Prosztatarák

Tisztelt doktor úr! Férjem prosztatarákos, egyenlőre 3 havonta kap Diphereline injekciót. Most a legizgatóbb, hogy felmerült az Alzheimer kór is a növekvő feledékenység és a fej zavatsága érzése miatt. Mit tanácsol?
Üdvözlettel, B.I.

Válasz

Dr. Darnói Tibor

2022. november 03.
Tisztelt Hölgyem!
Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a célzott táplálkozást, gyógynövények alkalmazását, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak, viszont a változás folyamata időt kíván.
Az Ön által írottak “…a növekvő feledékenység, és a fej zavartsága…” hátterében állhat dementálódás (pl. Alzheimer kór okán), de ki kell zárni esetleges áttét lehetőségét. A demencia gyógyszeres kezelése szükséges, de sajnos a szellemi hanyatlás nem állítható meg.
A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével, a szervezet anyagcsere folyamatainak széles körű támogatásával segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén célzottan a MUSHI OptiMix nevű, 5 válogatott gombát, valamint rezveratrolt, és a felszívódást segítő C-vitamint tartalmazó terméket ajánljuk, 2×4 kapszula/nap adagolásban. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. A kemoterápia beadásának napján, valamint az azt megelőző és követő három napon ajánlott minden kiegészítő készítmény bevételének kihagyása!
Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan összeállítva, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy “szeletét” képezik a szükséges terápiának, melyek akár áttét esetén is alkalmazhatók.
Tisztelettel kívánunk Férjének jobbulást!
Dr. Darnói Tibor