Bokrosgombát, mandulagombát, pecsétviaszgombát, shiitakét, chaga gombát, rezveratrolt és C vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény.
bokrosgomba kivonat 800 mg – ebből poliszacharid 320 mg |
mandulagomba kivonat 800 mg – ebből poliszacharid 320 mg |
pecsétviaszgomba kivonat 800 mg – ebből poliszacharid 320 mg |
shiitake gomba kivonat 800 mg – ebből poliszacharid 320 mg |
chaga gomba kivonat 640 mg – ebből poliszacharid 192 mg |
japánkeserűfű kivonat 300 mg – ebből rezveratrol 150 mg |
C-vitamin 80 mg (NRV*: 100%) NRV*: Vitaminok és ásványi anyagok napi beviteli referenciaérték %-a (felnőttek esetén) |
Aktív hatóanyag tartalom 1 napi adagban (8 kapszula) |
Egyéb összetevők: mikrokristályos cellulóz, hidroxipropil-metilcellulóz, rizs kivonat, rizs maghéj, gumiarábikum (természetes stabilizátor), napraforgóolaj, kolloid szilícium-dioxid.
Nettó tömeg: 84,96 g / 120 db 708 mg-os kapszula
Kizárólag természetes eredetű, növényi összetevőket tartalmazó, vegán termék.
Felnőtteknek napi 2×4 kapszula.
Fogyasztást követően a flakon visszazárása ajánlott. A terméket kisgyermekek elől el kell zárni. A fogyasztásra ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. Amennyiben a gombakivonatra allergiás, a készítményt ne fogyassza! Hűvös, száraz helyen tartandó. A terméket kisgyermekek elől el kell zárni.
Érdeklik a gyógygombákkal kapcsolatos kutatások? Olvassa el cikkünket!>>>
Az Optimix bokrosgombát, mandulagombát, pecsétviaszgombát, shiitakét, chaga gombát, valamint japánkeserűfű kivonatot, rezveratrolt, illetve C-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény.
Ezen gyógygombák és összetevők hatóanyagai hatékonyan veszik fel a harcot a rákkal szemben, kiváló megoldást jelentenek kemoterápia során.
A gyógygombákban található poliszacharidok jelentős mértékben hozzájárulhatnak a immunrendszer megfelelő működéséhez. Egyes vegyületeik, mint a polifenolok, antioxidáns hatásúak, hatékonyan veszik fel a harcot a rákos sejtekkel szemben. Emellett gyulladáscsökkentő hatást is tulajdonítanak nekik, együttes erővel szinte bármire képesek lehetnek.
A bokrosgomba kivonata immunmoduláló hatással rendelkezhet, ami azt jelenti, hogy segíthet az immunrendszer megerősítésében és szabályozásában. Növelheti az ellenálló képességet a fertőzésekkel és más betegségekkel szemben. Ezt főleg poliszacharid tartalmának köszönhető, amelyek az immunrendszerre gyakorolt hatásuk révén támogathatják az egészséget. Ezek a poliszacharidok, mint a béta-glükánok hozzájárulhatnak a fertőzések elleni védekezéshez.
Bővelkedik továbbá peptidekben, amelyek olyan fehérje részecskék, amik különféle biológiai hatásokkal rendelkezhetnek, mint a gyulladáscsökkentés vagy az immunrendszer erősítése. Emellett polifenolokban gazdag, az erős antioxidánsok segíthetnek a károsodást okozó szabad gyökök semlegesítésében és az oxidatív stressz csökkentésében. Ezáltal hozzájárulhat az öregedés jeleinek csökkentéséhez és az egyes krónikus betegségek kockázatának csökkentéséhez.
Ott van továbbá az ergothionin, ami szintén antioxidánsnak számít, így támogathatja az immunrendszert, a sejtek védelmét. Néhány tanulmány pedig azt sugallja, hogy a gyógygomba kivonata bizonyos típusú rákos sejtek növekedését gátolhatja, valamint segíthet az apoptózisban (a károsodott sejtek programozott sejthalálának folyamata), ami a rákos sejtek elpusztításához vezethet.
A mandulagomba jelentős mennyiségben tartalmaz poliszacharidokat, amelyek immunmoduláló hatással bírnak a szervezetre. Ezek a vegyületek serkenthetik az immunrendszer aktivitását, segíthetik a szervezetet a rákos sejtek elleni küzdelemben. Az antioxidánsai, mint a polifenolok és szterolok szintén a szabad gyökök ellen nyújthatnak támogatást, hozzájárulhatnak az egészséges sejtek védelméhez, a sejtek károsodásának csökkentéséhez.
