtság

A pecsétviaszgomba hangulatjavítóként, energizálóként is funkcionálhat. Egy 132 páciens bevonásával zajló kutatás neurastheniában szenvedő betegeken vizsgálta a pecsétviaszgomba hatásait. A neurasthenia egy idegi betegség, nyersfordításban görögül (neuron/νεῦρον – ideg; asthenés/ἀσθενής –gyenge) tulajdonképpen ideggyengeséget jelent. Olyan tünetei vannak mint a fáradtság, szédülés, fejfájás, ingerlékenység. A kutatók a gomba poliszacharidjait adták a pácienseknek 8 héten át. A gomba hatóanyagai jelentős mértékben csökkentették a fáradtságot[9] és növelték az általános jó közérzetet. Ezt erősíti meg egy másik kutatás is mely során mellrákkal küzdő betegek kaptak a gomba spóráiból. A közérzetük javult, a fáradtságuk csökkent és elmondásuk szerint a szorongás, depresszió[10] tekintetében is pozitív változások történtek.

 

Hivatkozások

[1] Jia J, Zhang X, Hu Y. S, editors. et al. Evaluation of in vivo antioxidant activities of Ganoderma lucidum poly- saccharides in STZ-diabetic rats. Food Chem. 2009;115:32–6.

[2] Gao Y, Lan J, Dai X, Ye J, Zhou SH: A phase I//II study of Lingzhi mushroom Ganoderma lucidum . (W. Curt.: Fr.) Lloyd (Aphyl- lophoromycetideae) extract in patients with type II diabetes mellitus. International Journal for Medicinal Mushrooms 2004,6(1):33–39. 10.1615/IntJMedMushr.v6.i1.30

[3] Pan R, Lou J, Wei L. Significant effects of Ganoderma lucidum polysaccharide on lipid metabolism in diabetes may be associated with the activation of the FAM3C-HSF1-CAM signaling pathway. Exp Ther Med. 2021 Aug;22(2):820. doi: 10.3892/etm.2021.10252. Epub 2021 Jun 2. PMID: 34131443; PMCID: PMC8193219.

[4] Ahmad MF. Ganoderma lucidum: A rational pharmacological approach to surmount cancer. J Ethnopharmacol. 2020 Oct 5;260:113047. doi: 10.1016/j.jep.2020.113047. Epub 2020 Jun 3. PMID: 32504783.

[5] Tomasi S, Lohézic-Le Dévéhat F, Sauleau P, Bézivin C, Boustie J. Cytotoxic activity of methanol extracts from Basidiomycete mushrooms on murine cancer cell lines. Pharmazie. 2004 Apr;59(4):290-3. PMID: 15125575.

[6] Müller CI, Kumagai T, O’Kelly J, Seeram NP, Heber D, Koeffler HP. Ganoderma lucidum causes apoptosis in leukemia, lymphoma and multiple myeloma cells. Leuk Res. 2006 Jul;30(7):841-8. doi: 10.1016/j.leukres.2005.12.004. Epub 2006 Jan 19. PMID: 16423392.

[7] Zhang Y, Lin Z, Hu Y, Wang F. Effect of Ganoderma lucidum capsules on T lymphocyte subsets in football players on “living high-training low”. Br J Sports Med. 2008 Oct;42(10):819-22. doi: 10.1136/bjsm.2007.038620. Epub 2007 Nov 29. Erratum in: Br J Sports Med. 2009 Apr;43(4):310-1. PMID: 18048435.

[8] Chen X, Hu ZP, Yang XX, Huang M, Gao Y, Tang W, Chan SY, Dai X, Ye J, Ho PC, Duan W, Yang HY, Zhu YZ, Zhou SF. Monitoring of immune responses to a herbal immuno-modulator in patients with advanced colorectal cancer. Int Immunopharmacol. 2006 Mar;6(3):499-508. doi: 10.1016/j.intimp.2005.08.026. Epub 2005 Sep 15. PMID: 16428086.

Mi mindenre lehet jó a pecsétviaszgomba? Tudjon meg többet! Elolvasom >>

A táplálékkiegészitő használata nem helyettesíti a változatos, egészséges étrendet és a rendszeres testmozgást. Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek, és nem garantáltak.

Pecsétviaszgomba kivonat termékről 29 értékelés

 1. Sukta Lászlóné

  Szedtem én is de újból megrendelem mert nagyon
  jó.

 2. Domonkos Ferenc

  Kiváló

 3. Lányi Mária Magdaléna (megerősített tulajdonos)

  A páromnál megállapították a tüdőrákot, és beszereztem neki a pecsétviaszgomba kivonat kapszulát. Meghosszabította az életét 8 évvel. A gyógyszertárban vettem a gombakapszulát, a márkára nem emlékszem, mert 2011 ben volt. Ezt a konkrét terméküket nem ismerem, csak önmagát a gombát. Gondolom, hátha segít másokon, ha ezt megírom. Üdvözlettel

 4. Madocsai Lászlóné (megerősített tulajdonos)

  Én hat éve szedem. Akkor állapítottak meg, hogy rákos daganat van mindkét vesémen. Műtétnél az egyiket vesémet eltávolították, a másikat megcsonkították. Azóta jók az eredményeim. Nem tudom pontosan, a gomba miatt van, de én hiszek benne és szedem. És élek.

