Keresés
Close this search box.

Lepketapló

Lepketapló, Coriolus (Trametes versicolor) – No Novel Food

Az új élelmiszerek olyan élelmiszerek, amelyeket 1997. május 15. előtt jelentős mértékben nem fogyasztottak az EU-ban.

Az FNMD támogatókat keres!

A FNMD -“Federation of Nutritional Mushroom Distributors Association”, mint a német jog szerint bejegyzett egyesület (a továbbiakban “FNMD”) 2015 nyarán Münchenben alakult német, osztrák és svájci tagok részvételével, hogy választ adjon az európai növekvő minőségi és jogi kihívásokra. Unió a szokatlanabb gombafajták táplálék-kiegészítőként történő feldolgozásában, forgalmazásában és kereskedelmi forgalomba hozatalában is.
Biztosan hallott már a Coriolus (Trametes versicolor) gyógygombáról, amely az egyik legnépszerűbb gyógygomba.

Az EU-ban azonban szigorú irányelvek vannak érvényben, amelyek törvényileg akadályozhatják e gomba értékesítését. Ez azt jelenti, hogy a Coriolus a jövőben nem lesz elérhető mindannyiunk számára!

Segítsen az FNMD-nek olyan egyértelmű jogi alapot megteremteni, amely továbbra is biztosítja a Coriolus EU-n belüli értékesítését!

A Táplálékgomba-forgalmazók Szövetsége e.V. Az FNMD-t gyógygombatermékeket gyártók és forgalmazók csoportja alapította annak érdekében, hogy a gyógygombák forgalmazását európai szinten jogilag biztonságossá tegyék, amit mi, a mikotrición is nagyon üdvözölünk!

 

Tud igennel válaszolni az alábbi két kérdés egyikére?

 

Akkor Ön azon fontos személyek közé tartozik, akik jelentősen befolyásolhatják a gyógygombák piacát.

 

Mycotrition Vásárolt vagy fogyasztott Coriolus versicolor-t gyógygombát 1997. május 15. előtt?

 

Mycotrition  Tud olyan emberekről és/vagy cégekről, akik 1997. május 15. előtt emberi fogyasztásra importáltak vagy vásároltak Coriolus versicolor-t gyógygombát?

 

Az úgynevezett ‘Novel Food’ „új élelmiszer” rendelet célja, hogy engedélyezési eljárással megvédje a fogyasztókat a nem vizsgált, új élelmiszerektől. Ez a rendelet 1997. május 15. óta létezik, és nem vonatkozik az ezt megelőzően bevezetett élelmiszerekre.

Általában jó dolognak tartjuk ezt, de véleményünk szerint a Coriolust tévesen sorolták be az új élelmiszerek közé! A fogyasztóktól olyan információink vannak, hogy a Coriolust már az 1990-es évek elején értékesítették és fogyasztották Európában.

Minél többen vesznek részt ebben a felmérésben, annál nagyobb az esély arra, hogy megváltoztassák a jelenlegi novelfood – „új élelmiszer” státuszt. Minden szavazat számít!