A mandulagomba bővelkedik betunil vegyületben, aminek kapcsán kutatások kimutatták, hogy rákmegelőző tulajdonságokkal rendelkezhet. Képes lehet gátolni a rákos sejtek növekedését, segíthet elpusztítani azokat.
Ami pedig a triterpéneket és a poliésztereket illeti, szintén részt vehetnek a rák elleni küzdelemben. A tanulmányok azt sugallják, hogy ezek a vegyületek képesek lehetnek gátolni a tumorok növekedését, valamint azok kifejlődését, elősegíthetik a rákos sejtek elpusztítását.
A pecsétviaszgomba, más néven a Reishi gomba jelentős mennyiségű poliszacharidokat tartalmaz, amelyekről köztudott, hogy immunmoduláló hatással rendelkezhetnek. Ezek segíthetik az immunrendszer megerősítését és aktiválását, ezáltal növelve a szervezet ellenálló képességét a rákos sejtekkel szemben.
A triterpénjei, mint a ganoderinsavak többek között gyulladáscsökkentő és immunmoduláló hatásokkal rendelkezhetnek, amelyek hozzájárulhatnak a rákos sejtek elleni küzdelemhez.
Gazdag forrása továbbá a polifenoloknak, amik erős antioxidánsok, támogathatják a szervezetet a szabad gyökök elleni védekezésben, csökkentve ezzel az oxidatív stressz okozta sejtkárosodásokat, amelyek hozzájárulhatnak a rák kialakulásához.
A pecsétviaszgomba adaptogénként is ismert, ami azt jelenti, hogy segíthet a szervezetnek alkalmazkodni a stresszes körülményekhez, egyensúlyban tartani a fiziológiás folyamatokat. Hozzájárulhat az immunrendszer erősítéséhez és a rákellenes hatásokhoz. Néhány kutatás pedig azt sugallja, hogy a gyógygomba kivonata képes lehet indukálni az apoptózist, vagyis a károsodott sejtek programozott sejthalálát, ami a rákos sejtek elpusztításához vezethet.
A shiitake gomba sok értékes tápanyagot és bioaktív összetevőt tartalmaz, többek között poliszacharidokat, mint a béta-glükánok, amelyek mint ismert, immunmoduláló hatásokkal rendelkezhetnek, segíthetik az immunrendszer működését, növelhetik az ellenálló képességet a fertőzésekkel és más betegségekkel szemben, mint a rák.
A lentinan egy specifikus poliszacharid, amely különösen nagy mennyiségben található meg a shiitake gomba kivonatában. A lentinan különféle biológiai hatásokkal rendelkezhet, köztük immunstimuláló és rákellenes hatásokkal is. Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy segíthet a rákellenes terápiával kezelt betegek immunrendszerének támogatásában, valamint hozzájárulhat a daganatok méretének csökkentéséhez, a rák progressziójának lassításához.
Ami pedig a shiitake gombában található vitaminokat és ásványi anyagokat illeti, tartalmaz többek között B- és C-vitamint, valamint szelént, amelyek fontos szerepet játszanak az egészséges immunrendszer fenntartásához és a sejtek védelméhez.
Végül, de nem utolsó sorban néhány tanulmány szerint a gyógygomba képes lehet csökkenteni a gyulladást a szervezetben, amely hozzájárulhat az egészséges szervezet fenntartásához, a betegségek kialakulásának kockázatának csökkentéséhez, beleértve a rákot is.
Az utolsó gyógygomba a chaga, amely jelentős mennyiségű poliszacharidokat tartalmaz. Ezek immunmoduláló hatással rendelkezhetnek, segíthetik az immunrendszer működését, növelhetik az ellenálló képességet a fertőzésekkel és más betegségekkel szemben. A triterpénjei, mint a betunilek és a betunilsavak gyulladáscsökkentők, emellett antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezhetnek, hozzájárulva ezzel az egészséges sejtek védelméhez, a gyulladások csökkentéséhez.
A chaga gomba magas polifenoltartalommal rendelkezik, beleértve a fenolsavakat, a flavonoidokat, valamint az antociánokat. Ezek az antioxidánsok segíthetik a szervezetet a szabad gyökök elleni védekezésben, csökkentve az oxidatív stressz okozta sejtkárosodást.
Kutatásokból kiderült, hogy a chaga kivonatai képesek lehetnek gátolni a rákos sejtek növekedését, de akár el is pusztíthatja azokat. Egy másik tanulmányban pedig azt írják le, hogy a gyógygomba apoptózist okozhatnak a rákos sejteket, amely a daganatok visszaszorításához vezethet.
