Cukorbetegség

Tisztelt Doktor úr!
II. típusú cukorbeteg vagyok, még tablettás. Vércukor értékeimet szeretném karbantartani. Van colitis ulcerosam, vastagbél gyulladás, magas vérnyomás betegségem. Milyen terméket javasol a cukrom kezelésre, karbantartására? Köszönettel.

Válasz

Dr. Darnói Tibor

2022. december 19.

Tisztelt Uram!
Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A gyógygombák számos folyamat támogatásával segíthetnek a szervezet egyensúlyának visszaállításában. A gombák kombinált alkalmazása mindig hasznos, halmozott zavarok esetén pedig elkerülhetetlen.
A több gombát tartalmazó készítmények közül a felsorolt betegségek kiegészítő kezelésére a MUSHI ImmunoMix nevű termék fogyasztását javasoljuk 2×1 kapszula/nap adagolásban, amennyiben nem zajlik célzott immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés a gyulladásos bélbetegségek miatt, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunmoduláns fogyasztása ellenjavallt. Amennyiben nincs ilyen ütközés, a készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A hatóanyagok segíthetnek csökkenteni a gyulladást, a termékben található hernyógomba a cukorháztartás mellett az idegrendszeri működések támogatásában is hasznos lehet.
Mindezek mellett fontos lenne, hogy Ön mielőbb vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Kiegészítésként meghatározó lenne a táplálkozás rendszerbe foglalt átalakítása (pl. makrobiotikus étrend), a mindennapi, állapottól függően intenzív testmozgás (lehetőleg szabad levegőn), a lelki egyensúly biztosítása célzott gyakorlatokkal, minőségi probiotikum (pl. Probiotix), bio-króm szedése, illetve jótékonyan hathat egyes gyógynövények alkalmazása (pl. eperfalevél), megfelelő omega3/6 arányú olaj tartós bevitele.
Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, jó egészséget!

Dr. Darnói Tibor