Keresés
Close this search box.

Kemoterápia: hogyan segíthetnek a gyógygombák?

Tartalomjegyzék

Egy rákos megbetegedés diagnosztizálását követően a szakorvos minden esetben áttekinti, milyen lehetőségek állnak páciense rendelkezésére, hogy a gyógyulás útjára léphessen. Számos esetben műtéti beavatkozásra van szükség a daganat eltávolításához, ám mellette, vagy csak önmagában is a kemoterápia alkalmazása a legelterjedtebb. A sugárkezelés, valamint a hormon- és az immunterápia mellett, ez az egyik leggyakrabban használt kezelési módszer.

Hogyan működik a kemoterápia?

A kemoterápia úgy harcol a rák ellen, hogy a beteg sejteket igyekszik elpusztítani. Ezek az ún. citosztatikus szerek képesek mindenhová eljutni a testben, nem marad ki egyetlen szerv és szövet sem, ezért nagy a valószínűsége, hogy valamennyi daganatsejtet megtalálják.

A mellékhatások ugyanakkor azért jelentkeznek, mert a kemoterápia sajnos az egészséges és gyorsan osztódó sejteket is károsítja. A legérintettebbek az ivarsejtek, a vérsejtek, valamint a hajhagymák. Így a hasmenés, hányinger és a hányás mellett a betegek haja hullani kezd.

A gyógygomba erősít

Mivel maga a betegség és a kemoterápia – különösen hosszútávon – igencsak legyengíti a szervezetet, szükségünk van olyan kiegészítő kezelésekre, melyek ezt ellensúlyozzák.

Ebben a küzdelemben „nyújtanak segítő kezet” a természet erejével ható gyógygombák. Ezek a növények – melyek csodálatos hatásait Ázsiában évezredek óta ismerik – számos hatóanyaguk mellett jelentős mennyiségű vitaminnal és ásványi anyaggal járulnak hozzá ahhoz, hogy ne csak felerősödjön szervezetünk, de képes legyen a kemoterápia jobb tolerálására.

A test állóképességének fokozása segíthet a kemoterápia mellékhatásainak mérséklésében. Ezt elsősorban azzal érjük el, ha immunrendszerünket megerősítjük. Növeli a szervezet ellenálló képességét és szabályozza az immunrendszert a pecsétviaszgomba (Ganoderma), mely mindig az aktuális körülményekhez alkalmazkodik, s akkor és ott fejti ki hatását, ahol, és amikor szükség van rá. Méregtelenít, támogatja a szervezet védekezőképességét és az idegrendszert, s egyben gátolja a daganatsejtek kialakulását.

Élen jár a tumorsejtek megsemmisítésében és az áttét-képződés megakadályozásában a bokrosgomba (Grifola frondosa) is, mely aktiválja a természetes ölősejteket, gátolja a rákos megbetegedés terjedését. Emellett szintén kiemelkedő immunerősítő, így segíthet kemoterápia során is.

Ugyancsak szabályozza az immunrendszer működését a kínai hernyógomba (Cordyceps Sinensis). Figyelemreméltó ásványi anyag- és vitamintartalma mellett ez a gyógygomba a betegségek leküzdése során bélflóránkra is vigyáz. Természetes antibiotikumként is számon tartják.

A shiitake gomba (Lentinus Edodes) jelentős tápanyag-tartalma, valamint antioxidáns tulajdonságai mellett hatékony immunerősítő – ezt főként lentinán hatóanyagának köszönheti. Rákellenes és vírusellenes hatása kimagasló.

A kemoterápia mellékhatásainak csökkentésében elsősorban a mandulagomba (Agaricus blazei Murill) nevét emelhetjük ki, mely hatóanyagai segítségével kísérletekben bizonyítottan gátolja az áttét-képződést, s a meglevő metasztázisok növekedését is akadályozza a rákos sejtek elpusztításával. Csökkenti a kemoterápiás kezelés okozta kellemetlen tüneteket, s ezzel jelentős mértékben javítja a páciensek életminőségét.

Az immunrendszer megerősítése ugyanakkor összességében növeli a beteg jó közérzetét, s sokat segít abban, hogy felerősödve szálljunk szembe a betegséggel.

Források:

http://daganatok.hu/reszletes-osszeallites-a-leggyakrabban-alkalmazott-kezelesi-eljarasokrol/kemoterapia
http://www.springmed.hu/daganatos-betegsegek/7-kezelesi-lehetosegek.htm

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó termékek

Nincsenek kapcsolódó termékek.

Kategóriák

Legnépszerűbb termékeink

Iratkozz fel és spórolj!

Legnépszerűbb cikkeink