A japánkeserűfű kivonatát hagyományosan emésztési problémák kezelésére, az emésztés támogatására használják. Ennek oka, hogy a keserű vegyületek serkentik az emésztőnedvek termelését és a gyomor-bél traktus mozgékonyságát, ami segíthet az étek hatékonyabb emésztésében és felszívódásában.
A benne található vegyületek gyulladáscsökkentő hatásúak lehetnek, ezáltal segíthet a gyulladásos állapotok, mint a gyomor- és bélgyulladás kezelésében. Néhány kutatás arra utal, hogy a kivonata segíthet a májfunkciók támogatásában, a máj egészségének fenntartásában. Ez részben annak köszönhető, hogy a keserű vegyületek serkentik az epe kiválasztását és a máj tisztító folyamatait.
A rezveratrol fitalexinként is besorolható. Ezek olyan vegyületek, amelyeket a növények termelnek a kórokozók, mint a baktériumok és a gombák, vírusok ellen. Amikor a növények fertőzést érzékelnek, több fitoalexint termelnek, ami segíthet a mikrobiális betolakodók és az ultraibolya sugárzás káros hatásai ellen. Ez azt jelenti, hogy a rezveratrol és más típusú antioxidánsokat termelő növények ezt részben védőmechanizmusként és külső stresszhatásokra adott válaszként teszik. Szinte ugyanez történik az emberi szervezetben is.
A japánkeserűfű bővelkedik rezveratrol, amelynek számos előnyös tulajdonsága van. Az erős antioxidáns képes lehet semlegesíteni a szabad gyököket a szervezetben. A szabad gyökök károsíthatják a sejteket, hozzájárulhatnak a rákos betegségek kialakulásához, ezáltal kárt tehetnek a szervezet védekező képességében.
A rezveratrol képes lehet indukálni az apoptózist vagyis a károsodott sejtek programozott sejthalálát a rákos sejtekben. Ezáltal a rezveratrol segíthet az elváltozott sejtek elpusztításában és a tumorok visszaszorításában. Néhány kutatás pedig azt sugallja, hogy gátolhatja a rákos sejtek metasztázisát, vagyis a daganatok terjedését más szervekbe. Csökkentheti a rák agresszivitását és javíthatja az életkilátásokat.
Laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy a rezveratrolnak gátoló hatása lehet a daganatok sejtosztódására, lassíthatja a rákos sejtek növekedését. Egy másik kutatás pedig a degeneratív neurológiai betegségekre fókuszál, mint az Alzheimer-kór, amely akkor alakul ki, amikor plakk halmozódik fel az agy idegsejtjeiben. Ez idővel károsítja őket, zavarja a működést, gyorsan terjedhet. Ez kifejezetten a béta-amiloidoknak nevezett fehérjéknek köszönhető, amelyek hatására a már említett plakk felhalmozódik az agysejtekben. A rezveratrol azonban megzavarhatja ezeknek a fehérjéknek a képződését.
A rezveratrol és a gyógygomba szinergikus hatása
A legújabb tanulmány szerint a glükán a rezveratrol szintézisén keresztül serkenti a védekezési reakciókat a növényekben, arra késztetett bennünket, hogy tanulmányozzuk a glükán-resveratrol komplex lehetséges szinergikus hatását az egerek immunreakcióira. Mértük a fagocita aktivitást, a CD4 marker expresszióját a lépsejteken, az IL-2 szekréciót és az antitest választ. Minden esetben igazoltuk a glükán stimuláló hatását. A rezveratrol önmagában vagy korlátozta, vagy nincs hatása. Egy kombinált készítmény azonban nagyon erős szinergikus hatást mutatott. Adataink alátámasztják e két természetes immunmodulátor további vizsgálatait.
Forrás:
3 990 Ft Original price was: 3 990 Ft.3 110 FtCurrent price is: 3 110 Ft.
5 890 Ft
8 290 Ft
5 790 Ft
Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész az ajánlatokról, eseményekről és termékbemutatókról.
A webáruházunkban árult étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét. Betegség esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz. Kérjük vegye figyelembe, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot. A kockázatok és mellékhatások elkerülése végett kérje ki háziorvosa, kezelőorvosa vagy gyógyszerésze tanácsát.
Termékek
Menü
15 000 Ft felett ingyenes kiszállítás!
Termékek
Termékek gomba fajta alapján:
Akciós termékeink:
Kiemelt cikkeink: