Organikus gazdaságból származó bokrosgomba kivonat (Maitake, Grifola Frondosa) 40% poliszacharid tartalommal és természetes C-vitamin tartalmú bio acerolával.
A receptúra nem tartalmaz magnézium-sztearátot, valamint egyéb felesleges adalékanyagokat és színezékeket. Ráadásul a kapszulák 100%-ban allergén és GMO-mentesek, illetve a hivatalos HACCP-koncepció szerint készülnek.
Vegán kapszulában!
Kizárólag bio-organikus, természetes eredetű hatóanyagok!
Aktív összetevők 1 kapszulában:
organikus maitake gomba kivonat: 350 mg (poliszacharid tartalom min. 40%)
organikus acerola kivonat: 20 mg
Egyéb összetevők: hidroxipropil-metilcellulóz (kapszulahéj).
Ez a termék 5-10:1 arányú kivonatot tartalmaz, vagyis a hatóanyagtartalma legalább ötször magasabb az őrleményekhez, gombaporokhoz képest. Kizárólag bio gazdálkodásból származó, természetes eredetű hatóanyagokat tartalmaz!
Felnőtteknek napi 2×1 kapszula.
Fogyasztást követően a flakon visszazárása ajánlott. A terméket kisgyermekek elől el kell zárni. A fogyasztásra ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. Amennyiben a gombakivonatra allergiás, a készítményt ne fogyassza!
Szeretne többet megtudni a maitake hatásairól? Olvassa el cikkünket! >>>
A cukorbetegség gyakran előforduló probléma, mely nem utolsó sorban a helytelen táplálkozásnak, életmódnak tudható be. Azonban a maitake gomba lehetőséget nyújthat a 2-es típusú cukorbetegség[1] kezelésére. Tajvani kutatók maitake gombát teszteltek patkányokon, és az eredmények azt mutatják, hogy a gomba képes csökkenteni a vércukorszintet. A gombában található hatóanyagok segítik az inzulinreceptorok aktiválását, ami elősegíti a vércukorszint csökkentését.
A koleszterinprobléma hasonlóan gyakran előfordul, mint a vércukorszintprobléma, és sokak egészségét veszélyezteti. Következtében nő az infarktus illetve az agyvérzés kockázata. Azonban a maitake gomba fogyasztása segíthet enyhíteni ezt a helyzetet, mivel hozzájárul a koleszterinszint csökkentéséhez. Japán kutatók kísérleteztek a maitake gomba hatásával a koleszterinszintre[2]. Az egerekkel végzett kísérlet három csoportra oszlott: az egyik csoport zsíros étrenden volt, a másik normális étrenden, a harmadik pedig a zsíros ételek mellé szárított maitake gombát is kapott. A mérések eredményei alapján a gombát fogyasztó csoport kifejezetten alacsonyabb koleszterinszintet mutatott. A kutatók a gomba hatásmechanizmusát is tanulmányozták, és megállapították, hogy a maitake befolyásolja a koleszterinszintézisért felelős géneket, “visszafogva” azokat. Ugyanakkor a koleszterin szállításáért és eltávolításáért felelős génekre nem gyakorol hatást, ami összességében a koleszterinszint csökkenéséhez vezet.
A maitake gomba potenciálisan hatékony lehet a rák ellen is. Egy a Jounal of Medicinal Food című szaklapban megjelent tanulmány szerint a maitake hatóanyagai segíthetnek a rákos sejtek elpusztításában. A tanulmány[3] szerzői emberi mellrák sejteken vizsgálták a maitake gomba hatásait. Megállapították, hogy a gomba hatóanyagai befolyásolják a sejtek génjeit, ezáltal befolyásolva a rákos sejtek működését. A gomba hatása kiterjedt azokra a génekre is, amelyek serkentik a sejtpusztulást, a sejtciklus leállását, valamint gátolják a sejtnövekedést. Ezek a gének kiemelten fontosak rákos sejtek esetében, mivel segíthetik azok elpusztulását vagy legalábbis lassabb növekedésüket, terjedésüket a daganatban. A kutatók következtetései szerint a maitake potenciálisan hatékony lehet a rák és a kemoterápiás kezelés megelőzésében.
