Keresés
Close this search box.

Feldolgozásunk

A feldolgozásunk

Fontos a szüret, kíméletes feldolgozás és fenntarthatóság.
A gondos szüretet követően magas minőségű gombáinkat szárítjuk.
Az is fontos, hogy a poliszacharidok megtartása érdekében a gombákat azonnal a szüret után különböző módon szárítjuk, fajtától és tulajdonságoktól függően: néha napon, vagy hagyományos szárító létesítményekben az érzékenyebb gombák esetében.

Az épületekben az a fa, amelyet a termesztés során használnak, tüzelőanyagként szolgál kesöbb. Az ebből származó hamut később trágyaként használják a mezőkön. Köszönhetően az anyagok szinte teljes feldolgozásának és újrahasznosításának, a fenntarthatóság terén is világos prioritásokat állítunk fel.

Miután a szárítási fázis befejeződik, a gyógygombák teljes termőtestét őröljük.
A fajtától függően eltérőek lehetnek az őrlési folyamatok. Tulajdonságaik alapján néhány gombafajta előkezelést igényel durva aprítással vagy több őrlési ciklussal, hogy elérjük a kívánt finomságot.

 

 

Az extrakciós folyamat

A rendkívül finom por a különösen hatékony héjhasítási módszerrel nyerhető el, amely során a gombák sejtfalai megsemmisülnek. A por szemcsemérete a feldolgozás után kevesebb mint 0,125 mm, így rendkívül magas minőségű és biohasznosíthatóságú.
Ez a finom őrlési fokozat lehetővé teszi az emberi test számára, hogy a komponenseket különösen jól felszívja. Durvább őrlésū por és gombadarabok altalában nem alkalmasak táplálékkiegészítőként történő fogyasztásra, mivel ebben a formában nehezebb az emberi test számára használni a komponenseket. Az orvosi/ gyógygombadarabok például teák elkészítésére is felhasználhatók. Az extrakció, amely forró víz használatával történik, biztosítja, hogy a fontos komponensek biohasznosíthatók legyenek.