 5. Bariné Kmetz Erzsébet (megerősített tulajdonos)

  Én egy éve rendszeresen szedem. Fizikai erőnlétem lényegesen meg növekedett. C vitaminnal együtt szedem. Amióta szedem sem a torkom nem fájt, sem megfázva nem voltam. Nekem egy kicsit magas a vérnyomásom, vérnyomás csökkentőt is beveszem, semmi problémát nem okoz. Jelenleg melanoma rákbetegséget állapítottak meg. Széles szegélyt meghagyva kioperálták a rákos területet. Azóta vizsgálatokat végeznek és semmilyen szervben, mellkasban, koponyában, vérben, a nyirok szervekben nem mutatták ki. Természetesen egy napra sem hagytam még ki a szedését. Nagyon bízom benne, hogy segíteni fog a pecsétviaszgomba. A vizsgálatok 3 hónapja folynak. Félek mert ez 4 éve jelentkezett és én nem mentem vele orvoshoz. A gomba szedését 3 3x 1-re növeltem. Tulajdonképpen 1500 mg-os-ra lenne szükségem, gyorsabb és jobb sikeres eredmény eléréséhez. A vizsgálatok eddig biztató eredményt produkáltak. Ennek a betegségnek sajnos sugár, és kemoterápián kívül más kezelése nem nagyon van. Ezeket én nem akarom, nem vállalom.

 6. Jakab Csaba (megerősített tulajdonos)

  Kiváló

 7. Hegedüs Viktória (megerősített tulajdonos)

  1 hónapja szedem a Pecsét viaszgombàt.Elégedett vagyok .Citológia eredményem jó lett.Köszönöm☺️

 8. Koncz ILONA (megerősített tulajdonos)

  Könnyü bevenni reggel este.

 9. Koncz ILONA (megerősített tulajdonos)

  Több mint 1 éve szedem az ízületi fájdalmaim a 3 tramadolról napi 1 algopirinre csökkent, fáradékony voltam, estem össze nem tudtam semilyen munkát elvégezni. Most napi 4 orát intenzíven, frissen, pörgősen, fáradság érzete nélkül boldogan tudom végig csinálni. Abbahagytam 1-2 hétre, újra fáradt, gyenge és jöttek a lábamba az idegfájdalmak, én már csak 3-4-esével rendelem, mert így éri meg.
  Csak ajálani tudom, az ára nagyon kedvezö a 10 ezres termékekkel szemben.
  Nem beépített emberként írom, igaz tapasztalat alapján.
  Ilona.

 10. Ábrahám Lászlóné

  Nagyon jó termékek több fajtáját szedem rendszeresen . Mindenkinek csak ajánlani tudom . Sok sikert kívánok a csapat munkájához.

 11. Csubák Ernőné

  Rendkívül kedvező hatással van a daganat csökkentésére!! Hálásan köszönöm! Munkájukhoz erőt egészséget kitartást kívánok! Köszönöm hogy vannak!!!

 12. Földes Marcsy (megerősített tulajdonos)

  Nem rég szedem de jó hatása van

 13. Ladányi Józsefné

  5

 14. Varga Józsefné

  Kipróbálom kedvező tulajdonságai miatt.

 15. Szolárné (megerősített tulajdonos)

  a tályékoztatasból kimaradt hogy vernyomas csökkentövel gyógyszer szedése mellett nem ajánlott

 16. Bálint Mihályné

  A gombát több éve használom pozitív hatással. Köszönöm szépen

 17. Bálint Mihályné

  Én egy éve szedem javultak az értékeim

 18. Dobozi Mária

  Nagyon jó termék.

 19. Ilona Koncz (megerősített tulajdonos)

  Csak ajánlani tudom, frisseséget okoz, nem vagyok fáradékony.
  Nagyon sok jòtékony hatàsa van és àrban is kedvezö.
  Mindig többet veszek, úgyis elfogy.
  Igy még olcsóbb.
  Nagyon elégedett vagyok.

 20. GALAMBOS LÁSZLÓNÉ (megerősített tulajdonos)

  Nekem bevált. Általános állapot, közérzet, hajhullas

 21. Rádi Pálné

  Remélem használni fog

 22. Burián Györgyné

  Csak dicséretet érdemel jó hatásai miatt. Ajánlom mindenkinek akik azegeszsegukert tenni akarnak, Vagy betegséggel küzdenek.

 23. Harsányi Lászlóné

  Nagyon jó termék most az Opti Mixet szedem! Minden Mushi termék kiváló!

 24. Sándorné Horváth

  Nagyon jó

 25. Mile Sándor (megerősített tulajdonos)

  15 éve vogyasztunk pecsétviaszgomba kapszulát feleségemmel ,egy igen neves és ismert forgalmazótól, de én azt tudom róla mondani hogy egy csodaszer, ha két napig nem eszem már nincs olyan energiám mindekinek ajánlom hogy próbálja ki

 26. Piroska Péterné

  Kiváló

 27. Erzsébet Helléné

  Kiváló

 28. Vári Nagy Csabáné

  Mióta szedem kiváló a közétzetem most egyszerre 2 dobozzal rendeltem
  Mindenkinek csak ajánlani tudom

 29. Ida Kékessy-Herendi

  Jó hatást fejtett ki az emésztésre, sokat enyhített a puffadáson.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…

 • Válassza a Mushi BIO Ganoderma gomba kivonatát

  • ha szív- és érrendszeri problémája van
  • ha szeretné, hogy koleszterin szintje rendben legyen
  • ha szeretné, hogy vércukor szintje megfelelő legyen
  • ha allergiás tünetei vannak
  • ha szeretné szervezetében csökkenteni a gyulladást
  • BIO gombák kizárólag tiszta, organikus, természetes eredetű hatóanyagot tartalmaznak
  • magasabb hatóanyagtartalom mint a nem bio változatnál
  • árban magasabb, mégsem drágább, mivel kevesebb mennyiség kell belőle
  bio ganoderma gomba kivonat

  BIO Ganoderma gomba kivonat

  Tovább