A policisztás ovárium szindróma számos nő életét nehezíti meg. A betegek jelentős része nem kap pontos diagnózist, így gyakran észrevétlen marad a betegség. A policisztás ovárium szindróma (PCOS) során a nők szervezete a normálisnál több férfi nemi hormont termel, ami kimaradó menstruációt, szőrnövekedést, pattanásokat okoz, valamint a teherbeesést is nehezítheti. Japán kutatók azt vizsgálták, hogyan befolyásolja a maitake gomba a PCOS-ban szenvedő betegek állapotát. Egy 72 nő részvételével végzett kísérlet[4] eredményei alapján a 26 nő, akit maitake gombával kezeltek, közül 20-nál következett be ovuláció. A kutatók szerint a gomba önmagában is képes lehet stimulálni az ovulációt, így természetes alternatívát nyújthat a gyógyszeres kezelés mellett.
A gombában megtalálható béta-glükánok és poliszacharidok kedvező hatással lehetnek az immunrendszerre[5], és ennek köszönhető a gomba potenciális rákellenes hatása is. Kínai kutatók maitake kivonatot adtak egereknek, majd megfigyelték, hogy az egerek immunrendszere aktívabbá vált, ugyanakkor nem jelentkezett gyulladás. A gomba hatóanyagai serkentették[6] a fagocitózist, azaz azt a folyamatot, amikor egy immunsejt idegen anyagot felfal vagyis bekebelez a szervezet számára.
Tudjon meg többet a tudományos kutatásokon alapuló tényekről a maitake vagy bokrosgomba, (Grifola frondosa) gyógygombáról.
[1] Chen YH, Lee CH, Hsu TH, Lo HC. Submerged-Culture Mycelia and Broth of the Maitake Medicinal Mushroom Grifola frondosa (Higher Basidiomycetes) Alleviate Type 2 Diabetes-Induced Alterations in Immunocytic Function. Int J Med Mushrooms. 2015;17(6):541-56. doi: 10.1615/intjmedmushrooms.v17.i6.50. PMID: 26349512.
[2] Sato M, Tokuji Y, Yoneyama S, Fujii-Akiyama K, Kinoshita M, Chiji H, Ohnishi M. Effect of dietary Maitake (Grifola frondosa) mushrooms on plasma cholesterol and hepatic gene expression in cholesterol-fed mice. J Oleo Sci. 2013;62(12):1049-58. doi: 10.5650/jos.62.1049. PMID: 24292357.
[3] Eliana Noelia Alonso, Manuela Orozco, Alvaro Eloy Nieto, and Gabriela Andrea Balogh. Genes Related to Suppression of Malignant Phenotype Induced by Maitake D-Fraction in Breast Cancer Cells. Journal of Medicinal Food.Jul 2013.602-617.http://doi.org/10.1089/jmf.2012.0222
[4] Chen JT, Tominaga K, Sato Y, Anzai H, Matsuoka R. Maitake mushroom (Grifola frondosa) extract induces ovulation in patients with polycystic ovary syndrome: a possible monotherapy and a combination therapy after failure with first-line clomiphene citrate. J Altern Complement Med. 2010 Dec;16(12):1295-9. doi: 10.1089/acm.2009.0696. Epub 2010 Oct 29. PMID: 21034160.
[5] Wu J-Y, Siu K-C, Geng P. Bioactive Ingredients and Medicinal Values of Grifola frondosa (Maitake). Foods. 2021; 10(1):95. https://doi.org/10.3390/foods10010095
[6] Wang L, Ha CL, Cheng TL, Cheng SY, Lian TW, Wu MJ. Oral administration of submerged cultivated Grifola frondosa enhances phagocytic activity in normal mice. J Pharm Pharmacol. 2008 Feb;60(2):237-43. doi: 10.1211/jpp.60.2.0013. PMID: 18237472.
Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész az ajánlatokról, eseményekről és termékbemutatókról.
A webáruházunkban árult étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét. Betegség esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz. Kérjük vegye figyelembe, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot. A kockázatok és mellékhatások elkerülése végett kérje ki háziorvosa, kezelőorvosa vagy gyógyszerésze tanácsát.
Termékek
Menü
15 000 Ft felett ingyenes kiszállítás!
Termékek
Termékek gomba fajta alapján:
Akciós termékeink:
Kiemelt cikkeink: