Keresés
Close this search box.

Orvos válaszol

Kérjen tanácsot!

Kérdés

T. Cím!

Veseelégtelenségben szenvedek ( egfr 38 ) enyhén zsugorodtak a veséim. Szervi betegségem, problémám nincs. Tüneteim még nincsenek. Diétázom. Gyógyteákat iszom. Csak vérnyomás gyógyszert szedek, mást nem. Szeretném megkérdezni a pecsétviaszgomba tudna segíteni a vesefunkción, vagy ez a folyamat valóban visszafordíthatatlan? Köszönöm előre is a választ!

Válasz
2023. április 03.

Tisztelt Hölgyem!

Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével! A krónikus veseelégtelenség a korral többnyire együtt járó elváltozás, de az Ön GFR-értéke még nem kíván Nephrologiai gondozásba vételt. Az egyik legfontosabb tényező a bőséges folyadékbevitel biztosítása minden nap.
Direkt gyógyító hatást sajnos nem ígérhetünk a gombakészítményekkel, de azok számos folyamat támogatásával segíthetik a szervezet egyensúlyának visszaállítását. A gyógygombatermékek elsősorban az immunrendszer erősítésével támogatják a szervezetet, de a kombinációs készítményekben található különféle gombák számos egyéb jótékony hatást is eredményeznek (pl. gyulladásos folyamatok mérséklése, cukoranyagcsere-, veseműködés támogatása, értágító hatás, a szervezet oxigén-felhasználásának javítása, energetizáló hatás, stb.).
Önnek ezért inkább a MUSHI ImmunoMix fogyasztását ajánlanánk, a javasolt adagolás 2×1 kapszula naponta. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2×1 kapszula/nap fenntartó dózissal.
Kiegészítésként meghatározó lenne a táplálkozás rendszerbe foglalt átalakítása (pl. makrobiotikus étrend), a mindennapi, állapottól függően intenzív testmozgás (lehetőleg szabad levegőn), a lelki egyensúly biztosítása, minőségi probiotikum (pl. Probiotix), megfelelő omega 3/6 arányú minőségi halolaj, naponta ~ 2 liter víz (lehetőleg Kaqun víz) fogyasztása.
Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, jó egészséget!

Dr. Darnói Tibor

Kérjen tanácsot