Keresés
Close this search box.

Orvos válaszol

Kérjen tanácsot!

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!
Idős, 80 feletti, Alzheimer kórral és/vagy demenciában szenvedő beteg számára szeretnék segítséget kérni. Melyik készítmény tudna tünetein enyhíteni, állapotán javítani? Előre is köszönöm válaszát.

Válasz
2023. január 02.

Tisztelt Hölgyem!
Köszönjük bizalmát és megtisztelő érdeklődését! Az Ön kérdése egy olyan összetett állapotra vonatkozik, amelyre sajnos nincs gyógymód.
Engedelmével kiemelnénk, hogy az orvosi terápia betartása mellett elsődlegesen fontos a minőségi táplálkozás (ajánlott pl. a makrobiotika), a rendszeres, intenzív testmozgás – lehetőleg szabad levegőn -, minél több idő eltöltése a természetben, szellemi gyakorlatok és a lelki egyensúly biztosítása, megtartása. Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. Mindez kiegészíthető pl. a gyógygombákkal, ill. vitaminokkal, egyes gyógynövényekkel, nyomelemekkel, bizonyos olajok (CBD-olaj ill. megfelelő omega 3/6 arányú halolaj) bevitelével, Kaqun víz fogyasztásával. A gyógygomba készítmények közül a hernyógombát is tartalmazó MUSHI ImmunoMix nevű összetett készítményt ajánljuk 2×1 kapszula/nap adagolással. Tartós szedés lenne javasolt, 4 havonta 1 hónap szünet közbeiktatásával.
Tekintve, hogy a mikrobiom, a bélflóra megfelelő állapota az ideális emésztés és anyagcsere biztosítása mellett kulcsfontosságú többek közt az immunrendszeri és idegrendszeri működésekben is, ismételten kiemeljük a minőségi táplálkozás fontosságát és minőségi probiotikumok fogyasztását (pl. Probiotix).
Tisztelettel kívánunk jobbulást, jó egészséget!

Dr. Darnói Tibor

Kérjen tanácsot